Política de galetes

Què son?

Les galetes són fitxers que es descarreguen al teu dispositiu en accedir a determinades pàgines web i permeten a la pàgina web, entre d’altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’una persona usuària o del seu equip i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, poden utilitzar-se per reconèixer l’usuari.
 

Com funcionen i per a què serveixen?

Formen part de la majoria de webs. Quan s’accedeix a un web que utilitza galetes, el web fa que el navegador creï al teu equip (ordinador, tauleta, telèfon, etc.) petits fitxers amb informació necessària per al funcionament del web. Aquests fitxers (que són les galetes pròpiament dites) formen part de la tecnologia necessària per al correcte funcionament del lloc web i no són inherentment perjudicials.
L’historial de navegació i les galetes s’emmagatzemen al teu equip. Les galetes, de forma similar a l’historial de navegació o a la memòria cau del navegador, són un rastre de la teva activitat a Internet. Això pot ser important si altres persones poden accedir al teu equip.
En el cas que estiguis utilitzant un equip compartit, es recomana que, en acabar, esborris la informació sobre el teu historial de navegació, memòria cau i galetes. Si no saps com fer-ho, consulta l’apartat d’ajuda del navegador.
Pots desactivar les galetes, però alguns webs no funcionaran correctament. Si et preocupa la teva privacitat, pots desactivar completament l’ús de les galetes al bàner de configuració de galetes que apareix a la part superior del web. En fer-ho, és possible que algunes parts del web no funcionin correctament.
Concretament, Catalunya.com està utilitzant les galetes per a les finalitats que s’exposen a continuació. Si en un futur Catalunya.com n’utilitzés unes altres amb el propòsit d’atorgar més i millors serveis, s’informarà l’usuari d’aquest aspecte.
 

Galetes necessàries

Ajuden a fer que la pàgina web es pugui utilitzar, ja que activen funcions bàsiques com la navegació, l’accés a àrees segures... El web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.
El web recull una galeta necessària per funcionar correctament, i en concret:
 
Galetes estadístiques o d’optimització
Ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.
El nostre web recull 4 galetes estadístiques, principalment de Google Analytics i el gestor de continguts.
 

Tractament de dades personals

En aplicació de la normativa vigent sobre protecció de dades personals i la utilització de galetes, t'informem sobre l'ús de galetes en aquest lloc web. Aquesta Política de Galetes forma part de la nostra Política de Protecció de Dades. A tot el que no s'especifiqui en aquesta Política de Galetes, resulta d'aplicació la nostra Política de Protecció de Dades.
 

Consentiment dels usuaris

Quan visitis la nostra pàgina web per primera vegada podràs acceptar les galetes, configurar-les o denegar-les en la nota informativa de galetes que apareixerà al teu navegador.
Posteriorment podràs canviar les teves preferències en relació amb les galetes en qualsevol moment realitzant-ho a través de les opcions del teu navegador.
Si acceptes les galetes de tercers, hauràs d'eliminar-les des de les opcions del navegador o des del sistema ofert pel propi tercer.
Si vols esborrar del teu navegador les galetes enregistrades, aquí trobaràs les instruccions per a diversos navegadors:
 

Transferències internacionals

En relació amb les dades personals obtingudes a través de les nostres galetes pròpies, no realitzem transferències internacionals de dades personals a tercers països.
Pots informar-te de les transferències a tercers països que, en el seu cas, realitzen els tercers identificats en aquesta Política de Galetes en les seves corresponents polítiques al respecte dels proveïdors Google Analytics.
 

Elaboració de perfils

Elaborem, a través de galetes, perfils que, encara que no impliquin la presa de decisions automatitzades amb efectes jurídics per a l'usuari o que l'afectin significativament de manera similar, ens permeten realitzar accions informatives i divulgatives d’acord amb el seu perfil i preferències detectades en la navegació de la web.
Pots informar-te de l'elaboració de perfils que, en el seu cas, realitzen els tercers identificats en aquesta Política de Galetes en les seves corresponents polítiques detallades en els enllaços a les seves polítiques.
 
8. Període de conservació
Les dades personals obtingudes a través de galetes pròpies es conservaran durant el temps estrictament necessari per a les finalitats del tractament. Quan el seu ús ja no sigui necessari, les dades personals seran bloquejades i quedaran a la disposició de les autoritats competents durant el temps i als efectes legals establerts en la normativa aplicable. Una vegada transcorregut aquest termini, es procedirà a la supressió de les dades aplicant les mesures de seguretat adequades.
Pots informar-te dels períodes de conservació de dades personals que apliquen els tercers identificats en aquesta Política de Galetes en les seves corresponents polítiques (vegeu els enllaços facilitats en l'apartat 4, subapartat “Galetes de tercers”).
 

Modificacions

Aquesta Política de Galetes podrà ser modificada per adaptar-la als possibles canvis normatius o jurisprudencials sobre dades de caràcter personal i galetes. S’exigeix la seva lectura sempre que s’hi produeix un canvi. Un avís de modificació de la nostra Política de Galetes t’informarà sobre aquests canvis.
Quadres de galetes
Galetes necessàries
TipusGaletaDuradaÚsOn s'envien les dadesPolítica
PersonalitzacióCookieConsentPersistentPer optimitzar la cerca al web; garanteix resultats ràpids i precisos.EspanyaCatalunya.com
PersonalitzacióIdiomesPersistentEmmagatzemar l'idioma amb el qual s'està navegant per defecte.EspanyaCatalunya.com
Galetes estadístiques
TipusGaletaDuradaÚsOn s'envien les dadesPolítica
Analítica_ga2 anysRegistra una identificació que s’utilitza per generar dades estadístiques sobre com el visitant utilitza el web.Estats UnitsGoogle Analytics
Analítica_ga#2 anysRecopila dades sobre el nombre de vegades que l’usuari ha visitat el web a més de les dades de la primera visita i la més recent.Estats UnitsGoogle Analytics
Analítica_gat1 díaPer limitar el percentatge de sol·licituds.Estats UnitsGoogle Analytics
Analítica_gid1 díaRegistra una identificació única per generar dades estadístiques sobre com el visitant utilitza el web.Estats UnitsGoogle Analytics