Si ens allunyem una mica del centre de la vila trobarem, en un perfil abrupte amb bonics penya-segats, cales encisadores de sorra daurada, en les quals l’aroma salada es barreja amb la dels pinars.
Cada platja té característiques diferents: unes són de sorra fina i blanca, i altres, de pedres, envoltades d'una vegetació típicament mediterrània. Algunes de les cales més boniques són la Forn, la de Sant Jordi, les Tres Cales, la Mosques, la de Sant Roc i la de l'Àliga, de calcàries blanquinoses. La seva fama fa que aquest poble sigui conegut com la Cala (i els seus habitants, com a caleros i caleres).
Pel que diuen els experts, gràcies a la proximitat de la desembocadura de l’Ebre, el peix i el marisc de l’Ametlla tenen un gust únic i especial. Per això els fruits de la mar són l'eix vertebrador de la gastronomia local.
La zona és ideal per als amants del submarinisme, la vela, la natació i tota mena d’esports relacionats amb el mar. També hi ha moltes possibilitats de fer rutes a peu o amb bicicleta de muntanya per acabar de descobrir els racons més encantadors d’aquest municipi costaner. EI circuit de motociclisme de Calafat completa l'oferta esportiva.
Pels volts del 2 de febrer es pot gaudir de la festa major de la Candelera, en la qual són protagonistes l'ofrena de flors i la processó de les candeles. També és gratificant passejar per les catifes de flors de Corpus (el diumenge més proper a Corpus), o comprar a la Fira Alternativa (una fira de productes naturals i artesans acompanyada d’una mostra d'oficis antics, al març o l’abril).
És obligada la visita a la subhasta de peix, que es fa cada dia de la setmana, excepte els dissabtes, diumenges i festius, a les cinc de la tarda, a la confraria nova de pescadors.
Quant a la gastronomia, cal tastar els pastissets i els corassons per la Candelera, la farinosa i els panellets per Pasqua i la coca de crema amb fruits secs per Tots Sants, que compta amb la denominació comarcal de qualitat.