Mataró

Guia de Municipis
Bressol d'un dels exponents més ben conservats del barroc català, la capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria, i vila natal de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, Mataró conserva l'encant d'una ciutat mediterrània que no ha perdut l'essència de poble. El seu nucli antic, la seva Rambla, la seva Riera... són racons per passejar i descobrir la riquesa del patrimoni d'una vila amb un extens capital cultural que viu de cara al mar sense renunciar al seu excepcional entorn forestal.

Imprescindibles

- Visitar l'antiga vil·la romana de la Torre Llauder.
- Fer la ruta modernista del municipi.
- Recórrer els carrers del centre històric que envolten el temple de Santa Maria.
- Gaudir de l'oferta lúdica i gastronòmica de la zona del port i del passeig Marítim.
- Passejar pels parcs de la ciutat.
- Descobrir les col·leccions dels museus.

Suggeriments

- Per als submarinistes amb titulació, les sortides a l'alguer de Mataró, on es poden veure una gran varietat d'espècies marines, és una proposta interessant.
  • Comarca: Maresme
  • Província: Barcelona
  • Localitat: Can Marquès, Can Quirze, Callao, el, Fornenca, la, Sureres, les, Mataró, Puntó, el
  • Extensió: 22
  • Habitants: 124084

Situació geogràfica

El municipi de Mataró, capital del Maresme, es troba situat entre el mar i la serralada Litoral. A la banda nord del terme hi ha diversos turons, d’entre els quals destaca el d’en Tarau (441 metres), el més alt. El territori mataroní està travessat per diversos torrents i rieres com ara la riera de Mata, la de Cirera i la d’Argentona. Totes neixen a la serralada Litoral i acaben desembocant al mar.

Clima

El clima, mediterrani, fa que hi hagi uns hiverns moderats i d’humitat elevada, i uns estius calorosos i de xafogor, malgrat la proximitat amb el mar. Les pluges intenses de l’agost i el setembre són causa de fortes rierades.