Sant Feliu es pot recórrer cercant les seus i els edificis que han sorgit d’un fort teixit associatiu i del fet d’haver estat capital comarcal. Així, de l’Arxiu Històric Comarcal es pot anar a l’Ateneu Santfeliuenc, situat al carrer de Vidal i Ribas, i d’aquí al Casino o a la Unió Coral, seu d’aquesta entitat fundada el 1892 per promoure la música coral. Molts d'aquests edificis integren la Ruta del Modernisme, amb gairebé trenta punts d'interès a la ciutat.
Una altra ruta interessant és la dels parcs, molts dels quals són d’una gran extensió. El Parc Nadal, que destaca per l’estany i la jardineria, és al centre de la vila. El Parc d’Europa, que té més de tres hectàrees d’extensió i connecta amb una zona forestal de la serra de Collserola, inclou un llac i un molí de vent.
El Parc de Torreblanca, seu del Consell Comarcal, va ser dissenyat al segle XIX i té una extensió d’onze hectàrees distribuïdes en tres zones: el mirador del laberint i el bosquet, les places de la Gerra i de la Gruta, i el llac amb el seu templet.
Pel que fa a la cultura popular, al maig se celebren les Festes de Primavera, amb la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat pel centre de la ciutat, on s’exposen més de 200 estands, i la tradicional Exposició Nacional de Roses, amb seu al Palau Falguera, on es pot gaudir de més de 200 varietats d’aquesta flor.
La festa major de Sant Feliu de Llobregat és la Festa de la Tardor, a l’octubre. Hi trobem tot el ventall festiu català: dracs, capgrossos, gegants, gegantons, trabucaires, bastoners, castellers i diables.