Un país per a sèniors que viuen activament

Reservar
10 raons per a visitar Catalunya

1.- Ofereix un gran nombre d'atractius turístics, i molt variats: salut i benestar, cultura, gastronomia, esport, naturalesa, etc.

2.- Durant tot l'any gaudeix d'un clima suau, típic del Mediterrani.

3.- El seu paisatge és divers, mar i muntanya a parts iguals al llarg de 580 quilòmetres de línia de costa.

4.La seva gastronomia, protagonitzada per xefs de la talla dels germans Roca, Carme Ruscalleda o Ferran Adrià i reflectida en una àmplia oferta de restauració, té fama internacional i es basa en una llarga tradició culinària.

5.Totes les destinacions de mar, de la Costa Brava a la Costa Daurada, es troben ben comunicades amb transport públic.

6.Prop de les seves costes, alberga destinacions de gran interès turístic com les ciutats de Barcelona, Tarragona i Girona, o la muntanya de Montserrat.

7.Disposa d'una àmplia oferta d'allotjaments adaptada a totes les necessitats i gustos: hotels, càmpings, apartaments turístics i turisme rural.

8.Atresora un gran patrimoni arquitectònic, reconegut per la UNESCO.

9.Compta amb múltiples opcions de salut i benestar d'alta qualitat.

10.Les destinacions estan perfectament adaptats a les necessitats del visitant sènior amb la finalitat d'assegurar el seu màxim confort.
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya
Ecoturisme, experiències per connectar amb la natura
Ecoturisme, experiències per connectar amb la natura
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf

Les visites més destacades

Barcelona
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
La capital catalana és un compendi dels atractius que han convertit a Catalunya en una destinació turística de primer ordre. Ciutat de clima suau i grandària mitjana aixecada entre el mar i la muntanya; testimoni de 2.000 anys d'història, amb vestigis romans i medievals concentrats al seu barri gòtic; seu de les principals obres de l'arquitecte modernista Antoni Gaudí, amb sis edificis declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, entre els quals destaquen la Sagrada Família, el Parc Güell i La Pedrera; urbs cosmopolita i comercial capaç d'atreure fires capdavanteres en el seu sector i les millors marques en moda i disseny... Barcelona és això i molt més. És també coneguda per les seves coloristes Rambles, els seus mercats oberts al comprador i al curiós (com la Boqueria i Santa Caterina), els seus altres genis (la Fundació Joan Miró, el museu Picasso, la Fundació Tàpies), el FC Barcelona i una oferta enorme de cultura, oci i restauració. www.barcelonaturisme.com
Casa del guarda a la dreta de l'entrada principal del Park Güell de Barcelona proyectada per Antoni Gaudí. (© Imagen M.A.S.)
El park Güell i la muntanya del Tibidabo com a escenaris de cinema
Aquesta ruta cinematogràfica convida a conèixer el punt més alt de Barcelona i els seus voltants. Una excel·lent ocasió per connectar amb la natura i el patrimoni dins de la ciutat. 
Dues de les torres de la façana de la Passió i obres de construcció de la nau central de l'església, projectades per Antoni Gaudí, al Temple Expiatori de la Sagrada Família a Barcelona. (© Imagen M.A.S.)
Basílica de la Sagrada Família
Antoni Gaudí va acceptar l'encàrrec de continuar una església d'estil neogòtic donant-li un caràcter monumental. Quan el temple estigui enllestit tindrà tres façanes: la del Naixement de Crist, la de la Passió i mort i la de la Glòria. Les quatre torres de cada façana simbolitzen els dotze apòstols.
Gent entrant i sortint del mercat de la Boqueria que va néixer com a mercat ambulant i a l’aire lliure a la Rambla. El 1914 s'hi va posar l’actual coberta metàl·lica que li atorga singularitat. (© Nano Cañas)
Mercat de la Boqueria
Els orígens de la Boqueria es remunten al segle XII, quan els venedors ambulants i els pagesos s'instal·laven davant d'una de les portes de l'antiga muralla per vendre els productes. El 1911 es va construir l'actual peixateria i el 1914 es va inaugurar el mercat amb la coberta de ferro d'estil modernista.
. . . .
Barcelona Gourmet: Cap de setmana gastronòmic
Aprèn tot allò que volies saber sobre el pernil ibèric i la resta de tradicions gastronòmiques
Jardins de la Fundació Joan Miró.    (© Imagen M.A.S.)
Fundació Joan Miró
La Fundació Joan Miró es va inaugurar el 1975 i, per desig exprés de l’artista, es va convertir en un centre de promoció de l’art contemporani que programa exposicions temporals, conferències, seminaris, tallers i teatre infantil.
Girona
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Travessada pel riu Onyar, reconeguda per les seves cases de colors apuntades a cada riba, la capital gironina és avui una ciutat més viva i connectada al món que mai. Encara més propera a Europa gràcies a la seva recent connexió ferroviària d'alta velocitat, Girona és la ciutat ideal per passejar entre la història i la modernitat, ben envoltant-la pel camí de ronda que recorre la seva muralla, ben endinsant-se al centre històric i el barri jueu, anomenat "el Call". Aquesta ciutat compta amb una intensa vida cultural, que inclou una oferta regular d'esdeveniments i festivals relacionats amb el teatre i la música que són punta de llança del qual proveirà la cartellera d'espectacles del país. Amb les seves 40 hectàrees, la Devesa, el parc urbà més gran de Catalunya, ofereix al visitant llargs passejos a l'ombra dels seus plàtans centenaris. www.girona.cat
Detall d'una de les quatre portes que comunicaven el barri jueu, totalment separat de la resta de la ciutat, amb l'exterior.  (© Nano Cañas)
Patronat Municipal Call de Girona
El Patronat Municipal Call de Girona és la institució que s'ocupa de la recuperació física i cultural de l'herència jueva gironina, la rehabilitació urbanística i la dinamització i promoció del call a través del desenvolupament d'activitats culturals i turístiques.
Unes persones jugant a petanca al parc de la Devesa de Girona.  (© Servicios Editorials Georama)
Parc de la Devesa. Jardí històric
Les primeres referències són del segle XV, quan el rei Alfons IV el Magnànim va lliurar aquest terreny a la ciutat. Tanmateix, va ser a mitjan segle XIX que es va decidir plantar-hi plàtans i donar-li la forma que avui veiem. El 1943 va ser declarat Parc Artístic Nacional.
Vista nocturna de la Catedral de Santa Maria, que sobresurt del conjunt de cases del centre històric de la ciutat. La catedral és un edifici d'estils romànic i gòtic català, que es va construïr entre els segles XI i XV. (© Imagen M.A.S.)
Catedral de Santa Maria
Barreja diversos estils, ja que, si bé va acabar-se de construir al segle XVIII, s'havia començat a aixecar al XI. N'és molt característica l'escalinata central que condueix a la porta, del segle XVII, que té noranta esglaons i és una de les obres barroques més singulars d'Europa.
Coneix com era el cinema abans del cinema
Coneix com era el cinema abans del cinema
Coneix els orígens del cinema al Museu del Cinema-Col·lecció Tomàs Mallol
Montserrat
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
És la muntanya màgica dels catalans, seu del santuari benedictí que acull a la patrona del país, la Verge de Montserrat, anomenada 'la Moreneta' pel seu color fosc. La màgia de Montserrat no s'explica únicament des de l'espiritualitat, també tenen molt a veure les capritxoses formes de la muntanya, amb agulles, valls, grutes i coves, resultat de l'erosió provocada per l'aigua durant milions d'anys, i que avui proporciona al visitant rutes a peu de gran interès natural. De tornada al recinte del santuari, seu d'una comunitat de monjos benedictins de gran prestigi cultural, l'experiència montserratina pot completar-se amb una visita al seu museu d'art, l'assistència a una audició dels seus nens cantores o la possibilitat de comprar productes tradicionals, des de dolços fins a licors elaborats a partir d'herbes de la muntanya, i aliments artesanals com la mel, el mató o el pa de figa. www.montserratvisita.com
Familia al mirador de Fra Garí, al camí del Via Crucis, des d'on es contempla el Monestir i la muntanya de Montserrat (© Gemma Miralda Escudé)
Monestir de Montserrat
És el monestir que hi ha en aquestes famoses muntanyes catalanes. Aplega una comunitat d'uns vuitanta monjos benedictins, que dediquen la seva vida a la pregària, l'acolliment i el treball.
<p>Green fee + Menu</p>
Barcelona, Sant Benet, Montserrat i Caves Codorniu
Recorre Barcelona, Sant Benet, Montserrat i les Caves Codorniu amb un arquitecte!
Monistrol de Montserrat
Easy Montserrat: puja amb el cremallera
Contempla les majestuoses muntanyes de Montserrat i descobreix el seu Monestir
Funicular de la Santa Cova, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, que enllaça el camí d'accés a aquest indret amb el monestir. (© Juan José Pascual)
Funiculars Santa Cova i Sant Joan de Montserrat
Funicular que permet arribar fins a un dels punts més alts del massís de Montserrat, un parc natural on es poden realitzar multitud d'excursions i visitar el patrimoni natural i artísitc.
Tarragona
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
La que va ser capital de la Península romana posseeix, per aquesta raó, un conjunt arqueològic de l'època declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La ciutat de Tarragona, molt romana com donen fe el seu amfiteatre, les seves muralles o, als afores, el seu aqüeducte, és una destinació ideal per submergir-se en la història clàssica, ja sigui sopant sota els arcs del seu circ romà o fent una passejada per carrers que conserven intacta l'essència d'un gran passat medieval. Si l'agenda ho permet, en aquesta visita no pot faltar una cita amb els impressionants castells, construccions de torres humanes originàries de les comarques tarragonines i alhora icona de Catalunya. Aquesta és una ciutat oberta al mar, un valor afegit que es pot gaudir recorrent la Balconada del Mediterrani, un esplèndid mirador sobre la platja, o assaborint el millor peix i marisc de la zona en els restaurants del pintoresc barri de pescadors. www.tarragonaturisme.cat
Vista parcial de les grades de l'amfiteatre romà (segle I), i la platja del Miracle al fons de l'imatge. Des de l'any 2000 està inclòs com a Patrimoni Mundial de la Humanitat.  (© Imagen M.A.S.)
Amfiteatre Romà de Tarragona
L'Amfiteatre Romà de Tarragona fou edificat a principis del segle II d.C., i té unes dimensions de 130 per 102 metres. En ell s'hi realitzaven tot tipus d'espectacles, des de representacions de teatre fins a lluites de gladiadors i caceres d'animals.
Gent travessant l'aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable, obra d'enginyeria civil de l'època romana situada al marge esquerra del riu Francolí, des d'on canalitzava l'aigua fins a Tarraco. (© Lluís Carro)
Aqüeducte de les Ferreres - Pont del Diable
L'aqüeducte de Les Ferreres és l'atracció principal d'aquest parc. Anomenat també Pont del Diable, fa més de 200 metres de llarg i es troba en la marge esquerra del riu Francolí, des d'on canalitzava l'aigua fins a Tarraco.
Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable a Tarragona, construït en època romana al segle I d. C. (© Lluís Carro)
Parc Ecohistòric del Pont del Diable Tarragona
L'aqüeducte de les Ferreres és l'atracció principal d'aquest parc. Anomenat també pont del Diable, fa més de 200 metres de llargada i es troba al marge esquerre del riu Francolí.
Turistes davant la Volta del Pallol, galeria del fòrum que servia per donar suport a un pis més elevat. En l'actualitat és una sala d'exposicions on es mostra una gran maqueta de la ciutat romana. (© Nano Cañas)
Catalunya Romana
Baetulo, Barcino, i sobretot Tàrraco, són exemples del ric llegat romà a Catalunya. Tàrraco es va convertir a la capital de la denominada Hispània Citerior. La Ruta Romana és un recorregut que passa, a més de per Tarragona, per algunes de les restes romanes més significatives del territori.
.
Visita les bodegues de Tarragona
Escapada a les catedrals del vi de Tarragona amb un arquitecte.
Vista de la localitat des del campanar de l'església de Santa Maria de Montblanc. (© Miguel Raurich)
Ruta del Cister. Vi i Història
Cultura, Vi i Platja a través de la ruta del Cister.