INICI
ACTIVA'T

Busques on gaudir de la natura?

Reservar
Tardor, hivern, primavera, estiu... La natura a Catalunya es viu i s'experimenta amb activitats, rutes i atractius durant els 12 mesos de l'any.

Fauna en el seu hàbitat natural
A casa nostra hi ha mamífers, rèptils, amfibis, insectes i molta altra fauna i flora per descobrir i estudiar. Pots conèixer els animals lliures en el seu hàbitat natural, posar un peu a casa seva en companyia d'un expert i observar la seva fascinant rutina. És la poderosa màgia que tenen les muntanyes, els prats, els boscos, el mar i els seus habitants.

Mar i muntanya... tota la varietat de la natura a Catalunya
La natura pobla gairebé tots els racons de Catalunya. Ho fa en forma de cim, de praderia de posidònia, d'aiguamoll o de fageda... També a pocs minuts de les principals ciutats trobaràs autèntiques joies naturals, algunes en forma de parc natural.

18 parcs naturals
Sabies que més del 30% del territori està protegit per preservar l'ecosistema natural? Catalunya és parada obligada per als amants dels parcs naturals. En tenim 18, entre els quals es troba l'únic Parc Nacional de Catalunya, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que compta amb una flora i una fauna molt riques: l'habiten més de 5.000 espècies diferents, gairebé 200 estanys i unes cingleres imponents.

Quatre tresors per als ornitòlegs
Si el que t'agrada són els ocells, quatre dels espais més importants de tot Europa per practicar-hi l'ornitologia són a Catalunya. Són el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Delta de l'Ebre, els Espais Naturals del Delta del Llobregat i els Aiguamolls de l'Empordà. Disposen de tot el que cal per observar els ocells: miradors, aguaits, passeres accessibles per a tothom... Com que són a la costa, tots tres són punts d'aturada en les rutes migratòries de les aus. Això fa que se n'hi puguin veure moltes espècies.

Respecte per la natura
Sostenibilitat i natura són dos conceptes que van de la mà. El turisme de natura o ecoturisme et convida a gaudir, observar i conèixer els valors i recursos d'aquests espais naturals d'una manera responsable i respectuosa. És una aproximació respectuosa amb l'entorn i el medi ambient.

La natura t'espera a Catalunya.
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya
Ecoturisme, experiències per connectar amb la natura
Ecoturisme, experiències per connectar amb la natura
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf

Més del 30% del territori de Catalunya està protegit per preservar l’ecosistema natural.

Parcs Naturals de Catalunya
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Són entorns naturals de gran bellesa i paratges per perdre-s'hi i connectar amb la natura. Són espais protegits per gaudir-ne tot l'any. 
Estany de la Ratera, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, molt a prop del bell poble de muntanya d'Espot. És una ruta clàssica de turisme familiar per la bellesa de l'paisatge i el fàcil accés.
 (© Kim Castells)
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
El Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici és l'únic parc nacional de Catalunya i centre d'un Espai Natural Protegit de grans dimensions. Caracteritzat per un paisatge d'alta muntanya amb gairebé dos-cents llacs, és un paradís per al senderisme, la BTT i altres activitats.
Grup de persones gaudint de les vistes de la capçalera de la Vall de Cardós des del Mirador de Corbiu, al Parc Natural Alt Pirineu. Disposen d'un panell amb informació addicional sobre la geografia, la flora i la fauna de l'entorn. (© Òscar Rodbag)
Parc Natural de l'Alt Pirineu
Situat entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell, el Parc Natural de l'Alt Pirineu és el més gran de Catalunya i acull una gran varietat d'espècies protegides. Disposa d'una extensa xarxa de camins per descobrir-ne tots els racons.
Excursionistes asseguts a les roques gaudint del paisatge al parc natural del Cap de Creus. (© José Luis Rodríguez)
Parc Natural del Cap de Creus
Situat a la part més oriental de la península Ibèrica es troba el Parc Natural de Cap de Creus, un espai de gran importància biològica, geològica i paisatgística format per dues àrees diferenciades: la terrestre i la marítima.
Flamencs al Parc Natural del Delta de l'Ebre (© Ferran Aguilar)
Parc Natural del Delta de l'Ebre
És un dels espais més singulars de Catalunya, amb una gran varietat d'ambients, marcats pel riu, es platges o les llacunes. És també l'hàbitat aquàtic més important del territori. Compta amb itineraris senyalitzats i s'hi poden realitzar diverses activitats.
Arbre florit amb el massís de Montserrat al fons. (© Turismo Verde S.L.)
Parc Natural de Montserrat
Montserrat és un dels grans símbols de Catalunya, que ha passat de centre religiós a baluard de la identitat catalana, sense obviar l'entorn natural i la seva característica morfologia i configuració de roques i agulles arrodonides i abruptes.
Vista panoràmica d'una vall i un bosc de prop del monestir de Poblet. (© Miguel Raurich)
Paratge Natural d'Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet
Santa Maria de Poblet, un dels conjunts monàstics més importants d'Europa, va posseir des dels seus inicis, l'any 1153, un territori que permetia als monjos proveir-se de tot el que necessitaven i que estava cobert principalment per boscos.
Panoràmica Racó de MIssa    (© Joan Capdevila)
Parc Natural de la Serra de Montsant
El Parc Natural de la Serra de Montsant es troba situat al nord de la comarca del Priorat. Disposa d'un ric patrimoni paisatgístic, natural i religiós, amb nombroses ermites. S'hi pot practicar el senderisme, l'escalada i altres activitats de turisme actiu.
Carro passejant turistes a la Fageda d'en Jordà, una de les 28 reserves naturals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. (© Lluís Carro)
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa constitueix el millor exemple de paisatge volcànic de la Península i un dels més destacats d'Europa. Hi ha itineraris per recórrer els més emblemàtics dels seus 38 cons volcànics, així com l'encantadora fageda d'en Jordà.
Cascada i piscina natural al Toll del Vidre, al Parc Natural dels Ports, a Tortosa-Beseit. (© Miguel Raurich)
Parc Natural dels Ports
El Parc Natural dels Ports està situat entre les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. En són característiques les seves formes abruptes i els seus dos climes clarament diferenciats, amb una rica biodiversitat.
Família observant aus al capvespre al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. (© Lluís Carro)
Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà és la segona zona humida més important de Catalunya, després del delta de l'Ebre, i un destacat lloc d'observació ornitològica.
Serra de l'Albera, espai d'interès natural i paisatgístic, amb zones d'una vegetació frondosa, antiga i diversa que s'estén pel tram oriental dels Pirineus, des del coll del Pertús fins a la Mediterrània. (© Nano Cañas)
Paratge Natural d’Interès Nacional del Massís de l'Albera
Situat al sector més oriental dels Pirineus, aquest espai ofereix un interès natural i paisatgístic de primer ordre, amb zones d'una vegetació frondosa, antiga i diversa, i edificacions i vestigis humans antiquíssims.
Vista panoràmica del Pedraforca, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, i del seu entorn natural més proper. (© Servicios Editoriales Georama)
Paratge Natural d'Interès Nacional del Massís del Pedraforca
Integrat dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, el Pedraforca és un dels cims més emblemàtics de Catalunya, envoltat d'un paratge de boscos encantador. És un paradís per a amants de la natura, del senderisme i l'escalada.
Espais d'interès ornitològic
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Tingues els binocles a mà per no perdre detall de la gran quantitat d'aus que trobaràs a Catalunya. Aquí tens alguns dels espais naturals on podràs delectar-te practicant l'ornitologia.  
Vista panoràmica del Pedraforca, al Parc Natural del Cadí-Moixeró, i del seu entorn natural més proper. (© Servicios Editoriales Georama)
Parc Natural del Cadí-Moixeró
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és una serralada prepirinenca molt preuada com a espai d'interès ornitològic ja que es caracteritza pel fet de contenir una bona representació d'espècies pròpies dels Pirineus, absents a la major part d'Europa.
El riu Noguera Ribagorçana, que separa Catalunya i Aragó, al Congost de Mont-Rebei, al terme municipal d'Àger. (© Mar Fernàndez)
Reserva Natural Parcial del Congost de Mont-rebei
L'itinerari que travessa el congost de Mont-rebei per la mateixa roca permet accedir als cingles on viu l'avifauna rupícola típica dels ambients pirinencs: gralles de bec vermell, pela-roques i rapinyaires rupícoles.
.
Espai d'Interès Natural del Delta del Llobregat
L'Espai d'Interès Natural del Delta del Llobregat, a prop de Barcelona i a tocar de l'aeroport, presenta un ecosistema ric i un relleu particular. Es pot recórrer de diverses maneres i abasta els municipis del Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Boi i Gavà.
Flamencs al Parc Natural del Delta de l'Ebre (© Ferran Aguilar)
Parc Natural del Delta de l'Ebre
El delta de l'Ebre és un dels millors indrets d'Europa per observar ocells. Es tracta d'una de les principals zones humides de la Mediterrània occidental i presenta una gran diversitat biològica per la confluència de les aigües marines, fluvials i subterrànies.
Família observant aus al capvespre al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. (© Lluís Carro)
Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà disposa d'unes de les millors instal·lacions de la península Ibèrica per observar aus: itineraris dissenyats en diferents ambients, observatoris, miradors, i informació ornitològica actualitzada diàriament i disponible al centre d'informació del parc.
Estany de la Ratera, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, molt a prop del bell poble de muntanya d'Espot. És una ruta clàssica de turisme familiar per la bellesa de l'paisatge i el fàcil accés.
 (© Kim Castells)
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és una de les zones pirinenques millor conservades a Catalunya. Conté una avifauna alpina i subalpina amb totes les especialitats del Pirineu objecte del desig dels ornitòlegs: trencalòs, voltor comú, aufrany, mussol pirinenc, merla de pit blanc, llucareta, i gralla de bec groc i de bec vermell, entre d'altres.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Aparthotel Siente Boí SpaAparthotel Siente Boí Spa
Aparthotel Siente Boí Spa
Vall de Boí, la / Pirineus
CarrerParcel·la19Vall de Boí, la25528
Aparthotel prop de l'estació d'esquí Boí Taüll, que combina una imatge tradicional amb les comoditats actuals i ofereix spa, restaurant i màxima tranquil·litat.
Can Boix de PeramolaCan Boix de Peramola
Can Boix de Peramola
Peramola / Pirineus
L'hotel Can Boix ocupa una propietat del segle XVIII situada a la vall del Segre. Disposa d'un rústic restaurant, una gran piscina i habitacions d'una agradable senzillesa, entre d'altres instal·lacions a la disposició dels clients.
Casa LeonardoCasa Leonardo
Casa Leonardo
Senterada / Pirineus
La tradició hotelera de Casa Leonardo es remunta a la dècada de 1920, quan donava allotjament als nombrosos traginers i venedors ambulants que transitaven entre la Conca del Tremp i la muntanya pallaresa.
Cim HotelsCim Hotels
Cim Hotels
Prullans / Pirineus
CarrerSant Antoni4Os de Balaguer25610
Tradició, gastronomia i turisme actiu s'uneixen sota els establiments amb les marques de Gourmet Hotel i Sender Hotel, situats en els entorns naturals més relaxants.
El RantinerEl Rantiner
El Rantiner
Vall de Boí, la / Pirineus
CarrerTrestaüll5Vall de Boí, la25528
Edifici de pedra i pissarra que ocupa l'era de l'antiga casa Baró, a Taüll. Disposa d'habitacions amb mobiliari clàssic i d'espais acollidors, molt a prop de l'estació d'esquí de Boí-Taüll.
El SolsonèsEl Solsonès
El Solsonès
Solsona / Pirineus
CarreteraSant LlorençKM 2Solsona25280
Situat a dos quilòmetres de Solsona, a la província de Lleida, el càmping El Solsonès ofereix comfortables bungalous de fusta amb wifi gratuït i diverses instal·lacions, com ara una piscina exterior, un camp de minigolf, pista de bicicròs, pista de pàdel, tennis i frontó i pista de minibàsquet. També ofereix activitats per a tota la família.
Estanys BlausEstanys Blaus
Estanys Blaus
Lladorre / Pirineus
L'hotel Estanys Blaus està envoltat d'un paisatge de boscos, gaudeix d'unes vistes privilegiades de la vall de Cardós i disposa d'un complet centre de salut.
Grèvol SpaGrèvol Spa
Grèvol Spa
Llanars / Pirineus
CarreteraCamprodon-Setcasess/nLlanars17869
L'hotel Grèvol es troba al petit nucli de Llanars, al centre de la preciosa vall de Camprodon, en un edifici de nova construcció amb aparença de vell xalet de muntanya.
Hotel TaullHotel Taull
Hotel Taull
Vall de Boí, la / Pirineus
UrbanitzacióMuntanyas/nVall de Boí, la25528
L'hotel Taüll, d'estil sobri i confortable, destaca per la comoditat de les seves 67 habitacions. Està integrat en el Boí Taüll Resort, una de les principals estacions d'esquí del pirineu de Lleida, que compta també amb l'exclusiu Spa Augusta.
L'Algadir del DeltaL'Algadir del Delta
L'Algadir del Delta
Amposta / Terres de l'Ebre
L'hotel L'Algadir del Delta, situat al Parc Natural del Delta de l'Ebre, està especialitzat en oferir al visitant tot tipus de facilitats per practicar activitats esportives a la zona del Delta.
ManantialManantial
Manantial
Vall de Boí, la / Pirineus
CarrerAforess/nVall de Boí, la25528
Dins del complex d'instal·lacions termals de Caldes de Boí, les quatre estrelles de l'hotel Manantial representen l'opció més luxosa, en un edifici envoltat d'un jardí de més de dos mil metres quadrats.
Monestir de les Avellanes Meeting EcoresortMonestir de les Avellanes Meeting Ecoresort
Monestir de les Avellanes Meeting Ecoresort
Os de Balaguer / Terres de Lleida
CarreteraC-12 Balaguer-ÀgerKM 181Os de Balaguer25610
Situat a la comarca de la Noguera, en un emplaçament d'espectacular bellesa natural envoltat pels llacs i muntanyes del Montsec.
MónNatura PirineusMónNatura Pirineus
MónNatura Pirineus
Alt Àneu / Pirineus
ZonaLes Planes de Sons/nAlt Àneu25589
L'educació ambiental és la base del projecte de MónNatura Pirineus, situat a 1.530 metres d'altitud, a prop del poble de Son. L'alberg té un centre de fauna, observatori astronòmic i una biblioteca especialitzada en temàtica ambiental.
PeyPey
Pey
Vall de Boí, la / Pirineus
PlaçaTreios/nVall de Boí, la25528
L'hotel Pey disposa de còmodes habitacions, ben equipades, i compta amb restaurant i servei de guarda-esquís. Es troba al costat del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i de l'estació d'esquí de Boí Taüll.
Puigcerdà ParkPuigcerdà Park
Puigcerdà Park
Puigcerdà / Pirineus
Envoltat per un gran jardí i amb vistes sobre diverses muntanyes dels Pirineus, aquest hotel de tres estrelles disposa de 54 habitacions, còmodes i ben equipades. Entre els serveis de l'establiment destaca una piscina exterior, spa, gimnàs, discoteca i restaurant especialitzat en gastronomia local i de mercat.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Aventura en famíliaAventura en família
Aventura en família
Bausen / Val d'Aran
AvingudaPas d'Arrò, baixos5Vielha e MijaranE-25530
Descens de barrancs per a famílies amb nens de més de 6 anys acompanyats per un guia de barrancs
Forfait SensacionsForfait Sensacions
Forfait Sensacions
Prullans / Pirineus
   
#.s/nPrullans
Sent, emociona't, diverteix-te descobrint els Pirineus a un preu únic
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Ajuntament de Castelló d'EmpúriesAjuntament de Castelló d'Empúries
Ajuntament de Castelló d'Empúries
Castelló d'Empúries / Costa Brava
Avingudade Pompeu Fabra - Centre Cívics/nCastelló d'Empúries17487
Es troba situat a l'edifici de l'antic palau Comtal i convent de Sant Domènec (segles XVII i XVIII). Castelló d'Empúries és una vila medieval que encara conserva les joies arquitectòniques de temps passats i acull la seu del Parc Natural dels Aiguamolls, així com la marina residencial d'Empuriabrava.
Aparthotel Siente Boí SpaAparthotel Siente Boí Spa
Aparthotel Siente Boí Spa
Vall de Boí, la / Pirineus
CarrerParcel·la19Vall de Boí, la25528
Aparthotel prop de l'estació d'esquí Boí Taüll, que combina una imatge tradicional amb les comoditats actuals i ofereix spa, restaurant i màxima tranquil·litat.
BTT Rutes Sílvia RoviraBTT Rutes Sílvia Rovira
BTT Rutes Sílvia Rovira
Cardona / Paisatges Barcelona
L'agència BTT Rutes Sílvia Rovira proposa rutes pels voltants de Cardona, al Prepirineu o al Pirineu per fer a peu o en bicicleta. Ofereix circuits per a tots els nivells i de diferent durada, que es poden fer amb guia o per lliure.
Baqueira BeretBaqueira Beret
Baqueira Beret
Naut Aran / Val d'Aran
CarreteraPort de la Bonaiguas/nNaut Aran25598
L'estació d'esquí de Baqueira Beret està ubicada entre les comarques de la Val d'Aran i el Pallars Sobirà. És un centre de pelegrinatge per a esquiadors catalans i d’arreu l’Estat. És l'estació amb més quilòmetres esquiables de la Península.
Camins de VentCamins de Vent
Camins de Vent
Pujalt, Rubió / Paisatges Barcelona
Camíde Cal Martís/nRubió08719
Camins de Vent és una empresa especialitzada en realitzar vols en globus a diversos punts de la geografia catalana, des de l'interior fins a la costa. Una activitat per a viure una experiència única i inigualable des del cel de Catalunya.
Can Boix de PeramolaCan Boix de Peramola
Can Boix de Peramola
Peramola / Pirineus
L'hotel Can Boix ocupa una propietat del segle XVIII situada a la vall del Segre. Disposa d'un rústic restaurant, una gran piscina i habitacions d'una agradable senzillesa, entre d'altres instal·lacions a la disposició dels clients.
Casa LeonardoCasa Leonardo
Casa Leonardo
Senterada / Pirineus
La tradició hotelera de Casa Leonardo es remunta a la dècada de 1920, quan donava allotjament als nombrosos traginers i venedors ambulants que transitaven entre la Conca del Tremp i la muntanya pallaresa.
Centre del Romànic de la Vall de BoíCentre del Romànic de la Vall de Boí
Centre del Romànic de la Vall de Boí
Vall de Boí, la / Pirineus
Carrerdel Batalló5Vall de Boí, la25528
El Centre del Romànic de la Vall de Boí, ubicat a la població d'Erill la Vall, és l’entitat encarregada de gestionar aquest conjunt patrimonial, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000.
Cicloturisme i Medi AmbientCicloturisme i Medi Ambient
Cicloturisme i Medi Ambient
Girona / Costa Brava
CarrerSta. Eugènia11local5Girona17005
Cicloturisme i Medi Ambient és una agència de viatges especialitzada en vacances i rutes en bicicleta, amb activitats dirigides a persones de totes les edats, incloses famílies amb nens, grups i reunions d’empresa.
Cim HotelsCim Hotels
Cim Hotels
Prullans / Pirineus
CarrerSant Antoni4Os de Balaguer25610
Tradició, gastronomia i turisme actiu s'uneixen sota els establiments amb les marques de Gourmet Hotel i Sender Hotel, situats en els entorns naturals més relaxants.
Consell Comarcal del Pallars JussàConsell Comarcal del Pallars Jussà
Consell Comarcal del Pallars Jussà
Tremp / Pirineus
CarrerPau Casals14Edifici Sant JordiTremp25620
El Consell Comarcal del Pallars Jussà promou turísticament aquesta comarca del Prepirineu català, fonamentat bàsicament en el turisme actiu, com el senderisme o el BTT, i el turisme cultural.
Consorci Ripollès Desenvolupament - Terra de Comtes i AbatsConsorci Ripollès Desenvolupament - Terra de Comtes i Abats
Consorci Ripollès Desenvolupament - Terra de Comtes i Abats
Ripoll / Pirineus
CarrerJoan Miró2Polígon Els PintorsRipoll17500
Terra de grans monestirs i de personatges extraordinaris. Història, patrimoni i cultura al bressol del país.
Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu
Guingueta d'Àneu, la / Pirineus
CarrerMajor6Esterri d'Àneu25587
Aquest Consorci de Turisme és un punt d'informació turítica de les Valls d'Àneu, una regió que ofereix un gran ventall de possibilitats per gaudir d'un paisatge que comprèn esports d'aventura, estacions d'esquí, el Parc Nacional d'Aigüestortes i la cultura romànica.
Diving Center - El Rei del MarDiving Center - El Rei del Mar
Diving Center - El Rei del Mar
Torroella de Montgrí / Costa Brava
AvingudaGrècia5Torroella de Montgrí17258
El fons marí de les illes Medes és el més semblat al paradís per als submarinistes. La seva riquesa es basa en la proliferació de poblacions d’algu...
Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'ÀssuaEcomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua
Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua
Sort / Pirineus
Museu dedicat a la figura del pastor, un dels oficis tradicionals amb més arrelament de la vall d'Àssua. Al llarg de la visita s'aprofundeix en la història del pasturatge i en com les noves tecnologies l'han anat transformant.