El millor testimoni medieval de Llagostera el constitueix el castell, documentat el 1288, que corona el més punt més alt del poble. Va ser propietat reial i després, el 1314, domini dels Rocabertí. Avui se’n poden veure les dues torres de planta circular unides per un tram de la muralla local, davant de l’església parroquial de Sant Fèlix.
Aquest temple, del segle IX, que s’aixeca a la part més elevada del barri antic, segueix la tradició gòtica i està compost per una única nau i per diverses capelles entre contraforts. Les primeres referències que es tenen de la parròquia són del 855. El 1021 se’n va iniciar una reforma, de la qual només resta una clau de volta a la paret sud. L’església que avui veiem es va començar a construir al segle XVII i no es va acabar fins al 1730.
La façana renaixentista té un aspecte sobri i auster, a causa dels grans carreus de pedra utilitzats. La portalada es completa amb un campanar de cinquanta metres d’alçada, que serveix de contrapunt. Recentment s’ha obert una porta nova a la façana sud, coberta amb una teulada i una escalinata.
Al voltant de l’església i el castell trobem el barri Reramur, que delimita tota la part que antigament estava reclosa per la muralla.
A la plaça major crida l’atenció el Casino Llagosterenc, una construcció noucentista del 1888 que ha estat i continua sent un punt de trobada cultural per a la gent de Llagostera.
Podem completar la visita amb el Museu del Dolmen, fundat el 1987 i situat a la Quadra d’en Ribes, que presenta la història i la prehistòria del terme; el Museu Etnològic, a l'antiga estació de carrilet, que recull eines de l'agricultura i la indústria surera, i la Fundació Emili Villa (1887-1967), a la casa on el pintor i cartellista llagosterenc va néixer i morir, que mostra la seva col·lecció particular.