L’església parroquial de la Mare de Déu de la Jonquera (plaça de l'Església) fou bastida el 1728 sobre les restes d'una església romànica. A l’interior, al cambril, hi ha la Mare de Déu de la Jonquera, patrona de la Pobla.
Diuen que l'altar major està construït de tal manera que només hi ha un dia l'any en què el sol toca la cara de la Mare de Déu: és el 21 de novembre a les dotze del migdia. Aquest dia se celebra la festa en el seu honor.
A l'església s'hi pot admirar un orgue barroc (construït per Anton Cases el 1752) d'exquisida policromia, totalment restaurat per Wilfried Praet. També es poden admirar les pintures murals de l'altar major, obra del pintor lleidatà Víctor P. Pallarès, en el lloc on hi hagué un magnífic retaule barroc, malauradament destruït.
L'ermita de Sant Miquel fou construïda el 1610. Acollí la imatge de la Mare de Déu de la Jonquera fins que es traslladà a l'església parroquial. Des d’aleshores la capella donà culte a sant Miquel Arcàngel i s’hi construí un retaule gòtic obra de Bernat Martorell.
A principi del segle XX el retaule de Sant Miquel es traslladà per ser restaurat, i actualment es troba a la catedral de Tarragona. A l'ermita se'n pot veure una reproducció feta pel pintor Salvador Jané.
És recomanable visitar l'antic molí de la Societat (1870), on hi ha les dependències de l’Ajuntament, i l'EcoMuseu de l'Oli. Aquí, per mitjà d’uns plafons, s'explica la història de l'olivera, els aspectes tècnics del conreu, el procés d'obtenció de l'oli, els estris que es fan servir, etc.
També s’hi troba la premsa, de dotze metres de llargària (coneguda com a premsa de lliura, de biga o seixantè), una mostra d'una de les quatre premses que hi havia quan el molí encara funcionava.
Com a molts altres municipis de la zona, és imprescindible apropar-se a alguna cooperativa d’oli, com la Cooperativa del Camp Sant Isidre Llaurador, o a un molí on adquirir aquest apreciat producte.
D’altra banda, al carrer Major es conserva un forn de pa de més de 500 anys d’antiguitat amb forma rodona.
A més, a tres quilòmetres del centre de la vila hi ha l'Arborètum de les Garrigues Dr. Barberà, parc botànic en fase d'expansió.
Una mica més lluny, a sis quilòmetres del nucli, es troba la torre la Llena, casa amb torre quadrada. És una torre o vil·la romana declarada Bé d'Interès Cultural per la Generalitat.