Viatja per l’art i la cultura

Reservar
El patrimoni artístic i cultural de Catalunya t'emociona de múltiples formes. Pots viatjar per tot el territori per viure'l, sentir-lo i gaudir-ne. Es filtra per tots els racons. Als Pirineus amb l'imponent art romànic, a Tarragona en els vestigis monumentals de l'antic imperi romà, a les obres més contemporànies del modernisme i a les tradicions com els castellers o les festes del foc. També a través dels 16 reconeixements de Patrimoni Cultural Material i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

Els millors companys de viatge

Són capaços d'obrir totes les portes d'aquest llegat cultural i descobrir-te'n totes les cares, les empreses i entitats que formen la marca Arts i Cultura. Aquest distintiu, promogut per l'Agència Catalana de Turisme, n'agrupa les més rellevants per la seva oferta de serveis i experiències culturals de qualitat, que desenvolupen el potencial creatiu del visitant. Amb les empreses i entitats de la marca, sentiràs l'autèntic batec cultural de Catalunya a cada passa.

Quan comences la ruta?
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya
Agenda d’esdeveniments culturals
Agenda d’esdeveniments culturals
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf
Catalunya. Descobreix i viu l'art i la cultura.
Catalunya. Descobreix i viu l'art i la cultura.
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf

Els millors companys de viatge per gaudir de la cultura catalana són les empreses i entitats de la marca Arts i Cultura.

Museus
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Aquests són els museus que no et pots perdre si vols endinsar-te en les diferents expressions artístiques de la cultura catalana.
Pati del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).    (© CPT França)
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
El CCCB disposa d’un auditori, tres sales d’exposicions, tres aules i diversos espais polivalents on s’organitzen tota mena de manifestacions artístiques i culturals, com festivals de cinema alternatiu, mostres de documentals o conferències.
Jardins de la Fundació Joan Miró.  (© Imagen M.A.S.)
Fundació Joan Miró
La Fundació Joan Miró es va inaugurar el 1975 i, per desig exprés de l’artista, es va convertir en un centre de promoció de l’art contemporani que programa exposicions temporals, conferències, seminaris, tallers i teatre infantil.
Façana principal del Museu Nacional d'Art de Catalunya a Barcelona. (© Museu Nacional d'Art de Catalunya)
Museu Nacional d'Art de Catalunya-MNAC
Ubicat a l’històric i emblemàtic Palau Nacional de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya ofereix espais versàtils on poder programar a mida activitats exclusives des de 20 persones en espais íntims, fins a grans actes de més de 2000 persones a la sala oval, hall i terrassa.
Rutes i camins
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Tria entre les rutes temàtiques que et portaran a conèixer en profunditat la cultura de la regió i els camins de pelegrinatge més interessants
El Paisatge dels Genis
El Paisatge dels Genis
Al sud de Catalunya hi van néixer o passar llargues temporades quatre personatges de renom mundial: Gaudí, Casals, Picasso i Miró. Els paisatges que ells van admirar i on van conviure formen una proposta única per descobrir.
Espai de la Cova de la basílica de Sant Ignasi, edificada en una balma sobre el Cardener excavada per l'erosió fluvial del terciari, al municipi de Manresa. Al fons, el retaule d'alabastre (segle XVII) de Joan Grau. (© Juan José Pascual)
Camí Ignasià. Seguint les passes de sant Ignasi a Catalunya
El 1522, Ignasi de Loiola va emprendre un viatge que li va canviar la vida. La travessa per Catalunya va ser decisiva en el seu camí cap a l'espiritualitat.  
Ciclistes a la plaça del monestir cistercenc de Santa Maria de Poblet (© Daniel Julian Rafols)
La Ruta del Cister
La Ruta del Cister és un sender de gran recorregut, el GR-175, que uneix els tres monestirs cistercencs de la zona: el de Santes Creus, el de Vallbona de les Monges i el de Poblet.
Equipaments culturals i conjunts històrics
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Aquí tens una selecció d'imprescindibles culturals catalans que et recomanem visitar.
Façana i jardins de Mas Miró. (© Jaume Boldú. Fundació Mas Miró)
Mas Miró
El Mas Miró s'endinsa en la vida i el procés creatiu d'un dels artistes universals més destacats del segle XX, Joan Miró. En aquesta casa familiar de Mont-roig del Camp, el geni va decidir dedicar-se a la pintura i va passar-hi bona part dels estius.
<p>Món Sant Benet tallers</p>    (© Fundació Catalunya-La Pedrera)
Món Sant Benet
Compta amb el magnífic monestir de Sant Benet de Bages del segle X, que permet realitzar innovadores visites guiades que tenen la multisensorialitat i la virtualitat com a aspectes clau. També acull la Fundació Alícia, presidida per Ferran Adrià.
Façana i pati del recinte modernista Sant Pau, a Barcelona, l'antic hospital de la Santa Creu i Sant Pau, obra de Domènech i Montaner. (© Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau)
Sant Pau Recinte Modernista
El Recinte Modernista de Sant Pau disposa, en un marc emblemàtic excepcional, de diferents espais patrimonials i polivalents totalment equipats i accessibles per celebrar-hi tot tipus d'esdeveniments.
Visites guiades i activitats
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Entra al patrimoni català acompanyat per guies que t'explicaran anècdotes d'interès i et portaran còmodament a tots els racons -també als més secrets.
© Francesc Tur. Parella passejant entre els arcs de Monells.   (© Francesc Tur, Visit Empordanet)
Visit Empordanet
Organisme de promoció turística conjunta dels municipis de la Bisbal d'Empordà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret basada en l'oferta d'activitats de turisme creatiu vinculades a l'artesania, la gastronomia, el patrimoni dels seus pobles i el turisme sostenible.
Plaça del Rei, Barcelona.   (© Barcelonina)
Barcelonina
Barcelonina és una empresa formada per tres guies privats, que ofereix rutes temàtiques per tot Catalunya i, sobretot, per la ciutat de Barcelona.
Animadora d'Artemis explicant l'activitat.   (© Artemis Gymkhanas Barcelona)
Artemis Gymkhanas Barcelona
Empresa organitzadora de jocs de pistes per Barcelona tant per a grups grans com reduïts. Realitzen diferents tipus de jocs amb temàtiques diverses, així com gimcanes personalitzades.
Hotels culturals
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Hotels enclavats en monuments històrics, en edificis que destaquen pel seu disseny, o hotels que allotgen colleccions d'art o que disposen d'un programa d'activitats culturals permanent. Aquests són els hotels culturals catalans.
Detall de l'entrada al monestir de Poblet, des de la muralla que l'envolta. (© Servicios Editorials Georama)
Hostatgeria de Poblet
Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el monestir de Poblet obre les portes de l'hostatgeria externa, inaugurada l'any 2010 i construïda al mateix lloc on se situava l'antic hospital de pobres i pelegrinsal segle XIII. 
Exterior nevat de l'hotel Monestir de les Avellanes.   (© Hotel Monestir de les Avellanes)
Monestir de les Avellanes Meeting Ecoresort
Situat a la comarca de la Noguera, en un emplaçament d'espectacular bellesa natural envoltat pels llacs i muntanyes del Montsec.
Catalunya Terra Sacra
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Si t'interessa endinsar-te en el patrimoni religiós català, aquestes són les empreses i entitats que més el coneixen.
Pantocràtor (segle XII) a l'interior de l'església romànica de Sant Climent de Taüll. L'any 2000 l'església fou declarada Patrimoni de la Humanitat. (© Imagen M.A.S.)
Catalonia Sacra
Els arquebisbats i bisbats de Catalunya han creat una plataforma per promoure el turisme sacre. Les rutes que proposen pretenen ser un exemple de com l'església i la cultura catalana s'han influït mútuament al llarg de la història.
Vista de l'abadia de Montserrat des de l'ermita de Sant Miquel.   (© Catlexperience Wine Tours)
Montserrat
A la Central de Reserves de Montserrat s'ofereix tota la informació necessària per visitar i per adquirir les entrades dels diferents espais de l'emblemàtica muntanya: la basílica, la imatge de la Verge, el museu, l'audiovisual, l'Escolania, etc.
Detall de l'entrada al monestir de Poblet, des de la muralla que l'envolta. (© Servicios Editorials Georama)
Hostatgeria de Poblet
Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el monestir de Poblet obre les portes de l'hostatgeria externa, inaugurada l'any 2010 i construïda al mateix lloc on se situava l'antic hospital de pobres i pelegrinsal segle XIII. 
Esdeveniments culturals
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
FeMAP - Festival de Música Antiga dels Pirineus
FeMAP - Festival de Música Antiga dels Pirineus
Cada estiu se celebra, a diverses poblacions dels Pirineus, un festival dedicat a la música antiga en el qual participen artistes arribats de tot el món. Els concerts es duen a terme a bells escenaris com esglésies, monestirs o refugis de muntanya.
Escala d'accés al primer pis de la Casa Milà o La Pedrera, obra modernista d'Antoni Gaudí (1906-1912), al Passeig de Gràcia de Barcelona.
 (© Imagen M.A.S.)
Barcelona Obertura
Associació entre les tres principals sales de música clàssica de Barcelona i l'empresa Ibercamera. El seu objectiu és promocionar l'activitat musical de la ciutat en l'àmbit internacional, creant paquets turístics per a melòmans.
Agències
Veure tots els recursos >>
Veure tots els recursos >>
Entrenador donant instruccions a les jugadores durant un entrenament de bàsquet, al torneig Marenostrum Cup en el qual col·labora GoES Travel. (© Goes Travel Consultants)
Goes Travel Consultants
Agència especialitzada en l'organització de viatges per a estudiants, grups musicals i clubs esportius. A més de gestionar l'allotjament i el transport, organitza activitats complementàries com ara visites, concerts o partits amistosos, segons el perfil del grup.
Façana del castell d'Os de Balaguer.   (© Tu i Lleida)
Tu i Lleida
Tu i Lleida ofereix paquets turístics i escapades per les terres de Lleida, amb la peculiaritat que giren entorn una temàtica o emoció concreta. També desenvolupen projectes turístics de tot tipus per a diferents organismes.
Autocares Julià    (© Autocares Julià)
Julià Travel
Empresa especialitzada en el transport de viatgers en autocar. Amb més de vuitanta anys d'experiència, una flota de més de 230 autocars i seus a tres ciutats espanyoles i a Andorra, és una de les principals empreses catalanes del sector.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Monestir de les Avellanes Meeting EcoresortMonestir de les Avellanes Meeting Ecoresort
Monestir de les Avellanes Meeting Ecoresort
Os de Balaguer / Terres de Lleida
CarreteraC-12 Balaguer-ÀgerKM 181Os de Balaguer25610
Situat a la comarca de la Noguera, en un emplaçament d'espectacular bellesa natural envoltat pels llacs i muntanyes del Montsec.
Sant Pere Del Bosc Hotel SpaSant Pere Del Bosc Hotel Spa
Sant Pere Del Bosc Hotel Spa
Lloret de Mar / Costa Brava
#de Sant Pere del Boscs/nLloret de Mar17310
Establiment emblemàtic i amb història situat cap a l'interior de la Costa Brava. Disposa d'un restaurant ideal per fer-hi celebracions i esdeveniments, i es beneficia d'un emplaçament únic al mig del bosc.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Barcelona, és molt mésBarcelona, és molt més
Barcelona, és molt més
Barcelona / Barcelona
   
PlaçaCatalunya 9Barcelona
Descobreix la façana marítima de Badalona i Barcelona
Colònia Güell de GaudíColònia Güell de Gaudí
Colònia Güell de Gaudí
Santa Coloma de Cervelló / Costa Barcelona
CarrerClaudi Güell6Santa Coloma de Cervelló08690
La Colònia Güell, declarada Patrimoni de la Humanitat, és un magnífic exemple de la innovació que va experimentar la indústria tèxtil catalana al segle XIX. A més, és un dels complexos industrials més grans de Catalunya, en el qual es treballava, es vivia i s'aprenia.
El Paisatge dels GenisEl Paisatge dels Genis
El Paisatge dels Genis
Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus, Vendrell, el, Vila-seca / Terres de l'Ebre
CarrerJoanot Martorell15Vila-seca43480
Al sud de Catalunya hi van néixer o passar llargues temporades quatre personatges de renom mundial: Gaudí, Casals, Picasso i Miró. Els paisatges que ells van admirar i on van conviure formen una proposta única per descobrir.
La Pedrera EsencialLa Pedrera Esencial
La Pedrera Esencial
Barcelona / Barcelona
Una visita de La Pedrera per descobrir en primera persona com va inspirar la natura el disseny d'aquest edifici i la resta d'obres d'Antoni Gaudí. Permet recórrer tots els espais que es poden visitar lliurement.
La Pedrera ExclusivaLa Pedrera Exclusiva
La Pedrera Exclusiva
Barcelona / Barcelona
Visita guiada en anglès que permet recórrer la Casa Milà a primera hora abans que ningú. Aquesta proposta obre les portes de l'última construcció civil de Gaudí abans que obri al públic per poder veure-la de la millor manera.
La Pedrera Night ExperienceLa Pedrera Night Experience
La Pedrera Night Experience
Barcelona / Barcelona
PasseigGràcia92Barcelona08008
Descobreix els orígens de la Pedrera amb uns altres ulls en una visita nocturna per aquesta obra que culmina amb un espectacle de llums i colors sobre la façana, un espectacle que desborda la imaginació.
La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant PauLa Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau
La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau
Barcelona / Barcelona
Visita combinada de dues de les obres de l'arquitectura modernista més representatives de la Ciutat Comtal: la Casa Milà, o La Pedrera, i el recinte modernista de Sant Pau, ambdues declarades Patrimoni Mundial per la Unesco.
La Perdrera OcultaLa Perdrera Oculta
La Perdrera Oculta
Barcelona / Barcelona
La Fundació Catalunya La Pedrera convida a descobrir la cara oculta de la Casa Milà. La visita permet veure llocs de la casa que normalment estan tancats al públic, com ara l'antic aparcament soterrani o la façana posterior.
Taller familiar. Descobreix Mas Miró en famíliaTaller familiar. Descobreix Mas Miró en família
Taller familiar. Descobreix Mas Miró en família
Mont-roig del Camp / Costa Daurada
FincaMas Mirós/nMont-roig del Camp43300
Visita en família per la casa d'estiueig familiar del pintor barceloní. Acompanyats per educadors, permet descobrir on s'allotjaven els Miró, què hi feien i tot allò que va inspirar Joan Miró al llarg de la vida.
Torre Bellesguard Antoni GaudíTorre Bellesguard Antoni Gaudí
Torre Bellesguard Antoni Gaudí
Barcelona / Barcelona
Una obra de Gaudí encara per descobrir, el seu homenatge a Catalunya
Visita Solsona MonumentalVisita Solsona Monumental
Visita Solsona Monumental
Solsona / Pirineus
La millor opció per descobrir Solsona en companyia d'un guia local. Aquest recorregut descobreix el nucli antic de la població i permet conèixer els secrets, les històries i els monuments més interessants que s'hi amaguen.
Visita a LleidaVisita a Lleida
Visita a Lleida
Lleida / Terres de Lleida
Visita per l'àrea històrica de Lleida amb un recorregut guiat, a càrrec de Turisme de Lleida, per conèixer des del carrer comercial més gran d'Europa fins a la catedral de la Seu Vella, tot passant per molts altres monuments de la ciutat.
Visita al castell dels templers de GardenyVisita al castell dels templers de Gardeny
Visita al castell dels templers de Gardeny
Lleida / Terres de Lleida
Visita del castell templer de Gardeny, amb construccions com la torre-habitació, la torre d'homenatge i l'església de Santa Maria de Gardeny. A més, ofereix diverses activitats i elements audiovisuals per conèixer la història i el llegat templer a Lleida.
Visita amb audioguia a Mas MiróVisita amb audioguia a Mas Miró
Visita amb audioguia a Mas Miró
Mont-roig del Camp / Costa Daurada
FincaMas Mirós/nMont-roig del Camp43300
Visita amb audioguia per descobrir en família i de manera autònoma la finca de Mas Miró, un lloc molt especial per a Joan Miró per la tranquil∙litat del camp i pel contacte amb la natura, que li permetien descobrir petits tresors que col∙leccionava i feia servir d'inspiració en les seves obres.
Visita teatralitzada a Mas MiróVisita teatralitzada a Mas Miró
Visita teatralitzada a Mas Miró
Mont-roig del Camp / Costa Daurada
FincaMas Mirós/nMont-roig del Camp43300
Visita del Mas Miró en companyia de la seva masovera, que no només ensenyarà tots els racons i els detalls de la masia, sinó que també explicarà quin paper tenien les dones al Mas Miró i s'endinsarà en l'evolució de la imatge femenina en l'obra de Miró.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
La castanyera a La Pedrera!La castanyera a La Pedrera!
La castanyera a La Pedrera!
Barcelona / Barcelona
Durant el mes d'octubre, La Pedrera ofereix una nova activitat ambientada en la tardor i l'entranyable figura de la castanyera amb un joc d'observació per a tota la família.
Oh Festival Oh Festival
Oh Festival
Sant Fruitós de Bages / Paisatges Barcelona
Camíde Sant Benets/nSant Fruitós de Bages08272
Durant un cap de setmana d'octubre, Món Sant Benet organitza un festival gastromusical. Amb el nom inspirat en l'expressió "oh!", té com a objectiu sorprendre a tots els assistents.
OnEx. Barcelona, Gelida
Paraules ClauParaules Clau
A
B
C
Ç
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
#
Activitat familiar a La Pedrera: Color, formes i textura, tot a l’una!Activitat familiar a La Pedrera: Color, formes i textura, tot a l’una!
Activitat familiar a La Pedrera: Color, formes i textura, tot a l’una!
Barcelona / Barcelona
Visita en família de l'exposició d'art abstracte de la Pedrera. Una activitat diferent que introduirà a grans i petits en aquest moviment artístic a través d'activitats i jocs al voltant de diverses obres escollides.
Animals Gaudinians i on trobar-losAnimals Gaudinians i on trobar-los
Animals Gaudinians i on trobar-los
Barcelona / Barcelona
Passeigde Gràcia92Barcelona08008
L'activitat "Animals Guadinians i on trobar-los" proposa una visita familiar a la Pedrera, un dels monuments més coneguts d'Antoni Gaudí, que permet descobrir totes les criatures que s'amaguen en els detalls i les decoracions de l'edifici. Una aventura perquè els més petits coneguin l'obra d'una manera diferent a través de la mirada de l'arquitecte.
Art Altre: noves músiques per a una nova pinturaArt Altre: noves músiques per a una nova pintura
Art Altre: noves músiques per a una nova pintura
Barcelona / Barcelona
Carrerd’Aragó255Barcelona08007
Coincidint amb l'exposició de la fundació Antoni Tàpies, la fundació Catalunya La Pedrera proposa "Art Altre", una experiència musical i artística creada en col·laboració amb l'ESMUC.
BarcelonArt of TravelBarcelonArt of Travel
BarcelonArt of Travel
Barcelona / Barcelona
AvingudaRepública Argentina277Baixa1rBarcelona08001
Agència de viatge especialitzada en l'organització de rutes alternatives, a mida o estàndar, per gaudir de la ciutat de Barcelona i els seus voltants d'una manera diferent.
Barcelona Art of TravelBarcelona Art of Travel
Barcelona Art of Travel
Barcelona / Barcelona
AvingudaRepública Argentina277Baix1Barcelona08023
Barcelona Art of Travel és una agència de viatges de luxe, especialitzada en rutes i destinacions singulars i inoblidables. Amb guies professionals i descripcions rigoroses, ofereix una opció de turisme cultural, ecològic, històric i artístic, tant interessant com atractiu i, sobretot, diferent.
Barcelona HolidayBarcelona Holiday
Barcelona Holiday
Salou / Costa Daurada
Barcelona Holiday es dedica a l'organització d'excursions a diferents indrets de Catalunya amb guies especialitzats i professionals, tot visitant el màxim nombre de llocs d'interès amb un ritme de caminada tranquil.
Barcelona Inside and OutBarcelona Inside and Out
Barcelona Inside and Out
Barcelona / Barcelona
Barcelona Inside and Out està especialitzada en viatges personalitzats exclusius per Barcelona i Catalunya. Tenen propostes com: Esports d'aventura en família, Viure de prop l'experiència dels castellers, Vacances de golf i vi o Ruta gastronòmica de tapes.
Barcelona OberturaBarcelona Obertura
Barcelona Obertura
Barcelona / Barcelona
Associació entre les tres principals sales de música clàssica de Barcelona i l'empresa Ibercamera. El seu objectiu és promocionar l'activitat musical de la ciutat en l'àmbit internacional, creant paquets turístics per a melòmans.
Barcelona, és molt mésBarcelona, és molt més
Barcelona, és molt més
Barcelona / Barcelona
   
PlaçaCatalunya 9Barcelona
Descobreix la façana marítima de Badalona i Barcelona
BarceloninaBarcelonina
Barcelonina
Llinars del Vallès / Costa Barcelona
CarrerHortènsia9Llinars del Vallès08450
Barcelonina és una empresa formada per tres guies privats, que ofereix rutes temàtiques per tot Catalunya i, sobretot, per la ciutat de Barcelona.
Camí IgnasiàCamí Ignasià
Camí Ignasià
Igualada, Manresa, Monistrol de Montserrat, Alcarràs, Bellpuig, Cervera, Lleida, Tàrrega, Verdú / Terres de Lleida
Camí de peregrinació internacional que comença a la casa natal de sant Ignasi al santuari de Loiola (Guipúscoa) i acaba a la Cova de Manresa, on el sant visqué una profunda experiència espiritual que marcà la seva vida.
Camí Ignasià. Seguint les passes de sant Ignasi a CatalunyaCamí Ignasià. Seguint les passes de sant Ignasi a Catalunya
Camí Ignasià. Seguint les passes de sant Ignasi a Catalunya
Igualada, Manresa, Monistrol de Montserrat, Alcarràs, Bellpuig, Cervera, Lleida, Palau d'Anglesola, el, Tàrrega, Verdú / Terres de Lleida
El 1522, Ignasi de Loiola va emprendre un viatge que li va canviar la vida. La travessa per Catalunya va ser decisiva en el seu camí cap a l'espiritualitat.  
Camí OlibaCamí Oliba
Camí Oliba
Artés, Calldetenes, Estany, l', Folgueroles, Manresa, Monistrol de Montserrat, Monistrol de Calders, Muntanyola, Montesquiu, Navarcles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria de Besora, Esquirol, l', Sant Vicenç de Torelló, Tavèrnoles, Tavertet, Vic, Vilanova de Sau, Rupit i Pruit, Camprodon, Molló, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Vallfogona de Ripollès, Vidrà / Paisatges Barcelona
CarrerHistoriador Ramon d’Abadal i de Vinyals5Vic08550
El Camí Oliba és una ruta d'art romànic que uneix les comarques del Bages, Osona i el Ripollès utilitzant com a fil conductor el bisbe i abat Oliba.
Camí OlibaCamí Oliba
Camí Oliba
Vic / Paisatges Barcelona
CarrerHistoriador Ramon d’Abadal i de Vinyals52Vic08550
El Camí Oliba connecta algunes de les obres més importants de l'art romànic català. És un veritable museu, que mostra les obres més importants d'aquesta època, travessant la Catalunya Vella. L'Associació Rutes del Románic té com objectiu promoure i donar a conèixer els valors artístics i culturals del romànic de les comarques del Ripollès, Osona i del Bages.
Camí de Sant JaumeCamí de Sant Jaume
Camí de Sant Jaume
Artés, Bruc, el, Calders, Castellgalí, Castellolí, Estany, l', Igualada, Jorba, Manresa, Masies de Roda, les, Monistrol de Montserrat, Montmaneu, Roda de Ter, Sant Fruitós de Bages, Esquirol, l', Veciana, Vic, Amer, Bàscara, Borrassà, Cervià de Ter, Figueres, Girona, Jonquera, la, Olot, Peralada, Port de la Selva, el, Salt, Sant Feliu de Pallerols, Santa Llogaia d'Àlguema, Cellera de Ter, la, Vall d'en Bas, la, Vilabertran, Vilajuïga, Alcarràs, Anglesola, Bell-lloc d'Urgell, Castellnou de Seana, Cervera, Ivars d'Urgell, Lleida, Mollerussa, Palau d'Anglesola, el, Tàrrega, Vilagrassa, Vila-sana, Ribera d'Ondara / Terres de Lleida
Passeigde Gràcia105Barcelona08008
El tram català del Camí de Sant Jaume s'inicia al Cap de Creus (Costa Brava) i finalitza a Alcarràs (Terres de Lleida), entrant després a terres aragoneses. Alguns dels punts d'interès són el Monestir de Sant Pere de Rodes o Montserrat.