Museu de l'Embotit

Museu
El museu exposa diorames sobre la matança del porc, estris i eines utilitzats en els darrers 150 anys per preparar i elaborar els embotits i la carn, màquines antigues i fotografies. Disposa d'un punt de venda i de degustació d'embotits artesans.

El museu de l'Embotit va ser inaugurat el 1993, en commemoració dels 150 anys des que la família Sala va obtenir la primera llicència per poder fabricar embotits a Castellfollit de la Roca, un producte amb llarga tradició a aquest municipi gironí.

El recorregut pel seu interior s'inicia en una sala on s'exposen vitrines amb objectes prehistòrics i dibuixos que il·lustren la vida dels primers humans caçadors.

Després d'aquesta introducció, el visitant pot observar les màquines embotidores que la pròpia fàbrica i d'altres del sector utilitzaven al segle XIX. Uns diorames mostren el procés de la matança del porc, amb la participació del matancer i la mocadera, que s'encarregava de la formulació i elaboració de l'embotit.

Seguidament, s'hi poden contemplar les fotografies de la família Sala corresponents als inicis del segle XX. També s'hi mostren les pasteres de fusta on es barrejava la carn picada amb els altres components alimentaris i els estris que es feien servir a la matança, així com d'altres objectes relacionats amb el funcionament de la fàbrica.

El museu disposa d'un aparcament que permet l'entrada d'autocars i d'una botiga, on es poden comprar des d'embotits de la zona fins a objectes relacionats amb la seva fabricació. A més, als voltants del museu el visitant pot trobar multitud de comerços que ofereixen la possibilitat d'adquirir embotits artesanals.

Castellfollit de la Roca és un bell paratge ubicat al capdamunt d'una cinglera basàltica. La seva part més emblemàtica són les cases del nucli antic, d'origen medieval i fetes amb pedra volcànica. Aquestes estan abocades al penya-segat, un mirador natural format per l'acció erosiva que al llarg dels anys han anat fent els rius Fluvià i Turonell.

 • Tipus de museu: Història i antropologia
 • Titularitat: Mixta o totes dues
 • Idiomes: Català, Castellà

Accessibilitat

Classificació de l'espai accessible
Disposa de facilitats per a usuaris amb cadira de rodes
Disposa de facilitats per a persones amb mobilitat reduïda
No disposa de facilitats per a persones amb hipoacúsia / per a hipoacúsics
No disposa de facilitats per cecs i deficients visuals
Facilitats dels recursos accessibles
Acces principal al recinte: Rampa
La il·luminació natural i artificial del recinte és bona
WC accessibles a les zones comunes de l'edifici
Existeix senyalització escrita i gràfica que indica les diferents estances del recinte
Tipus d'inspecció
Presencial
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Museu de l'Embotit
 • Museu de l'Embotit

 • Adreça:Carretera de Girona, 10

 • 17856 Castellfollit de la Roca

 • Girona / Pirineus

 • Museu de l'Embotit
 • Museu de l'Embotit

 • Adreça: Carretera de Girona, 10

 • 17856 Castellfollit de la Roca

 • Girona / Pirineus

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya