INICI
Reservar

Informació actualitzada de la COVID-19 i viatges a Catalunya

ABANS DE VIATJAR A CATALUNYA

Situació de les fronteres  

Es permet l'entrada de viatgers provinents de la resta de la Unió Europea (UE), a aquells països associats a l'espai Schengen (Islàndia, Suïssa, Noruega i Liechtenstein, Regne Unit) i també a Andorra, El Vaticà, Mònaco i San Marino.

A part d'aquests països, també es permet l'entrada de totes aquelles persones que vinguin dels següents països, regions administratives o altres:  

Albània, Armènia, Austràlia, Azerbaidjan, Bòsnia i Herzegovina, Brunéi, Canadà, Japó, Jordània, , Nova Zelanda, Moldàvia,  Qatar, Aràbia Saudi, Sèrbia, Singapur, Corea del Sud, Ucraïna, Xina, Hong Kong, Macao i Taiwán. 

Així mateix, segons el país d'origen, s'apliquen diferents restriccions i requeriments per accedir al país d'acord amb la situació epidemiològica de cada territori. Pots veure les mesures requerides segons el teu país d'origen en aquest enllaç:  

Requisits de viatjar segons el teu país d'origen - MAPA

Tots aquells viatgers que compleixin els requeriments establerts i vigents per arribar a Catalunya, ho poden fer per carretera o bé per vies ferroviàries, marítimes i aèries.

Es pot consultar la situació dels diferents aeroports la web d'AENA o bé directament a les dels respectius aeroports: Josep Tarradellas Barcelona - El PratGirona-Costa Brava i Reus


Controls i mesures en els accessos al país 

A excepció d'alguns països concrets, en aquests moments totes les persones que arribin a territori espanyol, ja sigui per via aèria, marítima o terrestre, han de disposar d'algun dels següents certificats: 

- Untest PCR(tipu NAAT) o test ràpid d'antígens (tipus RAT) amb resultat negatiu (escrita en anglès, francès, alemany o castellà)realitzat dins les 48 hores prèvies a l'inici el viatge. 

-Un certificat de vacunació. Es consideraran vàlids tots aquells certificats corresponents a les vacunes autoritzades per l'Agència Europea del Medicament o aquelles que hagin completat el procés d'ús d'emergència de l'Organització Mundial de la Salut. La Unió Europea ha creat un Certificat COVID Digital comú per a tots els seus ciutadans.  

A part d'aquest certificat, també es requereix omplir un formulari de salut pública abans d'iniciar el viatge per a les persones que arribin per via aèria o marítima: 

Via aèria: omplint el formulari que trobareu en aquest enllaç  o bé de l'aplicació SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH (Android i Apple). 

Via marítima: omplint aquest formulari.  COM EM PUC MOURE PER CATALUNYA

En aquest moment no hi ha cap restricció que limiti la mobilitat dins del territori català, ni tampoc que prohibeixi sortir-ne o entrar-ne. 

Paral·lelament, cal tenir en compte que l'ús de la mascareta és obligatori tant a dins dels vehicles, ja siguin cotxes, autobusos o trens, com també en tots els espais de les estacions. 

Trens 

Les línies de trens a tot Catalunya funcionen amb normalitat.  

Taxis 

Funcionen amb normalitat tot i que es poden trobar restriccions fora de les principals ciutats.  

Per més informació sobre l'estat dels taxis a l'àrea de Barcelona i rodalies pots consultar aquest enllaç.  

Transport públic a Barcelona 

El transport públic a Barcelona funciona amb normalitat. 

Autobús 

Funcionen amb normalitat tot i que es poden trobar limitacions o modificacions d'horaris en algunes línies concretes. 

Indicacions i recomanacions sanitàries pertinents:  

  • Ús obligatori de la mascareta.  
  • Evitar l'ús del transport públic si algú es troba malament.  
  • Evitar les hores puntes sempre que sigui possible.  
  • Rentar-se les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic el més aviat possible al sortir.    
  • Mantenir la distància de seguretat i evitar assentar-se en seients confrontats amb altres usuaris.    
  • Fer una cua ordenada i recta a les parades respectant les distàncies. Si el vehicle assoleix la seva ocupació màxima permesa, espereu al següent.   
  • Els conductors dels autobusos no venen bitllets. Cal comprar-los prèviament.  

 

ESTAT DE L'OFERTA TURÍSTICA A CATALUNYA I MESURES  

Catalunya es troba en una moment de revisió constant de les restriccions, vinculades al control permanent de la situació epidemiològica, de manera que se'n revisen les mesures per tal de rebaixar-les, mantenir-les o augmentar-les segons l'evolució de la pandèmia en el seu territori. 

Allotjaments  

Tots els allotjaments poden obrir i des de la Generalitat i l'Institut per la Qualitat Turística Espanyola s'han posat a la seva disposició els respectius plans d'accióprotocols per garantir la seguretat i garantir les mesures sanitàries pertinents.  

Restaurants i bars

Els bars i restaurants tenen permís per obrir i atendre clients en els seus establiments des de les 6:00h fins a les 00:30h. Fora d'aquests horaris els clients no podran romandre dins dels locals. 

Es permet un màxim de 6 persones per taules a interior i de 10 persones a l'exterior excepte en aquells casos que siguin de la mateixa bombolla de convivència. Així mateix la distància mínima entre taules ha de ser de 2 m.  

L'aforament permès és del 50% en espais interiors i del 100% en terrasses mantenint les distàncies pertinents entre taules.  

Comerç

Tots els comerços poden obrir amb un aforament màxim del 70% i sense limitació segons la superfície.  

Els centres comercials i grans superfícies han de tenir implementats sistemes de control d'accessos i fluxos per tal d'evitar les aglomeracions.   

Visites a museus, monuments, altres equipaments culturals i esdeveniments  

Les activitats de caràcter cultural, ja siguin museus, sales d'exposició, cinemes, teatres o altres, es poden realitzar de 6:00h a 00:30h. L'aforament ha d'estar limitat al 70% de la capacitat de l'espai fins a un màxim de 1.000 persones per sala i sessió o actuació. A més, durant aquestes activitats és obligatori l'ús de la mascareta. 

En aquelles activitats que es realitzin a l'aire lliure es permet fins a un màxim de 3.000 persones però mantenint el 70% d'aforament amb assignació prèvia de seients i registre previ.  

Congressos, convencions i fires comercials 

També es permeten la celebració de congressos i convencions respectant un aforament del 70% dels espais i amb un màxim de 1.000 persones en espais interiors i 3.000 en exteriors.  


Parc d'atraccions, sales de joc i activitats lúdiques 

Es permet l'obertura a parcs temàtics i fires d'atraccions amb un aforament del 50%. En aquests espais poden obrir els establiments i locals de restauració integrats respectant les mesures esablertes per al seu sector. 

També es permet l'obertura de sales de joc i casinos amb un aforament permès del 70% sense superar el màxim de 500 o bé de 1.000 persones en cas que es pugui garantir una bona ventilació. 


Oci nocturn 

En aquest moment l'oci nocturn està tancat i només es permet l'obertura d'aquells locals que disposin d'espai a l'exterior. 

Aquells que disposin d'espais exteriors hi poden oferir les activitats de bar i restauració, respectant les mesures establertes per aquest sector, però no s'hi permet l'activitat de ball.


MESURES EN RELACIÓ A LES DISTÀNCIES DE SEGURETAT, MASCARETES, TROBADES O AFORAMENT  

En relació a les mesures que a continuació s'enumeren, les persones que ja han estat vacunades no estan exemptes del seu compliment. Les restriccions de la COVID-19 continuen vigents per a tota la població com a prevenció i en favor del bé comú.

Distància de seguretat:

Es demana mantenir una distància de seguretat entre persones de 1,5m i un espai de seguretat de 2,5m2 per persona.  

No es poden mantenir distàncies inferiors a 1m en espais tancats, excepte entre persones que viatgin en grup o mantinguin un contacte proper de manera habitual.  

Mascaretes: 

L'ús de la mascareta és obligatori pels majors de 6 anys només en espais tancats. A l'aire lliure i en espais públics no és obligatori fer-ne ús sempre que es pugui mantenir la distància mínima de seguretat.  

Tampoc no hi estan obligades al seu ús les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per la utilització de la mascareta.

Per més informació pots consultar el web oficial del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Reunions i trobades:

Estan permeses les reunions i trobades sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments màxims permesos. Tanmateix, es recomana que no superin les 10 persones i que es mantinguin els grups de convivència el màxim d'estables possible. 

Consum de tabac i similars

No es permet fumar a la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima de 2 metres entre persones.  


Podeu trobar més informació sobre les mesures en aquest enllaç


ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

Mapa de l'evolució de la covid-19 a Catalunya per municipis - Generalitat de Catalunya

Consulta més informació referent al teu viatge i a les mesures de seguretat a l'estat espanyol

Mapa de l'estat de l'oferta turística i gastronòmica de Catalunya 


Última actualització el 13/09/2021