És molt recomanable visitar el barri antic de la ciutat. La plaça del Carme, convertida en el centre neuràlgic de Tàrrega, ens mostra els monuments als Països Catalans i al compositor Ramon Carnicer, el petit convent de la Mare de Déu del Carme i la font amb jocs d'aigua i llum, obra de Carles Buïgas, autor també de les fonts de Montjuïc de Barcelona.
El contigu carrer del Carme és un bon indret per endinsar-se pels carrerons més antics de la població, amb unes porxades gòtiques del segle XIV, comerços i cases senyorials com l'antic Palau dels Marquesos de la Floresta, exponent del romànic civil català de finals del segle XIII.
La plaça Major és un espai de visita obligada, amb la seu de l'Ajuntament (segle XVII, d'inspiració renaixentista), la neoclàssica església parroquial de Santa Maria de l'Alba (bastida sobre l'antic edifici gòtic, amb nau principal, capelles laterals, cimbori i campanar octagonal) i una treballada creu de terme gòtica que val la pena observar de prop.
D'aquí parteix el carrer Major, també porxat, on hi ha la seu del Museu Comarcal de l'Urgell. La plaça de Sant Antoni (segle XIV) és un altre punt interessant del barri antic, amb l'església del mateix nom, que té un campanar d'espadanya on s'observa l'escut d'armes dels Ardèvol. La façana es troba custodiada per dos apòstols de l'antiga església parroquial gòtica.
L'altre indret de visita més que recomanable és l'ermita i el parc de Sant Eloi, situat en un turó pròxim al nord-est de Tàrrega. Des d'allà es poden contempler les millors vistes de la capital urgellenca i disposar d'amplis passejos de pins, alzines i oliveres i racons romàntics, vora l'ermita del segle XIII.