INICI
Reservar

Informació actualitzada de la COVID-19 i viatges a Catalunya

ABANS DE VIATJAR A CATALUNYA

Situació de les fronteres  

En aquests moments Catalunya té decretat un tancament perimetral i només es permet l'entrada de viatgers per causes justificades. Per més dubtes consulta les recomanacions oficials del teu govern o consulat.

Països amb entrada permesa:  

-Està permesa l'entrada de viatgers provinents de la resta de la Unió Europea (UE) sense requisits de quarantena.

-A part de la UE, també es permet l'entrada de viatgers provinents d'estats associats a l'espai Schengen (Islàndia, Suïssa, Noruega i Liechtenstein, Regne Unit) Andorra, El Vaticà, Mònaco, San Marino, Austràlia, Nova Zelanda, Rwanda, Singapur, Corea de Sud, Tailàndia, Geòrgia i la Xina.

Així mateix, s'ha decretat un període de deu dies de quarantena per a les persones provinents dels següents països ja sigui amb o sense escales intermèdies: 

-República Federativa del Brasil, la República de Sud-àfrica, República de Botswana, Unió de Comores, República de Ghana, República de Kenya, República de Moçambic, República Unida de Tanzània, República de Zàmbia , República de Zimbabwe, República del Perú, Índia i República de Colòmbia.  

Aquesta es podrà suspendre a el setè dia si la persona realitza una prova diagnòstica d'infecció activa amb resultat negatiu.

De moment aquestes restriccions continuen sent vigents, també, per aquelles persones residents en altres països que ja han estat vacunades.  


COM ARRIBAR A CATALUNYA

L'arribada a Catalunya es pot fer tant a través dels aeroports Josep Tarradelles, Barcelona El Prat, Girona-Costa Brava i el de Reus, així com també per vies ferroviàries i carreteres.

En aquests moment, l'aeroport Josep Tarradelles Barcelona El Prat té concentrada tota la seva activitat a la terminal 1. Es pot consultar més informació en aquest enllaç.

Pots trobar més informació sobre els aeroports catalans a la web d'AENA.

L'entrada de vaixells i creuers als ports catalans no està permesa en aquests moments. Per més informació podeu consultar la web del Port de Barcelona.

Controls i mesures en els accessos al país 

1. Tots els passatgers provinents de fora el territori espanyol, que arribin per via aèria o marítima, han d'omplir de manera electrònica un formulari de salut pública abans d'iniciar el seu viatge. Aquest es pot trobar en aquest enllaç o a través de l'aplicació SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH (Android i Apple). Un cop finalitzat s'obtindrà un codi QR que s'haurà de presentar a l'arribada al país.  Aquelles empreses o agents que comercialitzin amb bitllets tenen l'obligació d'informar als passatgers, a l'inici del procés de venta de bitllets, de la obligatorietat de presentar el formulari de salut pública a l'aeroport o port de destí.  

2. També és obligatori presentar un test PCR o TMA per SARS-CoV-2 amb resultat negatiu (escrita en anglès, francès, alemany o castellà) realitzat dins les 72 hores prèvies a l'inici el viatge per a tots aquells passatgers provinents de països considerats zona de risc. Aquesta obligació també és vigent per aquelles persones provinents de França per vía terrestre (cotxe o tren) a partir del 30 de març. 

En aquest sentit, es consideren zones de risc:

      -Europa: regions i països amb una incidència acumulada i un percentatge de contagi d'acord amb el que s'estableix en la Recomanació (UE) 2020/1475 del Consell, del 13 d'octubre 2020. Pots consultar en aquests mapes l'estat de la incidència als països de la UE i Islàndia, Lichtenstein i Noruega.

     -Resta del món: tots aquells territoris i estats amb una incidència acumulada de casos superior a 150 per 100.000 habitants en la projecció a 14 dies.

3. Abans d'entrar al país, els passatgers que arriben per via aèria o marítima han de passar un control un control documental, un control visual de l'estat del passatger i un control de temperatura que es farà de manera rutinària per identificar aquells amb una temperatura de 37,5ºC o superiors.

4. Els passatgers que en base als controls o al formulari de salut pública es sospiti que pateixen COVID-19 o altres patologies transmissibles, seran sotmesos a una nova avaluació sanitària per determinar si suposa un risc de salut pública. En cas que es confirmi s'activaran els protocols d'alerta sanitària per procedir a la seva derivació a un centre sanitari.COM EM PUC MOURE PER CATALUNYA

Actualment està restringida l'entrada i sortida de persones de Catalunya degut al tancament perimetral decretat pel govern català però, en aquests moments, es permet la mobilitat entre comarques i arreu del territori català.

També hi ha decretada una restricció a la mobilitat nocturna que no permet la circulació de persones entre les 22:00h i les 6:00h. 

Pots consultar les excepcions a aquestes limitacions en aquest enllaç.

Paral·lelament, cal tenir en compte que l'ús de la mascareta és obligatori tant a dins dels vehicles, ja siguin cotxes, autobusos o trens, com també en tots els espais de les estacions. 

Trens 

Les línies de trens a tot Catalunya funcionen amb normalitat.  

Taxis 

Funcionen amb normalitat tot i que es poden trobar restriccions fora de les principals ciutats.  

Per més informació sobre l'estat dels taxis a l'àrea de Barcelona i rodalies pots consultar aquest enllaç.  

Transport públic a Barcelona 

El transport públic a Barcelona funciona amb normalitat. 

Autobús 

Funcionen amb normalitat tot i que es poden trobar limitacions o modificacions d'horaris en algunes línies concretes. 

Indicacions i recomanacions sanitàries pertinents:  

  • Ús obligatori de la mascareta.  
  • Evitar l'ús del transport públic si algú es troba malament.  
  • Evitar les hores puntes sempre que sigui possible.  
  • Rentar-se les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic el més aviat possible al sortir.    
  • Mantenir la distància de seguretat i evitar assentar-se en seients confrontats amb altres usuaris.    
  • Fer una cua ordenada i recta a les parades respectant les distàncies. Si el vehicle assoleix la seva ocupació màxima permesa, espereu al següent.   
  • Els conductors dels autobusos no venen bitllets. Cal comprar-los prèviament.  

 

ESTAT DE L'OFERTA TURÍSTICA A CATALUNYA I MESURES  

En aquests moment Catalunya es troba en una moment de revisió constant de les restriccions, vinculades al control permanent de la situació epidemiològica, de manera que se'n revisen les mesures per tal de rebaixar-les, mantenir-les o augmentar-les segons l'evolució de la pandèmia en el seu territori. 

Allotjaments  

Tots els allotjaments poden obrir i des de la Generalitat i l'Institut per la Qualitat Turística Espanyola s'han posat a la seva disposició els respectius plans d'accióprotocols per garantir la seguretat i garantir les mesures sanitàries pertinents.  

Restaurants i bars

Els bars i restaurants tenen permís per obrir i atendre clients en els seus establiments des de les 7.30h del matí fins a les 17.00h de la tarda. Fora d'aquests horaris els clients no podran romandre dins dels locals. 

En les franges d'esmorzars i dinars, cal mantenir una ocupació màxima dels espais interiors d'un 30% i del 100% en el cas de les terrasses.

La distància mínima entre taules ha de ser de 2 metres i no es permeten més de 4 persones per taula excepte aquells casos en que siguin de la mateixa bombolla de convivència. 

Comerç

Es permet l'obertura en les franges horàries de 6:00h fins les 21.30h, incloent els caps de setmana, amb un aforament màxim del 30% tant a comerços com a centres comercials.

També poden obrir amb normalitat aquells comerços que ofereixen productes de primera necessitat com són l'alimentació i els productes d'higiene. 

Visites a museus, monuments, altres equipaments culturals i esdeveniments  

Es permet l'obertura al públic de museus i sales d'exposició fins a un 50% de la seva capacitat, així com també cinemes, teatres, auditoris i sales de concert també fins a un 50% de la seva capacitat màxima i mai superant un màxim de 500 persones o 1.000 si es pot garantir una ventilació òptima. 

Queden suspeses les activitats de fires i parcs temàtics, espais d'oci tals com casinos, bingos i espais recreatius, els congressos, les convencions i festes majors dels municipis. Així mateix també s'ha suspès l'obertura d'equipaments esportius. 

 

MESURES EN RELACIÓ A LES DISTÀNCIES DE SEGURETAT, MASCARETES, TROBADES O AFORAMENT  

En relació a les mesures que a continuació s'enumeren, les persones que ja han estat vacunades no estan exemptes del seu compliment. Les restriccions de la COVID-19 continuen vigents per a tota la població com a prevenció i en favor del bé comú.

Distància de seguretat:

Es demana mantenir una distància de seguretat entre persones de 1,5m i un espai de seguretat de 2,5m2 per persona.  

No es poden mantenir distàncies inferiors a 1m en espais tancats, excepte entre persones que viatgin en grup o mantinguin un contacte proper de manera habitual.  

Mascaretes: 

L'ús de mascareta és obligatori pels majors de 6 anys tant a la via pública com a l'aire lliure així com també en espais públics ja siguin oberts o tancats i en el transport públic. 

No estan obligades al seu ús les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per la utilització de la mascareta. 

També es permeten excepcions quan es practica esport, s'està menjant o bevent, en platges i piscines, i quan estem envoltats dels nostres grups estables de convivència.  

Per més informació pots consultar el web oficial del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Reunions i trobades:

Estan permeses les reunions i trobades sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments màxims permesos. Es recomana limitar les trobades socials fora dels grups de convivència estable i no està permès que les trobades superin el màxim de 6 persones.

Consum de tabac i similars

No es permet fumar a la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima de 2 metres entre persones.  


Podeu trobar més informació sobre les mesures en aquest enllaç


ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

Mapa de l'evolució de la covid-19 a Catalunya per municipis - Generalitat de Catalunya

Consulta més informació referent al teu viatge i a les mesures de seguretat a l'estat espanyolÚltima actualització el 03/05/2021