Canet de Mar és un municipi obert al mar i envoltat de muntanyes. Hi destaca el turó de Pedracastell, des d'on es pot veure a bastament la zona costanera, i les serres del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, que formen part de la serralada Litoral.
L'església de Sant Pere, del segle XVI, pertany al gòtic tardà. El campanar rep el nom de Pubilla de la Costa, per la seva alçada i singularitat.
El patrimoni urbanístic de Canet és el seu principal reclam turístic. Està conformat per diferents edificis que van des de l'arquitectura rural i el gòtic tardà fins al Modernisme més pur.
L'esclat urbanístic i patrimonial del segle XVIII va deixar com a empremta algunes construccions d'aquest estil, com les obres de Domènech i Montaner. Aquest arquitecte, professor, dibuixant, polític i humanista, va viure i treballar a Canet. La casa Domènech, construïda entre 1908 i 1910, és actualment un museu. Altres edificis seus són l'Ateneu i la casa Roura, i dins dels boscos de Pedracastell, el castell de Santa Florentina, reformat i ampliat pel mateix arquitecte el 1910.
Per la seva banda, l'empremta de la indústria tèxtil es deixa veure a la fàbrica Jover i Cia, projectada per Pere Domènech i Roura, i a la fàbrica Carbonell Sussagna, de Josep Puig i Cadafalch.
Un altre edifici destacat, en aquest cas d'estil neogòtic del segle XIX, és el santuari de la Misericòrdia, projectat per Francesc Daniel Molina. També es poden visitar obres del Modernisme agrícola com la vil·la Flora, dissenyada per Eduard Ferrés.
Pujant per la riera Gavarra s'arriba al cementiri i a la creu, des d'on es pot apreciar tota la costa.
L'escultura també té un pes destacat al patrimoni d'aquesta població. A Canet es poden contemplar obres d'alguns dels gran escultors catalans dels darrers anys del segle XIX i primers del XX, com Pau Gargallo, Eusebi Arnau, Josep Viladomat i Josep Pagès i Serratosa.