Etapa 23: El Palau d'Anglesola-Verdú

Aquesta etapa del Camí Ignasià transcorre íntegrament a la plana d'Urgell. Ens porta a descobrir un territori eminentment agrícola entre el Palau d'Anglesola i Verdú, tot passant per nuclis com Castellnou de Seana i Bellpuig.

Aquesta etapa del Camí Ignasià surt de la plaça Major del Palau d'Anglesola. Girem en angle recte a la dreta i uns 500 metres després ens desviem a l'esquerra pel carrer Nou. Ja som als afores del poble. Creuem un canal de reg per un pontet i girem a la dreta pel primer camí que trobem just després del pont i d'una casa.

El camí segueix en paral·lel al canal que transcorre a la nostra dreta. A 400 metres, prenem la bifurcació a mà esquerra. Ens allunyem del canal de reg. Ja som al camí que va del Palau d'Anglesola a Castellnou de Seana. Després de caminar 600 metres, travessem una carretera i, un quilòmetre més tard, en travessem una altra.

Anem seguint el nostre camí tot recte i sense agafar cap trencall. De vegades el camí sembla confondre's amb d'altres, però nosaltres seguim recte. A 1,7 quilòmetres hem de travessar una altra carretera. Aquí cal parar atenció, ja que després de creuar la carretera no hem de prendre el primer camí que hi ha a la dreta, sinó el segon, que queda més endavant respecte de la nostra posició.

El seguim i aviat deixem tres naus agrícoles a mà esquerra. Continuem tot recte. Castellnou de Seana ja treu el cap davant nostre. El camí es bifurca abans d'arribar al poble: tirem pel de l'esquerra i així ens estalviem la rotonda i estem més orientats al carrer Major i a la plaça de l'Església. L'ajuntament és a prop.

Per sortir de la població, a partir de l'edifici de l'Ajuntament i les escoles, agafem el carrer del Calvari. Quan arribem a la bifurcació seguim recte pel mateix carrer i no el deixem fins que haguem sortit del poble (no sortiu pel carrer de Màrius Torres). El nostre camí asfaltat va sempre recte passant per camps i naus agrícoles. Deixem una pedrera a l'esquerra i ens anem apropant al pont que creua l'autovia A-2. La creuem i descendim en direcció a les vies del tren.

Caminem paral·lels a les vies fins que, a uns 800 metres aproximadament, passem per damunt d'un pont. Just passat el pont, descendim a l'esquerra seguint la corba de l'asfalt fins que passem el mateix pont per sota. Durant aquest petit tram seguirem les rajoles del Camí de Sant Jaume que hi ha al terra. L'entrada a Bellpuig és ben a prop. A la primera rotonda que trobem girem a l'esquerra i a la segona, a la dreta per entrar per l'avinguda d'Urgell, que seguim tot recte fins arribar a la plaça de Ramon Folch. Passem pel costat del monument al Mil·lenari de Catalunya per arribar a la plaça de Sant Roc i després al carrer Major. Al final del carrer Major girem a l'esquerra. Som al carrer de Balmes i no el deixem fins que sortim de Bellpuig (no hem d'agafar l'avinguda de Preixana, que quedarà darrere nostre, ni tampoc hem d'anar cap a l'església).

Sortim del poble pel camí asfaltat, que seguim sempre recte fins arribar a una carretera de dos carrils. La creuem i seguim sempre per aquest camí sense agafar-ne cap altre. Al cap d'1,5 quilòmetres, deixem a la nostra esquerra el Circuit de Motocròs de Catalunya. Seguim sempre pel mateix camí fins arribar a una granja que té dos contenidors d'aliment. El camí de terra que prenem està a la nostra dreta seguint la tanca metàl·lica de la granja. Continuem pel mateix camí fins arribar a un pont sobre el canal, que travessem i seguim tot recte.

El camí de terra es transforma en asfalt en arribar a una granja i a la carretera que indica la direcció a Preixana. Seguim tot recte deixant la casa a la nostra dreta. Al cap d'1,3 quilòmetres, girem a la dreta per un camí de terra que en uns cent metres gira cap a l'esquerra. Seguim recte per aquest camí sense agafar cap desviació ni a la dreta ni a l'esquerra. Al cap d'uns metres, deixarem una pedrera a la dreta i seguim recte. Arribem a la carretera LV-2021. A la dreta hi ha una petita capella dedicada a la Mare de Déu del Remei. Creuem la carretera i seguim recte pel nostre camí de terra. Arribem a una cruïlla de cinc camins i agafem el segon de la nostra esquerra, que és força ample. El seguirem fins arribar a la carretera C-14. La creuem i seguim recte direcció a Verdú.

Arribem al canal d'aigua, que creuem en direcció a Verdú i l'ermita de Sant Miquel a l'entrada del poble. Continuarem tot recte per endinsar-nos a la població. Seguint el carrer de Sant Miquel, arribem a la cruïlla i, més endavant, trobarem el carrer de Sant Pere Claver. Al principi del carrer, a mà esquerra, hi ha el Santuari - Casa natal de Sant Pere Claver.

 • Classificació de la ruta: Itinerari cultural
 • Mitjà de locomoció: A peu, Amb bicicleta
 • Distància del recorregut: 24,7
 • Desnivell positiu (m): 240
 • Desnivell negatiu: 48
 • Època de visites: Tot l'any
 • Província: Lleida
 • Comarca: Pla d'Urgell, Urgell
 • Punts d'interès: El Palau d'Anglesola, Castellnou de Seana, Bellpuig, Verdú.
 • Senyalització: Pals indicadors.
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Etapa 23: El Palau d'Anglesola-Verdú
 • Etapa 23: El Palau d'Anglesola-Verdú

 • Terres de Lleida

 • Etapa 23: El Palau d'Anglesola-Verdú
 • Etapa 23: El Palau d'Anglesola-Verdú

 • Terres de Lleida

També et pot interessar