Salou

Guia de Municipis

Salou és sobretot conegut per allotjar el parc temàtic de Port Aventura, però també ofereix al visitant unes platges de sorra fina i daurada i unes instal·lacions que la fan idònia per al turisme familiar.

Turística i residencial per excel·lència, la vila s’erigeix com la capital de la Costa Daurada, amb una oferta lúdica i de serveis immillorable. Pel que fa als llocs d’interès, destaca el passeig de Jaume I, amb nombrosos edificis d’interès, i les espectaculars fonts ornamentals amb espectacles de llum i so durant les nits d'estiu.

Aquest municipi ha estat guardonat amb el segell d’especialització DTF (Destinació de Turisme Familiar), atorgat per l’Agència Catalana de Turisme. Durant les vacances, les famílies amb nens gaudiran d’una oferta d’allotjament i restauració adaptada, nombroses propostes d’entreteniment i oci i una qualitat i varietat de les seves platges.Imprescindibles

- Banyar-se a les seves platges i cales.

- Anar a Port Aventura.

- Gaudir del seus passeigs, especialment el de Jaume I.

- Contemplar els espectacles de les fonts cibernètiques del Passeig Jaume I.

- Passejar, a peu o amb bicicleta, pel cap de Salou.

- Anar fins al far de Salou.Suggeriments

- Fer una passejada pel municipi dalt del tren turístic.

- Anar de botigues per una de les ofertes comercials més grans i variades de la Costa Daurada.

- Fer un recorregut monumental i paisagístic per la vila, guiats pels tretze punts d'interès: església de Santa Maria del Mar, Xalet Bonet, Capitania, el Moll i el Monument al pescador, Monument a Jaume I, les Fonts ornamentals del passeig Jaume I, el Parc de la Ciutat, la Masia Catalana, la Penya Tallada, la Punta del Cavall, les Oliveres Monumentals, la Torre Vella i l'Antiga Estació del Carrilet.
 • Comarca: Tarragonès
 • Província: Tarragona
 • Localitat: Salou
 • Extensió: 15
 • Habitants: 27589
 • Entitat de promoció: Patronat Municipal de Turisme de Salou
 • Web: http://www.visitsalou.eu/
Es troba adherit a: Golf , Platja en Família, Turisme Esportiu
Es troba adherit a: Golf , Platja en Família, Turisme Esportiu

Situació geogràfica

El municipi costaner de Salou es va constituir el 1989, quan es va segregar de Vila-seca.

Clima

El clima, mediterrani marítim, presenta uns estius secs i calorosos i uns hiverns freds. A la tardor hi sol ploure força, mentre que a la primavera no hi plou gaire.

Activitats econòmiques

El turisme nacional i internacional i les empreses de serveis són el motor econòmic principal del municipi.

La construcció i el sector de serveis han experimentat un gran desenvolupament a causa del turisme. La indústria representa un percentatge mínim quant als llocs d’ocupació.

Història

Està documentat que ibers i romans van ocupar aquest entorn privilegiat. Durant el període musulmà la zona va quedar pràcticament deshabitada i no va ser fins al segle XII que es va intentar repoblar el territori.

Al segle següent, del port natural de Salou va partir la flota amb què Jaume I va conquerir les illes Balears. Les guerres del segle XIV i les incursions corsàries dels segles posteriors van provocar-ne un nou despoblament.

Més tard, l’activitat portuària i l’arribada del ferrocarril al segle XIX van portar prosperitat a la vila. A mitjan segle XX Salou es va convertir així en un dels centres turístics més coneguts a escala internacional i el 1989 es va segregar de Vila-seca.

Què veure-hi

Un dels edificis més antics de la vila és la torre Vella, edificada el 1530 amb funcions de vigilància, que actualment és un equipament cultural dedicat principalment a les exposicions d'art.

Al passeig de Jaume I, que discorre paral·lel a la platja de Llevant, trobem entre mig de palmeres i flors alguns dels monuments i edificis més significatius de la vila, com el monument a Jaume I (una escultura creada el 1965) i les fonts ornamentals (fonts cibernètiques, un espectacle d'aigua, llum i música, el Laberint i la Font Lluminosa construïda l'any 1973).

Hi ha també diverses construccions modernistes, com el xalet Voramar o la casa Bonet, obra de l’arquitecte Domènec Sugranyes i Gras, deixeble de Gaudí. Altres edificis notables són la Masia Catalana, l’església de Santa Maria del Mar i el far.

Què fer-hi

El municipi compta amb vuit extenses platges i encisadores cales envoltades de pins, on es pot practicar tota mena d’activitats i esports nàutics. Cal destacar l’Estació Nàutica, àrea de serveis que permet gaudir del mar durant tot l’any.

Sense cap mena de dubte, el complex lúdic Port Aventura, situat entre els termes municipals de Vila-seca i Salou, ha esdevingut un important focus d’atracció de nous visitants. S’hi ofereix al visitant un vast ventall de possibilitats: atraccions, parc aquàtic i espectacles, a més dels diferents hotels i restaurants.

A la vila es pot gaudir d’una àmplia oferta comercial i gastronòmica, amb una bona varietat d’establiments, entre els quals destaquen els dedicats a la cuina mediterrània. L’animada vida nocturna afegeix a més un gran atractiu a la localitat.

Si es desitja una mica de tranquil·litat, hom pot recórrer sense presses el passeig de Jaume I o el de Miramar, que s’estén al llarg de la platja de Ponent i ens porta fins a Cambrils; descansar al Parc de la Ciutat, on s’organitzen diverses activitat durant l’estiu, i descobrir a peu o amb bicicleta l’espai natural del cap de Salou.

D’entre les festes i tradicions destaquen la Festa Major d’hivern (primera setmana de febrer), les Nits Daurades o Festa Major d’estiu (a mitjan agost) i la Festa del Rei en Jaume (7 de setembre).

Gràcies a la seva diversificada oferta turística i a la qualitat dels serveis, Salou ha estat distingit amb la primera marca de Destinació Turística per a Famílies de Catalunya.

Voltants

- Tarragona.

- Les platges de la Costa Daurada.

- Reus.

- Cambrils.

- Vila-seca.
Es troba adherit a: Golf , Platja en Família, Turisme Esportiu
Es troba adherit a: Golf , Platja en Família, Turisme Esportiu
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Salou
 • Salou

 • Costa Daurada

 • Salou
 • Salou

 • Costa Daurada

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya