INICI

Per què Catalunya?

Reservar
A Catalunya sempre et quedarà alguna cosa més per descobrir. Tria el paisatge al teu gust: som una regió plena de contrastos naturals. Tens mar i muntanya. Pots gaudir de cales recòndites amb aigua cristallina, passejar per una vall verda vorejant un llac glacial o viure la natura en estat salvatge. Per preservar aquesta riquesa paisatgística i els ecosistemes més del 30% del territori està protegit. El resultat són 18 parcs naturals repartits per tota la geografia catalana amb unes particularitats ben diferents, tant per la flora i la fauna com per l'orografia i el clima. Trobaràs parcs amb més de 300 espècies d'aus diferents i 1.400 espècies i subespècies de plantes i falgueres, submarines o d'alta muntanya. Sí que comparteixen un tret. Saps quin? La possibilitat de trobar moltes propostes per fer en família.

Mar i muntanya
Als Pirineus de Catalunya el temps avança més lent. Encara s'hi conserva part de l'essència rural, d'èpoques passades, en els pobles i en el patrimoni artístic, que té en el romànic la màxima expressió. La natura manté molts racons pràcticament inexplorats, als quals només és possible arribar fent una ruta senderista, travessant boscos, rius, prats alpins o enfilant cap a algun dels cims més alts de la geografia catalana.

A poc més de dues hores en cotxe trobes el mar banyant les costes catalanes. Això és un gran valor afegit a la teva visita, perquè la diversitat de paisatges que podràs veure és molt gran. El Mediterrani, bressol de civilitzacions occidentals a l'edat antiga, és un dels llocs amb més concentració de biodiversitat en l'àmbit mundial, clarament definit pel color, la fauna i la temperatura.

A les terres catalanes mostra una de les seves facetes més camaleòniques per transformar-se en cales minúscules i encantadores amb barques de pescadors, en platges quilomètriques de sorra fina o en platges urbanes capaces de satisfer les ganes de sol de qualsevol visitant. Perquè a Catalunya el clima és el teu aliat: la temperatura mitjana és de 17 °C i s'hi gaudeix de més de 300 dies de sol a l'any.

Terra de genis
Aquests paisatges han servit d'inspiració a artistes universals que han contribuït a modelar la sensibilitat artística del segle XX. Els genis creatius han fet que el nom de Catalunya traspassi fronteres. Han vehiculat aquest viatge el món melancòlic del primer Picasso, nascut a Màlaga i format a Barcelona, la lluminositat de Miró, el surrealisme de Dalí́, la pintura matèrica de Tàpies i els seus orígens en el grup Dau al Set. La cultura catalana ha aconseguit unir tradició i arrels per donar com a resultat obres que romanen en la memòria i el temps, com la Sagrada Família, del genial Antoni Gaudí. L'arquitectura de Gaudí fascina pels elements estructurals que crea, les sofisticades tècniques constructives o l'ús dels materials, la fantasia i l'originalitat dels elements decoratius.

Catalunya és un país millenari en el qual pots trobar des de petjades de dinosaure i rastres de la presència de l'home de Neandertal fins a un ric patrimoni romà i nombroses villes i indrets que han conservat el clima de l'edat mitjana. L'estil romànic o gòtic també ocupen un espai en la diversitat cultural autòctona, com també ho fa el modernisme, que va esdevenir l'estil de les grans obres civils de la burgesia illustrada que impulsava la Revolució Industrial. Va deixar empremta, sobretot en el camp de l'arquitectura, amb obres com la Casa Batlló, la Pedrera o el Palau de la Música.

Barcelona
La capital catalana és una de les ciutats més cosmopolites de la Mediterrània. Acosta't i assaboreix la personalitat única de la ciutat, que combina el disseny i l'avantguardisme amb l'herència de més de dos millennis d'història. Siguin els que siguin els teus interessos, Barcelona té alguna cosa per oferir-te.

Urbanitat i ruralitat conviuen plegades
Altres ciutats catalanes també brillen amb llum pròpia, com Girona, Lleida o Tarragona. Lideren moviments socioculturals interessants, capdavanters i punters, però que saben mirar cap al seu passat enfilant castells, fent créixer arbres fruiters, tenint cura de les vinyes per produir els millors vins o donant forma i colors a la ceràmica.

La urbanitat conviu amb petits pobles encantadors amb places i arcades que guarden el testimoni de milers d'anys de vida rural. Viles de diferents dimensions que reben la inspiració de visitants i ofereixen creativitat, innovació i un esperit obert basat en segles i segles de vida urbana. Així és Catalunya. Un contrast entre l'entorn més rural i els carrers més urbans, en pocs quilòmetres de distància.

La cuina catalana
Des de l'època dels primers assentaments grecs i romans, Catalunya ha sentit fascinació per la gastronomia. És omnipresent a tots els racons del país, sigui en forma de productors, que són el primer esglaó de la cadena gastronòmica, o de restaurants. Ells han encapçalat la revolució dels fogons que s'ha viscut a Catalunya en els darrers 25 anys i que l'ha convertit en un referent mundial. Cuiners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda o els germans Roca han situat la nostra cuina entre les més reputades del món. Les 60 estrelles Michelin de 50 restaurants catalans reconeixen la combinació de tradició, qualitat, innovació i esforç.

"La cuina catalana és el paisatge posat a la cassola", com deia l'escriptor Josep Pla. El mar i la muntanya són dos ingredients que també es barregen a la cuina tradicional catalana en forma de diferents productes. El rebost català és variat, deliciós i d'altíssima qualitat. Formatges, embotits, vins, cava, carns, peixos, verdures Productes que varien segons l'estació de l'any, productes de temporada que omplen els mercats de pobles i ciutats.
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya
Catalunya. Descobreix i viu l'art i la cultura.
Catalunya. Descobreix i viu l'art i la cultura.
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf

A Catalunya sempre et quedarà alguna cosa més per descobrir.

Parcs naturals
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Estany de la Ratera, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, molt a prop del bell poble de muntanya d'Espot. És una ruta clàssica de turisme familiar per la bellesa de l'paisatge i el fàcil accés.
 (© Kim Castells)
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
El Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici és l'únic parc nacional de Catalunya i centre d'un Espai Natural Protegit de grans dimensions. Caracteritzat per un paisatge d'alta muntanya amb gairebé dos-cents llacs, és un paradís per al senderisme, la BTT i altres activitats.
Flamencs al Parc Natural del Delta de l'Ebre (© Ferran Aguilar)
Parc Natural del Delta de l'Ebre
És un dels espais més singulars de Catalunya, amb una gran varietat d'ambients, marcats pel riu, es platges o les llacunes. És també l'hàbitat aquàtic més important del territori. Compta amb itineraris senyalitzats i s'hi poden realitzar diverses activitats.
Carro passejant turistes a la Fageda d'en Jordà, una de les 28 reserves naturals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. (© Lluís Carro)
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa constitueix el millor exemple de paisatge volcànic de la Península i un dels més destacats d'Europa. Hi ha itineraris per recórrer els més emblemàtics dels seus 38 cons volcànics, així com l'encantadora fageda d'en Jordà.
Cala Ferriola en el massís del Montgrí. (© Servicios Editorials Georama)
Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter es va crear l'any 2010 amb l'objectiu d'unificar les normatives que regien aquests tres espais per separat, que doten el paisatge litoral català d'una singularitat única.
Riera al massís del Montseny. (© J. Moragues)
Parc Natural del Massís del Montseny
El massís del Montseny és Parc Natural i Reserva Mundial de la Biosfera. El coronen cims com el turó de l'Home (1.706 metres) o el Matagalls (1.697 metres), i acull un patrimoni natural i cultural molt ric.
Excursionistes asseguts a les roques gaudint del paisatge al parc natural del Cap de Creus. (© José Luis Rodríguez)
Parc Natural del Cap de Creus
Situat a la part més oriental de la península Ibèrica es troba el Parc Natural de Cap de Creus, un espai de gran importància biològica, geològica i paisatgística format per dues àrees diferenciades: la terrestre i la marítima.
Cultura
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Dues de les torres de la façana de la Passió i obres de construcció de la nau central de l'església, projectades per Antoni Gaudí, al Temple Expiatori de la Sagrada Família a Barcelona. (© Imagen M.A.S.)
Basílica de la Sagrada Família
Antoni Gaudí va acceptar l'encàrrec de continuar una església d'estil neogòtic donant-li un caràcter monumental. Quan el temple estigui enllestit tindrà tres façanes: la del Naixement de Crist, la de la Passió i mort i la de la Glòria. Les quatre torres de cada façana simbolitzen els dotze apòstols.
Sala Palau del Vent al Teatre-Museu Dalí.  (© Imagen M.A.S.)
Teatre-Museu Dalí
Dalí en persona va projectar i dissenyar aquest teatre-museu. Ubicat a Figueres (Costa Brava), la seva ciutat natal, l'empremta del geni de Dalí és visible en l'atmosfera onírica i surrealista que envolta tot l'edifici, i en obres tant emblemàtiques com Galatea de les esferes o instal·lacions fetes a mida per l'artista.
Pati del Palau Aguilar, seu del Museu Picasso. (© Imagen M.A.S.)
Museu Picasso
Situat en un complex de palauets gòtics, el Museu Picasso de Barcelona custodia una valuosa i representativa col·lecció d'obres de Pablo Picasso. Entre d'altres, es poden contemplar Ciència i caritat, L'Arlequí o la col·lecció de Las Meninas.
Detall de la vidriera zenital, obra de Rigalt i Granell, del Palau de la Música Catalana de Domènech i Montaner.  (© Imagen M.A.S.)
Palau de la Música Catalana
Obra de Domènech i Montaner, és una de les peces més emblemàtiques del modernisme, tant per la seva espectacularitat com per l'estreta síntesi de l'arquitectura i les arts aplicades. L'edifici va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1987.
Vista nocturna de la Casa Milà o La Pedrera, obra modernista d'Antoni Gaudí (1906-1912), al Passeig de Gràcia de Barcelona. (© Imagen M.A.S.)
Casa Milà. La Pedrera
La Casa Milà és un edifici modernista obra d'Antoni Gaudí que data del 1905-1911 i que va significar una ruptura absoluta amb els esquemes del seu temps. Al costat de l'estructura de pedra, hi destaquen les balconades de ferro forjat.
Vista parcial de les grades de l'amfiteatre romà (segle I), i la platja del Miracle al fons de l'imatge. Des de l'any 2000 està inclòs com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. (© Imagen M.A.S.)
Tàrraco. Conjunt romà de Tarragona
L'any 2000 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Cal destacar l'espectacular amfiteatre (segle II), on es feien lluites de gladiadors; el fòrum de la colònia (segle I a. C.); les muralles romanes, i la necròpolis paleocristiana.
Ciutats
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Noia executant un salt de trampolí a les piscines Picornell amb la ciutat de Barcelona al fons amb el temple de la Sagrada Família destacant. (© Lluís Carro)
Barcelona
Del patrimoni modernista presidit per l'obra d'Antoni Gaudí el temple de la Sagrada Família, el Parc Güell o la Pedrera, avui referents mundials, a l'espectacular façana marítima que obre les portes de la ciutat al Mediterrani, referent d'oci i gastronomia, la capital de Catalunya sedueix el visitant que trepitja les seves places i carrers, que es perd per l'encant del barri gòtic, que passeja i fa el badoc per la Rambla i el Passeig de Gràcia o que s'enfila a Montjuïc per observar a vista d'ocell el perfil d'una ciutat viva de dia i desperta de nit.
Vista panoràmica de les cases de l'Onyar. (© Servicios Editoriales Georama)
Girona
Girona té l'encís i la màgia de les grans ciutats, però l'essència acollidora dels pobles. Gaudeix d'una àmplia oferta turística, cultural i històrica, i d'una rica vida social, amb esdeveniments i festes populars de gran interès.

La ciutat conserva un barri antic medieval que s'enfila fins a la imponent catedral, a través dels ombrívols carrerons del barri Vell, mentre a l'altre costat del riu s'estén la part més moderna i ordenada. Sobre la riba de l'Onyar es mostra la imatge més famosa de Girona, formada per les vistoses cases coloristes.

La catedral gòtica de Santa Maria (segles XI-XVIII) és l'element arquitectònic més rellevant de Girona, però ni molt menys l'únic. L'arquitectura religiosa compta amb nombrosos exemples més, com el monestir de Sant Pere de Galligants (segle XIII), els convents de Sant Domènec (segle XIII) i de Sant Josep (segles XVI-XVII) o les esglésies de Sant Feliu (segles XII-XVI), Sant Nicolau (segle XII) o Sant Daniel (segle XI), entre altres edificis.

Existeixen també diverses mostres d'arquitectura civil de vàries èpoques, com els banys àrabs (segles XII-XIII), la casa Agullana (segles XIV-XVII), l'antic palau de Caramany (segles XVI-XVIII) o la modernista casa Teixidor (1918).

Però l'atractiu de Girona no es limita només a la història o arquitectura. El Parc de la Devesa és un dels espais verds urbans més agradables de Catalunya. Els nombrosos museus de la ciutat completen una oferta cultural força àmplia.

Gent travessant l'aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable, obra d'enginyeria civil de l'època romana situada al marge esquerra del riu Francolí, des d'on canalitzava l'aigua fins a Tarraco. (© Lluís Carro)
Tarragona
Passejant per la més romana de les ciutats catalanes, potser el visitant sentirà nostàlgia pels temps en què Tarraco va ser cap i casal de mitja Hispània. Però aquesta sensació durarà ben poc quan descobreixi el ric patrimoni medieval i modern, les magnífiques platges i l'àmplia oferta lúdica, cultural, festiva i gastronòmica de la capital tarragonina.

Els principals atractius arquitectònics de la ciutat, declarats Patrimoni de la Humanitat, són romans: les muralles, l'amfiteatre, el teatre, el circ, la torre del Pretori, la necròpolis paleocristiana i els fòrums local i provincial, tots al centre històric. A més, als afores es poden veure la pedrera del Mèdol, l'aqüeducte del pont del Diable i el mausoleu dels Escipions. D'altra banda, cal no deixar passar l'oportunitat de visitar la catedral de Santa Maria i les cases Canals i Castellarnau.

Entre els dinou quilòmetres de costa del terme municipal, destaquen platges com la Llarga, l'Arrabassada o l'Arboçar, així com els espais naturals de la desembocadura del Gaià i de Tamarit-Punta de la Móra, on se situen el castell de Tamarit i la torre de la Móra.

Museu del Gas de Sabadell (© Pau Palacios - Fundació Gas Natural Fenosa)
Sabadell
La riquesa patrimonial i històrica de Sabadell, que comparteix la capitalitat de la comarca amb Terrassa, és àmplia i diversa. Des de les empremtes prehistòriques fins a la història recent, el Modernisme o la industrialització tenen cabuda en el discurs de presentació. Sorgida de la riba del riu Ripoll, Sabadell és ara una ciutat dinàmica i activa amb serveis i espais de calma. El nucli antic conserva moltes de les antigues façanes i alhora ha esdevingut una zona comercial de referència.
Vista nocturna de les muralles i el campanar de la Seu Vella de Lleida. (© Miguel Raurich)
Lleida
Lleida ha experimentat una gran evolució els últims anys. És una ciutat moderna i dinàmica, tant des del punt de vista comercial com cultural i patrimonial. A més, està ben comunicada i situada en un entorn molt particular, envoltada de grans extensions de fruiters i travessada pel riu Segre.

Com correspon a una ciutat de profundes arrels històriques, Lleida disposa de força edificis interessants. El turó de la Seu Vella (segle XIII) o les restes de l'antiga Suda musulmana (castell del Rei), li permeten obtenir les millors vistes de la ciutat.

Al nucli antic cal no perdre's el palau de la Paeria, la Seu Nova o l'antic hospital de Santa Maria, a més a més de l'extensa oferta museística encapçalada pel Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, el Museu d'Art Jaume Morera, el Museu de l'Aigua, el Centre d'Art la Panera, i el Conjunt Monumental de Gardeny.

Arcs de la Masia Freixa. (© Turisme Terrassa)
Terrassa
La ciutat de Terrassa, capital del Vallès Occidental juntament amb Sabadell, espera el visitant amb els braços oberts. El ric patrimoni cultural i artístic se suma a una ciutat moderna i preparada per prestar els seus serveis. L'oferta va del llegat prehistòric i medieval a les empremtes del modernisme en l'arquitectura industrial, del festival de jazz i la temporada de dansa, música i teatre a les exhibicions castellers o el turisme esportiu. Centre comercial i de serveis, Terrassa té les portes obertes.
Gastronomia
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Sala del restaurant El Celler de Can Roca de Girona. (© El Celler de Can Roca)
El Celler de Can Roca
Per sort per a tots els gurmets, els germans Roca van obrir El Celler de Can Roca, un restaurant de referència obligada al qual han dut als nivells més alts amb una cuina que contempla tots els àmbits. La carta de vins és de les més premiades d'Espanya.
Cuina Sant Pau
El nou restaurant Cuina Sant Pau, en ple centre de Sant Pol, gaudeix d'unes excel·lents vistes al mar. Els seus grans finestrals deixen entrar la llum tant al menjador, totalment reformat, com a la cuina, on treballa un magnífic equip de cuiners.
Suquet de peix. (© Imagen M.A.S.)
Suquet de Peix
De quantes maneres es pot fer un suquet? O caldria dir suquets? Perquè n'hi ha tants com pescadors.
LLONGANISSA DE VIC
Llonganissa de Vic
La llonganissa de Vic és un dels embotits més arrelats a Catalunya i, sobretot, un dels més coneguts arreu del món, arran la seva presentació a l’Exposició Internacional de París del 1857.
<p>Sant Climent Sescebes. Celler</p>    (© Consorci de Viles Termals)
DO Catalunya
Aquesta denominació, aprovada l’any 1999, es va crear per recollir la tradició de fer vi tan present al territori català des de fa més de 2.000 anys.
Calçots damunt les brases. La calçotada de Valls dóna inici a la temporada de calçots a tot Catalunya, una de les tradicions gastronòmiques més interessants del país. (© Lluís Carro)
Calçots de Valls
Els calçots són un tipus de ceba tendra més suau que la comuna i amb poc bulb. Són així i reben aquest nom perquè mentre creixen es calça terra sobre la planta, perquè quedi allargada i sense brots.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
W BarcelonaW Barcelona
W Barcelona
Barcelona / Barcelona
Dissenyat per l'arquitecte de renom internacional Ricardo Bofill, l'icònic W Barcelona pertany a la cadena hotelera Marriott International. Se situa a primera línia de platja i ofereix impressionants vistes panoràmiques del mar Mediterrani i de la ciutat de Barcelona.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Colònia Güell de GaudíColònia Güell de Gaudí
Colònia Güell de Gaudí
Santa Coloma de Cervelló / Costa Barcelona
CarrerClaudi Güell6Santa Coloma de Cervelló08690
La Colònia Güell, declarada Patrimoni de la Humanitat, és un magnífic exemple de la innovació que va experimentar la indústria tèxtil catalana al segle XIX. A més, és un dels complexos industrials més grans de Catalunya, en el qual es treballava, es vivia i s'aprenia.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Nit de Sant Joan Nit de Sant Joan
Nit de Sant Joan
Barcelona / Barcelona
Platjade la Mar Bellas/nBarcelona
La vigília de Sant Joan se celebra a tot Catalunya i és una de les festes més populars i alegres de l'any. La gent es reuneix per ballar al voltant de les fogueres, llançar petards i coets, menjar coca i brindar amb cava.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Casa AmatllerCasa Amatller
Casa Amatller
Barcelona / Barcelona
Passeigde Gràcia41Barcelona08007
Obra de l'arquitecte Puig i Cadafalch, va ser construïda l'any 1900. En destaca la façana, guarnida amb elements neogòtics i flamencs i rematada per un sostre escalonat. Al vestíbul s'hi poden contemplar la gran quantitat de columnes, els fanals de bronze i l'elegant escalinata coberta per una espectacular vidriera.
Casa Milà. La PedreraCasa Milà. La Pedrera
Casa Milà. La Pedrera
Barcelona / Barcelona
Passeigde Gràcia92Barcelona08008
La Casa Milà és un edifici modernista obra d'Antoni Gaudí que data del 1905-1911 i que va significar una ruptura absoluta amb els esquemes del seu temps. Al costat de l'estructura de pedra, hi destaquen les balconades de ferro forjat.
Casa Terrades o de les PunxesCasa Terrades o de les Punxes
Casa Terrades o de les Punxes
Barcelona / Barcelona
Deu el nom a les quatre torres cilíndriques que la coronen. Projectada per Puig i Cadafalch entre el 1903 i el 1905, uneix tres cases en un sol edifici i és d'estil neogòtic centreeuropeu, amb cert aspecte de castell de conte de fades.
Casa VicensCasa Vicens
Casa Vicens
Barcelona / Barcelona
CarrerCarolines24Barcelona08012
Es tracta d'una casa i un jardí que van ser el primer encàrrec rellevant d'Antoni Gaudí. És una construcció molt imaginativa, en la qual abunden les línies i els angles rectes. Tant a l'interior com a l'exterior de l'edifici s'hi poden detectar influències àrabs, sobretot pel que fa al color.
Casa-Museu Pau CasalsCasa-Museu Pau Casals
Casa-Museu Pau Casals
Vendrell, el / Costa Daurada
AvingudaPalfuriana67Vendrell, el43880
Museu dedicat a la figura de Pau Casals, situat a la casa d'estiueig que el cèlebre músic i compositor es va fer construir enfront del mar a la platja de Sant Salvador. Una visita que permet descobrir la vida i el llegat humà d'un dels músics més importants del segle XX i, alhora, gaudir d'un espai patrimonial únic. 
Catedral de Barcelona. Catedral de la Santa CreuCatedral de Barcelona. Catedral de la Santa Creu
Catedral de Barcelona. Catedral de la Santa Creu
Barcelona / Barcelona
Excepte la façana -construïda a finals del segle XIX amb estil neogòtic- la resta de l'edifici és d'entre els segles XII i XV, i és d'estil gòtic. A l'interior hi ha tres naus que destaquen per la seva amplitud i alçada gràcies als esvelts pilars característics del gòtic català.
Colònia Güell de GaudíColònia Güell de Gaudí
Colònia Güell de Gaudí
Santa Coloma de Cervelló / Costa Barcelona
CarrerClaudi Güell6Santa Coloma de Cervelló08690
La Colònia Güell, declarada Patrimoni de la Humanitat, és un magnífic exemple de la innovació que va experimentar la indústria tèxtil catalana al segle XIX. A més, és un dels complexos industrials més grans de Catalunya, en el qual es treballava, es vivia i s'aprenia.
Cripta Gaudí - Colònia GüellCripta Gaudí - Colònia Güell
Cripta Gaudí - Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló / Costa Barcelona
CarrerClaudi Güell6Santa Coloma de Cervelló08690
És la cripta que es va aixecar a la Colònia Güell de la mà d'Antoni Gaudí, que hi havia projectat inicialment una gran església. Es considera una de les seves obres més importants per la seva complexitat i perquè hi va provar moltes de les idees que després incorporaria a la Sagrada Família.
Fundació Joan MiróFundació Joan Miró
Fundació Joan Miró
Barcelona / Barcelona
Parcde Montjuïcs/nBarcelona08038
Situada a Montjuïc, la Fundació Joan Miró compta amb un ampli i variat conjunt d'espais per celebrar-hi tot tipus d'actes i reunions empresarials.
Futbol Club Barcelona-Camp NouFutbol Club Barcelona-Camp Nou
Futbol Club Barcelona-Camp Nou
Barcelona / Barcelona
CarrerArístides Mallols/nBarcelona08028
Al Camp Nou es pot anar a veure un partit de futbol, però també s'hi poden visitar les instal·lacions i el museu, que conserva trofeus, fotografies, indumentària i contractes d'antics jugadors. Una visita guiada mostra els vestidors, la tribuna i el camp.
Gran Teatre del LiceuGran Teatre del Liceu
Gran Teatre del Liceu
Barcelona / Barcelona
El Gran Teatre del Liceu va ser construït el 1847 per Miquel Garriga i Roca a la Rambla, i immediatament es va convertir en un símbol de l'emergent burgesia catalana.
Muntanya de Sal de CardonaMuntanya de Sal de Cardona
Muntanya de Sal de Cardona
Cardona / Paisatges Barcelona
Va ser una de les mines de sal potásica més importants del món, i actualment és el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Ofereix espais per a esdeveniments i dos propostes de visita. 
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
Barcelona / Barcelona
Plaçadels Àngels1Barcelona08001
El MACBA, que va ser inaugurat el 1995, dóna cabuda als diversos corrents artístics sorgits a la segona meitat del segle XX, i posa una especial atenció als artistes catalans i a les tendències que més han influït en l'art contemporani a Catalunya.
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a TerrassaMuseu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa
Terrassa / Costa Barcelona
Ramblad'Egara270Terrassa08221
Museu dedicat a l'evolució de la ciència i la tecnologia de Catalunya, amb col·leccions diverses com, per exemple, d'aparells quotidiants, electrònica o transport, entre d'altres.
Reial Monestir de Santa Maria de PobletReial Monestir de Santa Maria de Poblet
Reial Monestir de Santa Maria de Poblet
Vimbodí i Poblet / Costa Daurada
PlaçaCorona d'Aragós/nVimbodí i Poblet43448
El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet segurament és el monestir més representatiu de la Ruta dels Reials Monestirs de Catalunya i constitueix una autèntica joia històrica i arquitectònica. Hi viu encara una comunitat de més de trenta monjos, la qual permet de plasmar les particularitats de la vida monacal amb més autenticitat.