Santa Pau-Besalú

Partint de Santa Pau, el recorregut comença per pista asfaltada però més endavant trobarem vegetació frondosa, ponts i un sender. En aquest camí es podrà veure el dolmen de la pedra del Diable o la magnífica vista de la vall de Mieres.

Se surt de la plaça de Baix de Santa Pau i es torna a pujar pel carrer del Pont. Al capdamunt es gira a la dreta per sortir del poble, tot travessant la carretera de Mieres a Olot per continuar pel carrer Sant Martí, seguint de nou les marques del GR 2.

1,60 km (458 m). 0 h 19 min. Pista asfaltada fins a trobar quatre camins. Cal prendre el de la dreta cap a Sant Vicenç de Sallent, pel GR 2 i l'itinerari 14 del Parc. Es passa a prop de la font Fresca, baixant pel que havia estat una antiga conca d'un riu de lava.

3,10 km (407 m). 0 h 37 min. Es travessa la riera de Sant Martí i es puja. A la bifurcació, cal anar a l'esquerra per davant de ca l'Avellana. Es passa a prop de la pedra del Diable, un dels pocs exemples de dòlmens a la comarca.

4,40 km (383 m). 0 h 53 min. A la bifurcació cal seguir tot recte cap a Sant Vicenç de Sallent, per tornar a travessar la riera de Sant Martí. Mirador del salt de la Fontfreda.

5,50 km (332 m). 1 h 06 min. S'arriba a una carretera que porta a Rocacorba. Cal agafar la carretera cap a la dreta fins a sortir de la finca.

6,00 km (340 m). 1 h 12 min. S'entra a Sant Vicenç de Sallent. Cal agafar el primer carrer de la dreta per passar per l'església. Es rodeja i se surt a l'altra part del poble, a mà dreta. Al cap de vint metres hi ha un tram senyalitzat com a GR 2 i itinerari 14.

6,22 km (302 m). 1 h 14 min. Abans del pont cal fer atenció al corriol que puja cap a l'esquerra. Aquest corriol puja suaument, paral·lel a la riera. Més endavant la pista puja cap amunt.

7,20 km (352 m). 1 h 34 min. Es deixa el camí del Parc cap a Santa Maria dels Arcs. Cal travessar el pastor elèctric i continuar amunt, cada cop amb més pendent, fins a arribar a la carretera de Mieres a Santa Pau.

7,50 km (390 m). 1 h 40 min. Al cap d'uns cent cinquanta metres, girant cap a l'esquerra s'arriba al coll de Colitzà. En aquest moment, quan hi ha una corba a la dreta, l'itinerari segueix la pista que surt recte avall, tot deixant el camí cap a Mieres de la dreta. Bifurcació cap a la dreta, avall. Més tard cal seguir, a la nova bifurcació, també cap a la dreta i, a la següent, a l'esquerra.

8,40 km (339 m). 1 h 51 min. Es passa al costat de can Coll de Dalt, que es deixa a l'esquerra. Més tard, a la dreta queda una vista magnífica de la vall de Mieres. A la bifurcació es deixa la pista, recte cap a la Colella, i es baixa per la dreta. A la bifurcació següent cal anar a la dreta i passar pel costat del mas Pinós.

10,00 km (258 m). 2 h 11 min. S'arriba a la carretera Mieres - el Torn, que cal prendre cap a l'esquerra. 10,80 km (287 m). 2 h 27 min. Al trencall de Santa Maria del Collell girem a la dreta, passant per sobre d'un pont. Arribem al mas Giralt pel segon trencall a mà esquerra, que hem de seguir fins a trobar un estret sender que agafarem cap a l'esquerra, en paral·lel a la tanca del ramat.

11,70 km (242 m). 2 h 38 min. Bifurcació cap a l'esquerra. Es travessa la riera pel camí empedrat. Al cap d'uns dos-cents metres s'arriba a prop del Torn. Cal anar cap a la dreta seguint de nou el GR 2. Es travessa el riu Ser.

13,80 km (235 m). 3 h 08 min. Cal fer atenció a una corba a la dreta per seguir el corriol marcat amb el GR. Dos-cents metres més endavant cal agafar el trencall cap a la dreta amunt. Aviat es pot apreciar una bonica vista de Rocacorba i de la fageda de Golany a la llunyania. L'itinerari continua pel bosc mediterrani, per un corriol que puja fins a una pista que cal agafar a l'esquerra.

15,20 km (308 m). 3 h 36 min. Revolt a la dreta i, després, a l'esquerra. Es trenca per un corriol que torna a pujar a la dreta amb un relleu molt abrupte. Es retroben la pista i es va cap a la dreta fins a arribar al coll de Salom.

15,60 km (377 m). 3 h 44 min. Al cap de pocs metres es trenca a la dreta cap avall. Uns quatre-cents metres més tard es va a parar a un sender més ample. Es gira a la dreta.

16,50 km (224 m). 3 h 55 min. Es travessa la riera i es torna a pujar.

17,00 km (246 m). 4 h 05 min. S'arriba a la pista de Besalú a la Miana, que cal agafar cap a la dreta. Tres minuts més tard l'itinerari deixa la pista després d'un pal d'electricitat. Al principi baixa amb un relleu difícil. Si el trobem massa complicat, podem continuar per la pista, perquè més endavant es retrobarà l'itinerari.

17,76 km ( 280 m). 4 h 19 min. Es torna a la pista i al cap de pocs metres s'arriba a l'església de Sant Fruitós.

19,10 km (284 m). 4 h 36 min. Després d'una corba a l'esquerra el corriol puja i deixa la pista cap a Besalú. Bifurcació: cal anar a l'esquerra i, al cap de cent cinquanta metres, s'agafa el trencall a la dreta, deixant la pista que porta a Santa Pau.

20,00 km (281 m). 4 h 47 min. Travessant pel mig del camp s'arriba a l'Ametller. Cal prendre el camí de la dreta i, al cap de cent metres, trencar a l'esquerra entre boscos de roures i alzines.

12,74 mi (209 m). 4 h 53 min. Mas Pitre. Cal agafar la pista, que més endavant serà asfaltada. Es deixa la pista cap a Argelaguer a l'esquerra, i es continua tot recte.

1,70 km (136 m). 5 h 06 min. S'entra a Besalú pel pont i s'arriba fins a la plaça de la Llibertat (km 22,00).

 • Classificació de la ruta: Història, Natura
 • Mitjà de locomoció: A peu
 • Nivell de dificultat: Iniciats
 • Distància del recorregut: 21,7 km
 • Durada: 5 h 30 min
 • Desnivell positiu (m): 860
 • Desnivell negatiu: 520
 • Època de visites: Tot l'any
 • Oficines de turisme: Besalú
 • Província: Girona
 • Comarca: Garrotxa
 • Punts d'interès: Mirador de Salt de la Fontfreda, Rocacorba
 • Senyalització: 
 • Consells: Es recomana portar calçat còmode
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Santa Pau-Besalú
 • Santa Pau-Besalú

 • Pirineus

 • Santa Pau-Besalú
 • Santa Pau-Besalú

 • Pirineus

També et pot interessar