El poble de Canet, entre les rieres d’Adri i de Rocacorba, ha crescut al voltant de l’església parroquial de Sant Vicenç, una petita construcció romànica del segle XI que conserva intactes els tres absis exteriors, a pesar d’haver estat reformada al segle XVI, quan se’n va edificar la torre. La torre de Canet, casa pairal de la nissaga del mateix nom, és la més remarcable d’entre les seves masies.
Al vessant oriental del nucli hi ha el poble de Montbó, que conserva un dolmen descobert el 1975. És el jaciment històric més antic de Canet, del 2500 aC, i un testimoni únic que demostra que la vall ja estava habitada des de temps remots.
Prop d’un dels dos cràters del puig d’Adri, un dels afloraments volcànics més importants de la comarca, trobem el nucli d’Adri, que envolta l’església de Sant Llorenç. El temple, del segle XII, té un campanar de planta quadrada i una porta amb arquivoltes, sostingudes per columnes amb capitells adornats.
L’antic poble de Rocacorba està situat sobre el massís homònim i s’estén al voltant de les ruïnes del castell, del segle XI, i de l’església de Santa Maria.
La fortalesa va ser cedida com a feu pel rei als cavallers de Rocacorba el 1130, els quals el van vendre el 1168 als Hostoles. Després va passar a mans dels Cartellà, dels Santjulià de Revardit i dels Rocabertí. Posteriorment esdevingué baronia de Rocacorba, i a la darreria del segle XVI el castell va passar per diferents mans fins als Baldric.
Al seu costat hi ha l’església de Santa Maria, datada del 1161. Inicialment fou la capella del castell, però quan aquest va decaure (entre els segles XIV i XV) esdevingué santuari marià. L’edifici actual és del segle XVIII i conté una còpia de la marededéu gòtica en alabastre, que es troba al Museu d’Art de Girona.