INICI
DESCOBREIX

Les icones de Catalunya

Reservar
Mitjançant les icones pots construir un retrat de la personalitat dels catalans i dels costums i la història de Catalunya i, també, enamorar-te d'aquesta terra si encara no ho has fet. Tenim grans coses per descobrir.

En l'arquitectura, la pintura, la ciència, la natura, la història, l'esport... Catalunya té icones que traspassen les fronteres i que conformen els símbols d'una identitat que s'ha construït durant mil·lennis. També algunes de les nostres tradicions o festes populars desperten l'interès de visitants arribats d'arreu del món.

Si les icones culturals ajuden a fer el retrat d'una regió, la UNESCO s'ha encarregat de traçar-ne un de propi triant-ne algunes que considera que la humanitat ha de preservar per la rellevància que tenen. Catalunya és el territori de l'Estat espanyol amb més béns protegits per la UNESCO, i també un dels que més n'acumula a Europa.

Les icones et serviran per fer una panoràmica de Catalunya i assegurar-te que no te'n perds res.
#CatalunyaExperience nº3
Revista #CatalunyaExperience nº3
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf
Revista #CatalunyaExperience Nª2
Revista #CatalunyaExperience Nª2
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf
#CatalunyaExperience nº1
Revista #CatalunyaExperience nº1
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf
Catalunya. Descobreix i viu l'art i la cultura.
Catalunya. Descobreix i viu l'art i la cultura.
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf

Catalunya és el territori de l’Estat espanyol amb més béns protegits per la UNESCO, i també un dels que més n’acumula a Europa.

Patrimoni de la UNESCO
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Aquí tens alguns dels béns que la UNESCO ha declarat patrimoni mundial cultural.
Dues de les torres de la façana de la Passió i obres de construcció de la nau central de l'església, projectades per Antoni Gaudí, al Temple Expiatori de la Sagrada Família a Barcelona. (© Imagen M.A.S.)
Basílica de la Sagrada Família
Antoni Gaudí va acceptar l'encàrrec de continuar una església d'estil neogòtic donant-li un caràcter monumental. Quan el temple estigui enllestit tindrà tres façanes: la del Naixement de Crist, la de la Passió i mort i la de la Glòria. Les quatre torres de cada façana simbolitzen els dotze apòstols.
Amfiteatre romà.  (© Imagen M.A.S.)
Tàrraco. Conjunt romà de Tarragona
L'any 2000 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Cal destacar l'espectacular amfiteatre (segle II), on es feien lluites de gladiadors; el fòrum de la colònia (segle I a. C.); les muralles romanes, i la necròpolis paleocristiana.
Reial Monestir de Santa Maria de Poblet  (© Imagen M.A.S.)
Reial Monestir de Santa Maria de Poblet
Segurament és el monestir més representatiu de la Ruta dels Reials Monestirs de Catalunya i constitueix una autèntica joia històrica i arquitectònica. Hi viu encara una comunitat de més de trenta monjos, la qual cosa li confereix autenticitat a l'hora de plasmar les particularitats de la vida monacal.
Vista panoràmica de l'església romànica de Sant Climent de Taüll (segle XI), amb el campanar destacant sobre el conjunt i les muntanyes del Pirineu al fons de l'imatge. L'any 2000 fou declarada Patrimoni de la Humanitat. (© Imagen M.A.S.)
Església de Sant Climent de Taüll
Es tracta d'una construcció de planta basilical de tres naus. Adossat hi trobem un imponent campanar de base quadrada que té sis pisos d'alçària, amb diferents tipologies de finestres geminades. L'exterior és auster, però l'interior amaga un conjunt de pintures importants, especialment el Pantocràtor. Algunes es van traslladar al MNAC de Barcelona per a la seva conservació.
Multitud de gent durant el ball de l’Àliga a la Patum de Berga, el seu ball és el de major valor coreogràfic de tota la representació i la seva música la més distingida i monumental. (© Lluís Carro)
La Patum
La Patum de Berga, declarada Patrimoni de la Humanitat, és la gran festa de foc, on animals mítics i simbòlics ballen entre el foc, la música i la multitud que es congrega als carrers de la ciutat.
Arc de Berà.    (© CPT-Benelux High Fidelity Collective)
Arc de Barà
El càmping Arc de Barà disposa d’una ubicació immillorable tant per gaudir de les platges de sorra fina de la Costa Daurada com per visitar un dels vestigis millor conservats de l’època romana a Catalunya, l’Arc de Berà.
Arqueologia
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Segueix la petjada dels homes prehistòrics, ibers, grecs i romans a Catalunya.
Restes arqueològiques d'un edifici públic (segles IV-III a.C.) del poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d'Ullastret.  (© Imagen M.A.S.)
Poblat ibèric d'Ullastret
Les troballes més antigues del que es considera una autèntica ciutat daten del segle VI aC. Alguns autors antics afirmaren que va ser construït per la tribu dels indigets i s'hi van trobar restes del paleolític superior.
Fòrum de la ciutat romana al parc arqueològic d'Empúries.  (© Imagen M.A.S.)
Conjunt arqueològic d'Empúries
Està format per quatre zones: la ciutat vella o paleàpoli, la neàpoli, la ciutat romana i el poblat d'indigets. Cap al segle II dC el conjunt va ser progressivament abandonat. El Museu d'Arqueologia de Catalunya organitza diverses activitats.
Interior de la Ciutadella Ibèrica    (© High Fidelity Collective)
Ciutadella Ibèrica de Calafell
La ciutadella ibèrica d'Alorda Park o de les Toixoneres, és un jaciment arqueològic excavat emprant metodologia arqueològica experimental, que permet la reconstrucció arquitectònica in situ. Està situada a dalt d'un turó davant els estanys de la platja de Calafell.
Reproducció d'una pintura rupestre en el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre (CIAR) a Montblanc. (© Miguel Raurich)
Art rupestre de les muntanyes de Prades
Les muntanyes de Prades, a 1.201 metres sobre el nivell del mar, formen un extens entramat de serres i barrancs on hi ha quinze conjunts amb manifestacions rupestres, molt ben conservats. Per això, i per la seva singularitat, la Unesco les va declarar Patrimoni Mundial el 1998.
Restes arqueològiques de la cisterna romana (segle II a. C.), dins del conjunt monumental d'Olèrdola. (© Nano Cañas)
Jaciments Arqueològics d'Olèrdola
El primer assentament protegit per una muralla, en aquest indret estratègic, data dels inicis de l'edat del ferro (segle VIII-inici del segle VI aC). Olèrdola va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1931. Al jaciment, també s'hi ha trobat una sepultura tumular situada prop de l'actual zona d'entrada.
Vista panoràmica de la localitat, del seu entorn natural i de la serra de Mussara, a les muntanyes de Prades. (© Miguel Raurich)
Abric de la Serra de la Mussara. Pintures rupestres
Conjunt pictòric rupestre situat en una de les cavitats de la banda sud de la serra de la Mussara. Està format per catorze pictogrames, la major part pertanyents a l'edat del bronze, que són Patrimoni de la Humanitat.
Arquitectura
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
El patrimoni arquitectònic diu molt de la història d'un territori. Aquí tens algunes de les construccions que són testimonis imprescindibles per conèixer la de Catalunya.
Gent practicant senderisme a prop d'un estany de la Vall de Boí. (© Ajuntament de la Vall de Boí)
Vall de Boí, la
El municipi més gran de la comarca de l'Alta Ribagorça és un conjunt de valls i serralades que conté, entre d'altres patrimonis, un dels conjunts d'esglésies romàniques més impressionants d'Europa, declarat Patrimoni Universal de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000.
Aquest atractiu, conjuntament amb l'oferta d'esports d'hivern i aventura, les teràpies termals del balneari de Caldes i els paratges del Parc Nacional d'Aigüestortes, fan que aquesta zona dels Pirineus sigui una de les més demanades per turistes i visitants.
Per això el sector turístic i de serveis (a més de la indústria hidroelèctrica i la construcció) és el que aporta més riquesa al municipi.
Absis de la catedral de Santa Maria d'Urgell.   (© Imagen M.A.S.)
Catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell
Monument únic i de gran importància, es tracta de l'única catedral romànica de Catalunya. Originalment data del segle XII, si bé el seu aspecte actual és fruit d'una restauració del 1950.  El conjunt comprèn la basílica, el claustre i el Museu Diocesà.
Columnes octogonals del deambulatori de la basílica gòtica de Santa Maria del Mar de Barcelona, obra de Berenguer de Montagut i Ramon Despuig (segle XIV). (© Imagen M.A.S.)
Església de Santa Maria del Mar. Barcelona
Es va començar a construir el 1329 i es va enllestir mig segle després. El temple és obra dels arquitectes Berenguer de Montagut i Ramon Despuig, i està dedicat a la Mare de Crist com a patrona dels mariners. És un dels millors exemples de l'arquitectura gòtica catalana.
Vista nocturna de la Catedral de Santa Maria.  (© Imagen M.A.S.)
Catedral de Santa Maria
Barreja diversos estils, ja que, si bé va acabar-se de construir al segle XVIII, s'havia començat a aixecar al XI. N'és molt característica l'escalinata central que condueix a la porta, del segle XVII, que té noranta esglaons i és una de les obres barroques més singulars d'Europa.
Micvé o casa de banys, utilitzat per a la purificació en els rituals del judaisme, de la sinagoga del municipi de Besalú. (© Juan José Pascual)
El Micvé o Casa de Banys Rituals
El Micvé és l'últim vestigi de la comunitat jueva de Besalú, únic dins l'Estat espanyol i un dels deu que hi ha a Europa. És una cambra d'estil romànic feta de pedra tallada amb una finestra estreta a l'est de la volta de canó i una piscina central que s'utilitzava per purificar l'ànima.
Pati d'entrada al Museu d'Història dels Jueus de Girona, amb l'estrella de David al terra.   (© Òscar Vall High Fidelity Collective)
Els Calls. L'empremta de l'herència hebraica
Els Calls, antics barris jueus, de les ciutats de Barcelona i Girona representen el llegat més gran de la comunitat hebrea abans que fos expulsada de la península Ibèrica, l'any 1492. 
Turistes al banc ondulat de trencadís, projectat per Josep Maria Jujol, col·laborador d'Antoni Gaudí, al Park Güell de Barcelona. (© Imagen M.A.S.)
Park Güell
Eusebi Güell va idear-lo el 1900 com una ciutat jardí residencial a l'estil anglès (d'aquí que s'anomenés "park") i va encarregar-ne la realització a Antoni Gaudí. El 1983 el Park Güell va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.
Detall de la vidriera zenital, obra de Rigalt i Granell, del Palau de la Música Catalana de Domènech i Montaner.  (© Imagen M.A.S.)
Palau de la Música Catalana
Obra de Domènech i Montaner, és una de les peces més emblemàtiques del modernisme, tant per la seva espectacularitat com per l'estreta síntesi de l'arquitectura i les arts aplicades. L'edifici va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1987.
Museu de les Mines de Cercs. (© Mines Cercs IMG_4712 High Fidelity Collective)
Museu de les Mines de Cercs
Museu dedicat a la història de les colònies mineres. Al llarg de la visita es mostren les característiques i els usos del carbó, així com la vida quotidiana de la colònia. Un dels grans al·licients és la visita a una galeria situada a 500 metres de profunditat.
<p>Costa de Barcelona. Parc Arqueològic Mines de Gavà</p>    (© Parc Arqueològic de Mines de Gavà High Fidelity Collective)
Parc Arqueològic Mines de Gavà
Les Mines Prehistòriques de Gavà, el conjunt miner amb galeries més antic d'Europa, es van començar a excavar fa aproximadament 6000 anys i se'n va realitzar l'explotació durant més de mil anys.
Façana del Celler d'El Pinell de Brai, més ben conegut com la Catedral del Vi. (© Servicios Editorials Georama)
Celler Cooperatiu del Pinell de Brai
Batejat com una de les catedrals del vi, el celler cooperatiu del Pinell de Brai és una obra modernista construïda el 1918 per l'arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí.
Façana del Celler Cooperatiu de Gandesa, obra de l’arquitecte modernista Cèsar Martinell Brunet (1919), amb la inscripció del nom del celler en rajoles vidriades.
 (© Marc Castellet)
Celler Cooperatiu Gandesa
El Celler Cooperatiu de Gandesa és un edifici d'un gran valor arquitectònic, considerat com una de les catedrals del vi, catalogat Bé Cultural d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya i una de les Set Meravelles de Catalunya, escollides l'any 2007.
Cultura popular i tradicional
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
La nostra cultura popular et servirà per descobrir la personalitat catalana i gaudir de noves experiències.
Pilar dels castellers del Cornellà a l'interior de l'església parroquial de Santa Maria, en la mostra castellera durant la Festa Major de Cornellà del Llobregat. (© Javier Miguélez Bessons)
Castells
Reconeguts com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco, els castells són un dels referents culturals més importants de Catalunya. Són torres humanes que poden arribar a assolir els deu pisos i que s'aixequen entre els nombrosos components de les colles castelleres.
Multitud de gent durant el ball de l’Àliga a la Patum de Berga, el seu ball és el de major valor coreogràfic de tota la representació i la seva música la més distingida i monumental. (© Lluís Carro)
La Patum
La Patum de Berga, declarada Patrimoni de la Humanitat, és la gran festa de foc, on animals mítics i simbòlics ballen entre el foc, la música i la multitud que es congrega als carrers de la ciutat.
Parella d'enamorats a la Rambla de Barcelona durant la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, amb els protagonistes del dia: les roses i els llibres. (© Oriol Llauradó)
Diada de Sant Jordi
Roses i llibres cobreixen els carrers de tots els pobles i ciutats de Catalunya per celebrar el dia del seu patró. La festa s'origina en la llegenda de Sant Jordi, el drac i la princesa.
Ofrena floral al Fossar de les Moreres durant la Diada Nacional de Catalunya. (© Oriol Llauradó)
Diada Nacional de Catalunya
Cada 11 de setembre, Catalunya celebra la festa nacional i recorda els fets de la defensa de Barcelona durant la Guerra de Successió Espanyola del 1714. La senyera, el Cant dels Segadors i les manifestacions en són els elements principals.
Grup de persones ballant la Dansa de la Mort a l'interior d'una església a Verges. (© Jordi Pareto)
Processó de Verges amb la Dansa de la Mort
La il·luminació del carrer dels Caragols o la Dansa de la Mort, són els dos elements més destacables de la processó que se celebra cada Dijous Sant a Verges per commemorar la Passió de Crist.
Pintura i escultura
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>

Catalunya ha estat la llar i la terra d'inspiració d'artistes de renom, així com de creacions pictòriques carregades d'història.

Salvador Dalí.    (© Salvador Dalí. All rights reserved High Fidelity Collective)
Dalí
La figura de Salvador Dalí està íntimament relacionada amb l'Empordà: Figueres, la ciutat on va viure la infantesa i on va dissenyar el teatre-museu.
A l'espai Picasso del museu del Càntir es mostren diversos exemplars de càntirs en els quals l’artista va saber plasmar tota l’essència del seu art. (© Turismo Verde S.L.)
Picasso
Considerat un dels genis de tots els temps, Picasso va viure els anys decisius de la seva formació a Catalunya.
Interior de l'església vella, reconvertida en la seu del Centre Miró. (© Miguel Raurich)
Miró
L'art de Joan Miró manté intacta la capacitat de meravella. El grafisme contundent, els colors vius i els signes enigmàtics formen part del paisatge.
Interior de la biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies. Está ubicada en la calle Aragó, entre Paseo de Gracia y Rambla de Catalunya. Es un edificio modernista, obra del arquitecto Lluís Domènech i Montaner, proyectado en 1879 y contruído entre 1881 y 1885.  (© Imagen M.A.S.)
Fundació Antoni Tàpies
La Fundació Antoni Tàpies, que va ser creada pel mateix artista per promoure l’art modern i contemporani, disposa de la col·lecció més completa d’obres d’aquest reconegut artista, amb més de 300 peces de tots els seus períodes artístics.
<p>Barcelona. Fundació Suñol</p>    (© Fundació Suñol High Fidelity Collective)
Fundació Suñol
La Fundació Suñol mostra al públic la col·lecció d’art contemporani de Josep Suñol, formada per més de 1.200 obres d’art de diferents artistes, i organitza activitats diverses per produir i difondre l’art més emergent.
Façana de la Casa Martí, seu del Museu d'Art Modern de Tarragona. L'edifici, en el seu estat actual, és fruit de la unió de tres antigues cases de la part alta de la ciutat. (© Nano Cañas)
Museu d'Art Modern de Tarragona
Museu situat en tres cases del segle XVIII en el qual es pot veure l'obra de prestigiosos artistes tarragonins, així com les peces guanyadores dels premis d'escultura Julio Antonio i de pintura Josep Tapiró, que la Diputació convoca cada dos anys.
Música
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>

A Catalunya la música es gaudeix doblement: primer per la melodia i, després, pels espais on s'interpreta.

Escultura de Pau Casals en plena interpretació situada a la plaça Nova. És obra de Josep Viladomat. (© Nano Cañas)
Pau Casals
Pau Casals va ser un gran violoncel·lista, i el Vendrell en conserva el llegat: la casa natal, amb els seus objectes personals, i l'Auditori Pau Casals, que programa actuacions i concerts.
Vista lateral de l'escenari del Gran Teatre del Liceu.  (© Imagen M.A.S.)
Gran Teatre del Liceu
El Gran Teatre del Liceu va ser construït el 1847 per Miquel Garriga i Roca a la Rambla, i immediatament es va convertir en un símbol de l'emergent burgesia catalana.
L'Auditori
L'Auditori
L'Auditori és la seu de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i a l'interior hi ha el Museu de la Música. L'objectiu és projectar Catalunya i Barcelona al món a través d'un projecte musical propi. Té dues sales i una programació variada. 
Detall de la vidriera zenital, obra de Rigalt i Granell, del Palau de la Música Catalana de Domènech i Montaner.  (© Imagen M.A.S.)
Palau de la Música Catalana
Obra de Domènech i Montaner, és una de les peces més emblemàtiques del modernisme, tant per la seva espectacularitat com per l'estreta síntesi de l'arquitectura i les arts aplicades. L'edifici va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1987.
Festival Jardins de Cap Roig. Jardins, castell, públic (© Marc Castellet Puig)
Festival Jardins de Cap Roig
Els jardins botànics de Cap Roig, a Calella de Palafrugell, acullen cada estiu un dels festivals de música més prestigiosos de la Costa Brava. Pel seu escenari han passat artistes de la talla de Bob Dylan o Leonard Cohen.
Vista nocturna del Casino.  (© Tina Bagué)
Festival Castell de Peralada
Cada estiu el castell de Peralada celebra una nova edició del seu reconegut festival de música, teatre i dansa. Els artistes i les companyies que hi participen són de molt alt nivell, i en cada certamen hi ha diverses figures de renom internacional.
Llengua i literatura
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Aquests són alguns dels referents literaris catalans.
Ascensió lliure a la torre de Collserola, amb una vista panoràmica de la ciutat de Barcelona al fons. (© Daniel Julián)
Itinerari Manuel Vázquez Montalbán. Del funicular de Vallvidrera a l'ermita de Santa Maria
Carvalho-Montalbán, Montalbán-Carvalho. On comença un i on acaba l'altre? Tant l'escriptor com el personatge van deixar empremta en el barri de Vallvidrera.
Dolmen de la cova d'en Daina descobert a principis del segle XX a les enfores de Romanyá de la Selva. (© Servicios Editorials Georama)
Itinerari literari Mercè Rodoreda. Romanyà de la Selva
Dòlmens, boscos i masies formen part de l'atrezzo que caracteritza Romanyà de la Selva, indret on Mercè Rodoreda passaria els seus darrers anys de vida.
Façana principal de la Fundació Josep Pla, ubicada als números 49 i 51 del carrer Nou de Palafrugell. La casa núm. 49 és la casa natal de l'escriptor. (© Servicios Editoriales Georama)
Fundació Josep Pla
Fundació situada a la casa natal de l'escriptor empordanès Josep Pla. A més de conservar la seva biblioteca privada, el centre promou el coneixement de la seva obra a través de visites guiades, conferències, exposicions i tallers. 
Façana principal de l'església romànica i barroca de Santa Maria (segles XI, XVIII), i monument commemoratiu a Verdaguer que hi ha a la mateixa plaça. (© Servicios Editoriales Georama)
Jacint Verdaguer
Jacint Verdaguer i Santaló va ser un prevere i poeta romàntic català, gràcies a la obra del qual, en el marc de la Renaixença, la llengua catalana va ser reconsiderada una llengua literària. 
Basílica de Santa Maria del Mar    (© High Fidelity Collective High Fidelity Collective)
Ildefonso Falcones
Ildefonso Falcones, després d'exercir durant anys d'advocat en un bufet, va publicar L'església del mar (2006), la seva primera novel·la, que va tenir un gran èxit internacional.
Diada de Sant Jordi a Les Rambles.   (© Oriol Llauradó)
Homenatge a Catalunya, George Orwell. Les Rambles
És una ruta literària que permet conèixer part de la història de la ciutat de Barcelona i part de la vida de l'escriptor George Orwell, que va escriure el llibre "Homenatge a Catalunya" a partir de les seves vivències a la ciutat durant la Guerra Civil.
Cinema i teatre
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
El cinema i el teatre desenvolupen un paper protagonista a l'agenda catalana d'esdeveniments culturals.
Vista panoràmica dels jardins del teatre Grec al capvespre, amb alguns dels assistents a algun espectacle, durant el GREC Festival de Barcelona. (© Oriol Llauradó)
Grec Festival de Barcelona
Barcelona celebra cada estiu un prestigiós i popular festival dedicat al teatre, la dansa, la música i el circ. Els espectacles se celebren al Teatre Grec de Montjuïc i en d'altres espais de la ciutat.
Projecció d'una pel·lícula durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya a Sitges. (© Oriol Llauradó)
Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Festival de prestigi internacional dedicat al cinema fantàstic. Durant l'esdeveniment s'arriben a projectar més de tres-centes pel·lícules i curts, a més a més d'organitzar-se diverses activitats paral·leles, com rues, una petita fira, xerrades...
Una escena de la representació de la passió d'Ulldecona. (© Rafael López-Monné)
Teatre Nacional de Catalunya
El Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, és un edifici de línies clàssiques de Ricard Bofill, amb dues sales i un espai polivalent. 
Vista de Girona des del riu Onyar amb el pont de les Peixateries Velles al fons   (© Leonid Andronov High Fidelity Collective)
Festival de Cinema de Girona
En aquest festival dedicat al cinema es projecten pel·lícules, curtmetratges i documentals de més de 130 països. Es tracta d'un espai de reunió de talent en què els artistes debaten sobre les seves obres i on s'organitzen altres actes complementaris.
Gent passejant pel Passeig del Born, centre neuràlgic del barri. Al fons l'església de Santa Maria del Mar. (© Nano Cañas)
Descobrir el Born de la mà d'Almodóvar, Aranda i Woody Allen
Aquest itinerari convida a descobrir els espais del Born més cinematogràfics. Grans produccions han utilitzat l'encant del barri més bohemi de Barcelona. 
Vista aèria del Port Vell    (© High Fidelity Collective)
La façana marítima de Barcelona vista per les càmeres cinematogràfiques
Barcelona, una ciutat oberta a la bellesa del Mediterrani, ha proporcionat al cinema grans escenaris amb vistes al mar. Aquest itinerari que ressegueix el litoral en descobreix alguns. 
Disseny i moda
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
La moda creada pels dissenyadors catalans llueix en algunes de les passarel·les més importants del món.
Parella amb mascareta de compres pel centre comercial outlet La Roca Village, a la Roca del Vallès. (© La Roca Village High Fidelity Collective)
La Roca Village
Viure un dia de shopping en un entorn segur, envoltat de natura, la millor moda, restaurants amb magnífiques terrasses i excel·lents serveis personalitzats d'hospitalitat és més a prop del que creus. 
Museu del Disseny
Museu del Disseny
Museu dedicat al món del disseny que acull les col·leccions de diversos antics museus de la ciutat. Està situat en un modern edifici i a les seves sales tenen cabuda des del disseny tèxtil fins a les art gràfiques.
Gent asseguda en terrasses al voltant del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA). Ubicat en ple barri del Raval, dóna cabuda als diversos corrents artístics sorgits a la segona meitat del segle XX. (© Nano Cañas)
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
El MACBA, que va ser inaugurat el 1995, dóna cabuda als diversos corrents artístics sorgits a la segona meitat del segle XX, i posa una especial atenció als artistes catalans i a les tendències que més han influït en l'art contemporani a Catalunya.
<p>No tot està inventat</p>    (© Museu d’Idees i Invents de Barcelona High Fidelity Collective)
miba Museu d'Idees i Invents de Barcelona
Nascut de la mà del reconegut inventor Pep Torres, el miba, Museu d'Idees i Invents de Barcelona, és el primer espai permanent centrat en el món de les idees, la invenció i la creativitat ubicat just al cor de Barcelona.
Museu de l'Estampació. Façana  (© Imagen M.A.S.)
Museu d'Estampació de Premià de Mar
Centre especialitzat en la història i les tècniques d'estampació, que comprèn tant l'elaboració artesanal com la producció industrial i el mètode d'estampació amb planxes. L'exposició mostra el procés des del disseny fins al producte final.
Museu Tèxtil i d'Indumentària, emplaçat en un palau gòtic del segle XIII, el dels marquesos de Llió. (© Nano Cañas)
Museu Tèxtil i d'Indumentària
Aquest museu està emplaçat en un palau gòtic del segle XIII, el dels marquesos de Llió, on destaca la senyorial entrada per a carruatges que dóna pas a un tranquil pati interior.
Gastronomia i vi
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Gastronomia i vi són dos elements que han fet que el nom de Catalunya arribi als racons més allunyats del planeta. Els vols tastar?
Sala del restaurant El Celler de Can Roca de Girona. (© El Celler de Can Roca)
El Celler de Can Roca
Per sort per a tots els gurmets, els germans Roca van obrir El Celler de Can Roca, un restaurant de referència obligada al qual han dut als nivells més alts amb una cuina que contempla tots els àmbits. La carta de vins és de les més premiades d'Espanya.
<p>Varema al Priorat</p>    (© Turisme del Priorat High Fidelity Collective)
Ruta del vi del Priorat
No pots deixar de fer una ruta pel Priorat i tastar els seus vins més internacionals, amb el gust singular que els dóna la terra de llicorella, una pedra de tipus pissarra, grisa i aspra.
Ruta del vi de Lleida
Ruta del vi de Lleida
Quan viatgis cap a Lleida, no perdis l'oportunitat de fer enoturisme per les seves terres. El vi que produeixen forma part de la denominació d'origen Costers del Segre. 
Vinyes Castell de Peralada    (© Rafael López-Monné (Fons del CRDO Empordà) High Fidelity Collective)
Ruta del vi DO Empordà
A la Ruta del Vi DO Empordà podràs contemplar un paisatge de vinyes a mig camí entre el mar i la muntanya, que van des del nivell del mar fins als 260 metres d’altitud, prop del Parc Natural del Cap de Creus. 
EnoturismePenedès
EnoturismePenedès
La Denominació d'Origen Penedès, la de més producció a tot Catalunya, té molt per ensenyar-te i oferir-te. Segur que voldràs tastar els seus vins negres i rosats intensos, sense oblidar els blancs, lleugers i aromàtics, que s’elaboren amb les varietats tradicionals de xarel·lo, macabeu i parellada i que també s’utilitzen per elaborar el cava.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
W BarcelonaW Barcelona
W Barcelona
Barcelona / Barcelona
Conegut com a hotel Vela per la seva forma, el W Barcelona és un hotel de luxe que va obrir les seves portes el 2009 a primera línia de la costa barcelonina. Compta amb instal·lacions molt completes, amb piscina, spa i un gimnàs, entre d'altres.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Colònia Güell de GaudíColònia Güell de Gaudí
Colònia Güell de Gaudí
Santa Coloma de Cervelló / Costa Barcelona
   
CarrerClaudi Güell6Santa Coloma de Cervelló08690
La Colònia Güell, declarada Patrimoni de la Humanitat, és un magnífic exemple de la innovació que va experimentar la indústria tèxtil catalana al segle XIX. A més, és un dels complexos industrials més grans de Catalunya en el qual es treballava, es vivia i s'aprenia.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Casa AmatllerCasa Amatller
Casa Amatller
Barcelona / Barcelona
Passeigde Gràcia41Barcelona08007
Obra de l'arquitecte Puig i Cadafalch, va ser construïda l'any 1900. En destaca la façana, guarnida amb elements neogòtics i flamencs i rematada per un sostre escalonat. Al vestíbul s'hi poden contemplar la gran quantitat de columnes, els fanals de bronze i l'elegant escalinata coberta per una espectacular vidriera.
Casa Milà. La PedreraCasa Milà. La Pedrera
Casa Milà. La Pedrera
Barcelona / Barcelona
Passeigde Gràcia92Barcelona08008
La Casa Milà és un edifici modernista obra d'Antoni Gaudí que data del 1905-1911 i que va significar una ruptura absoluta amb els esquemes del seu temps. Al costat de l'estructura de pedra, hi destaquen les balconades de ferro forjat.
Casa Terrades o de les PunxesCasa Terrades o de les Punxes
Casa Terrades o de les Punxes
Barcelona / Barcelona
Deu el nom a les quatre torres cilíndriques que la coronen. Projectada per Puig i Cadafalch entre el 1903 i el 1905, uneix tres cases en un sol edifici i és d'estil neogòtic centreeuropeu, amb cert aspecte de castell de conte de fades.
Casa VicensCasa Vicens
Casa Vicens
Barcelona / Barcelona
CarrerCarolines24Barcelona08012
Es tracta d'una casa i un jardí que van ser el primer encàrrec rellevant d'Antoni Gaudí. És una construcció molt imaginativa, en la qual abunden les línies i els angles rectes. Tant a l'interior com a l'exterior de l'edifici s'hi poden detectar influències àrabs, sobretot pel que fa al color.
Catedral de Barcelona. Catedral de la Santa CreuCatedral de Barcelona. Catedral de la Santa Creu
Catedral de Barcelona. Catedral de la Santa Creu
Barcelona / Barcelona
Excepte la façana -construïda a finals del segle XIX amb estil neogòtic- la resta de l'edifici és d'entre els segles XII i XV, i és d'estil gòtic. A l'interior hi ha tres naus que destaquen per la seva amplitud i alçada gràcies als esvelts pilars característics del gòtic català.
Cripta Gaudí - Colònia GüellCripta Gaudí - Colònia Güell
Cripta Gaudí - Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló / Costa Barcelona
CarrerClaudi Güell6Santa Coloma de Cervelló08690
És la cripta que es va aixecar a la Colònia Güell de la mà d'Antoni Gaudí, que hi havia projectat inicialment una gran església. Es considera una de les seves obres més importants per la seva complexitat i perquè hi va provar moltes de les idees que després incorporaria a la Sagrada Família.
Fundació Joan MiróFundació Joan Miró
Fundació Joan Miró
Barcelona / Barcelona
Parcde Montjuïcs/nBarcelona08038
Situada a Montjuïc, la Fundació Joan Miró compta amb un ampli i variat conjunt d'espais per celebrar-hi tot tipus d'actes i reunions empresarials.
Futbol Club Barcelona-Camp NouFutbol Club Barcelona-Camp Nou
Futbol Club Barcelona-Camp Nou
Barcelona / Barcelona
CarrerArístides Mallols/nBarcelona08028
Al Camp Nou es pot anar a veure un partit de futbol, però també s'hi poden visitar les instal·lacions i el museu, que conserva trofeus, fotografies, indumentària i contractes d'antics jugadors. Una visita guiada mostra els vestidors, la tribuna i el camp.
Gran Teatre del LiceuGran Teatre del Liceu
Gran Teatre del Liceu
Barcelona / Barcelona
El Gran Teatre del Liceu va ser construït el 1847 per Miquel Garriga i Roca a la Rambla, i immediatament es va convertir en un símbol de l'emergent burgesia catalana.
Muntanya de Sal de CardonaMuntanya de Sal de Cardona
Muntanya de Sal de Cardona
Cardona / Paisatges Barcelona
Va ser una de les mines de sal potásica més importants del món, i actualment és el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Ofereix espais per a esdeveniments i dos propostes de visita. 
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Barcelona / Barcelona
Plaçadels Àngels1Barcelona08001
El MACBA, que va ser inaugurat el 1995, dóna cabuda als diversos corrents artístics sorgits a la segona meitat del segle XX, i posa una especial atenció als artistes catalans i a les tendències que més han influït en l'art contemporani a Catalunya.
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a TerrassaMuseu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa
Terrassa / Costa Barcelona
Ramblad'Egara270Terrassa08221
Museu dedicat a l'evolució de la ciència i la tecnologia de Catalunya, amb col·leccions diverses com, per exemple, d'aparells quotidiants, electrònica o transport, entre d'altres.
Antic Hospital de la Santa Creu. Casa de ConvalescènciaAntic Hospital de la Santa Creu. Casa de Convalescència
Antic Hospital de la Santa Creu. Casa de Convalescència
Barcelona / Barcelona
CarrerSant Antoni Maria Claret171Barcelona08001
Actual seu de la Fundació Universitat Autònoma de Barcelona, l'edifici era conegut sobretot pels seus solàriums envidrats. A més, tenia una capella que separava l'edifici en dues ales, per a homes i dones, respectivament.
Basílica de la Sagrada FamíliaBasílica de la Sagrada Família
Basílica de la Sagrada Família
Barcelona / Barcelona
Antoni Gaudí va acceptar l'encàrrec de continuar una església d'estil neogòtic donant-li un caràcter monumental. Quan el temple estigui enllestit tindrà tres façanes: la del Naixement de Crist, la de la Passió i mort i la de la Glòria. Les quatre torres de cada façana simbolitzen els dotze apòstols.
Call de BarcelonaCall de Barcelona
Call de Barcelona
Barcelona / Barcelona
Antic barri jueu de Barcelona, situat dins del barri gòtic de la ciutat. Tot i que s'han conservat pocs vestigis, al Centre d'Interpretació del Call el visitant pot fer-se una bona idea de com era la vida de la comunitat jueva barcelonina de l'edat mitjana.