Armentera, l'

Guia de Municipis
L'Armentera és un bonic poble situat dins la comarca de l'Alt Empordà i part del seu municipi s'inclou dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, un indret magnífic per passejar-hi i fer-hi observacions ornitològiques. Hi ha diferents punts recomanables per visitar, com l'església de Sant Martí o el molí de l'Armentera.

Imprescindibles

Cal visitar l'església de Sant Martí, un edifici del segle XIX amb restes romàniques, i no ens podem perdre la plana al·luvial del riu Fluvià, que ofereix boniques passejades, així com el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, un espai per a l'ornitologia de primer ordre.

Suggeriments

Val la pena apropar-se fins el molí de l'Armentera, una construcció del segle XVIII molt ben conservada i que al seu interior conserva bona part dels elements del molí, com les entrades i sortides d'aigua i fantàstics arcs de mig punt en molt bon estat.
 • Comarca: Alt Empordà
 • Província: Girona
 • Localitat: Armentera, l'
 • Extensió: 6
 • Habitants: 949
 • Web: http://www.armentera.cat

Situació geogràfica

Es tracta d'un municipi molt pròxim a la costa, i té la característica orografia de la plana de l'Empordà, amb molt pocs desnivells. Es troba a menys de deu quilòmetres de l'Escala, i menys de vint de Figueres.

Clima

Clima mediterrani, amb estius secs i calorosos i hiverns suaus. La precipitació és irregular i poc abundant durant l'estiu.

Activitats econòmiques

A més de l'activitat turística, és molt destacable el conreu de pomeres, molt extens en tota aquesta zona de l'Empordà, inclosa dins la zona de producció de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. Fruit d'aquesta activitat, a l'Armentera a la tardor se celebra la Fira de la Poma.

Història

L'Armentera és documentat des de l'any 882. Etimològicament, l'Armentera vol dir terra de ramats grans.

Què veure-hi

És molt recomanable la visita a l'església de Sant Martí de l'Armentera, una construcció neoclàssica del segle XIX que conserva unes pintures de Joan B. Panyó, precursor de l'anomenada Escola d'Olot. També val la pena veure el molí de l'Armentera, un edifici del segle XVIII molt ben conservat on resten bona part dels elements antics.

Què fer-hi

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà és un fantàstic paratge tant per als amants de l'observació ornitològica com per fer-hi excursions, passejades i senderisme. A més a més, el municipi està situat a la plana al·luvial de la desembocadura del riu Fluvià, una zona amb racons fantàstics per passejar i descobrir.

Voltants

A prop de l'Armentera trobem les platges que van des de Sant Martí d'Empúries als aiguamolls de l'Empordà, al sud del golf de Roses. A les seves proximitats hi ha grans punts d'interès, com les ruïnes d'Empúries o la vila de Castelló d'Empúries.
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Armentera, l'
 • Armentera, l'

 • Costa Brava

 • Armentera, l'
 • Armentera, l'

 • Costa Brava

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya