Vila-seca

Guia de Municipis

Amb més de tres quilòmetres de platges i nombrosos equipaments turístics, Vila-seca ha sabut harmonitzar modernitat i tradició.

Vila-seca es divideix en tres nuclis urbans: la Pineda, la Plana i el propi Vila-seca, tots tres agrupats sota la denominació turística Vila-seca - La Pineda Platja .

El vessant modern del municipi es troba en una àmplia oferta lúdica, concentrada al nucli costaner de la Pineda, i el seu passeig Marítim, amb el complement de complexos com PortAventura i Aquopolis.

El vessant natural també té el seu espai a Vila-seca, sobretot en la forma de l'espai protegit de la Sèquia Major.

Aquest municipi es troba certificat amb el segell d'especialització DTF (Destinació de Turisme Familiar), que atorga l'Agència Catalana de Turisme. Durant les vacances, les famílies amb nens gaudiran d'una oferta d'allotjament i restauració adaptada, nombroses propostes d'entreteniment i oci i una qualitat i varietat de les seves platges.Imprescindibles

- Gaudir de les platges del sector de la Pineda.
- Visitar els parcs temàtics de PortAventura i parc aquàtic Aquopolis.
- Descobrir el patrimoni arquitectònic.
- Participar en les festes i fires, com la Fira de Música al Carrer.

Suggeriments

  • Comarca: Tarragonès
  • Província: Tarragona
  • Localitat: Pineda, la, Vila-seca
  • Extensió: 22
  • Habitants: 22052
Es troba adherit a: Platja en Família
Es troba adherit a: Platja en Família

Situació geogràfica

Vila-seca de Solcina és un municipi de la comarca del Tarragonès. Limita al nordest amb Tarragona, al nord amb Reus, al nordoest amb Riudoms, a l'oest amb Cambrils de Mar i, des de la seva constitució l'any 1989, al sud amb Salou.

Clima

El clima del Tarragonès és mediterrani marítim. Els estius són secs i càlids i els hiverns, freds. La tardor és l’època de l’any amb més precipitacions, mentre que la primavera és la que en té menys.

Activitats econòmiques

L'economia del municipi està repartida entre la indústria química i la del metall, juntament amb la construcció i els serveis vinculats al comerç i al turisme.

Al seu torn, la construcció s'ha vist potenciada per l'intens creixement turístic a què s'ha sotmès la Pineda i, especialment, l'actual municipi de Salou.

Història

Els grecs van fundar en l'antiguitat dos establiments comercials al territori: Cal·lípolis i Salauris. A partir del segle III aC, els romans hi van construir diverses vil·les.

Zona de frontera entre la Catalunya Vella i la Nova, a la baixa edat mitjana van sorgir-hi dues poblacions: Vila-seca del Comú i Vila-seca de Solcina, unides finalment el 1525 en una única població.

Molt afectada per la pirateria entre els segles XVI i XVIII, en aquest últim segle va experimentar una revolució demogràfica gràcies, principalment, al conreu de la vinya. El municipi va mantenir el caràcter agrícola fins a la segona meitat del segle XX, quan el fenomen turístic va comportar-hi grans canvis.

Què veure-hi

El visitant no pot deixar de veure el patrimoni històric del municipi, que descobrirà passejant pels tres nuclis urbans: el de la Pineda (la zona marítima), el de la Plana i el de Vila-seca.

L'amenaça corsària que durant segles va planar sobre la vila va deixar diverses torres de defensa, com la de l'Abadia, la de Virgili o la de Solcina. Altres edificis destacats són el castell dels comtes de Sicart, molt reformat al segle XIX i d'estil neomedieval.

Entre els edificis religiosos sobresurten l'església de Sant Esteve, temple de transició de l'estil gòtic al renaixentista de la darreria del segle XVI, i l'ermita de la Pineda, edifici del segle XVIII que forma un conjunt amb la torre medieval de la Pineda o de l'Ermita.

Què fer-hi

A les amples platges del municipi es poden practicar diferents activitats de lleure i assistir a cursets gratuïts d'aeròbic i aquagym que sovint s'organitzen a l'estiu. Ben a la vora de la costa també es pot fer un volt pel passeig marítim.

En l'àmbit natural cal destacar la Sèquia Major de Vila-seca, una zona humida litoral protegida per la Generalitat de Catalunya des del 1993.

Un dels atractius de lleure i oci del terme són els dos importants complexos lúdics: PortAventura i el parc aquàtic Aquopolis.

Pel que fa al calendari festiu i tradicional, cal esmentar la Festa Major d'hivern (a mitjan gener), la Fira de Música al Carrer (al maig), la Festa Major d'estiu (a finals de juliol i principis d'agost) i el pessebre de sorra de la Pineda (al desembre).

Voltants

- Tarragona.
- Reus.
- Salou.
- Platges de la Costa Daurada.
- Castell-monestir de Sant Miquel d'Escornalbou, a Riudecanyes.
Es troba adherit a: Platja en Família
Es troba adherit a: Platja en Família
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Vila-seca
  • Vila-seca

  • Costa Daurada

  • Vila-seca
  • Vila-seca

  • Costa Daurada

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya