Taradell

Guia de Municipis

L'església parroquial de Sant Genís, amb el magnífic campanar d'estil llombard és el centre de l'antiga Sagrera de Taradell. Les cases de pedra, amb les seves llindes, conserven l'aroma tradicional d'una vila dels segles XVI i XVII que cobra tot el seu esplendor durant els actes de la festa d'en Toca-Sons, una festa pensada per recuperar la història de bandolers, sometents i trabucs que va marcar aquestes terres, i que s'acaba amb un judici a vida o mort.Imprescindibles

- La Festa d'en Toca-sons, a l'agost.
- El Ball del Ciri, durant la Festa Major d'Hivern.
- La capella de Sant Quirze de Subiradell, del segle X.

Suggeriments

- El castell de Taradell.
- El Taradell Club de Golf.
- El Mas Gurumbau Golf Pitch & Putt.
  • Comarca: Osona
  • Província: Barcelona
  • Localitat: Gurri, el, Taradell
  • Extensió: 27
  • Habitants: 6212

Situació geogràfica

El municipi de Taradell està situat al nordoest de Barcelona, a la comarca d’Osona. Forma un enllaç entre la plana de Vic i les Guilleries, al Montseny, entre la muntanya i la plana. El seu punt més alt és l’Enclusa, a 868 metres d’altitud.

Clima

El clima és plujós i permanentment humit, característic del Montseny. Hiverns amb temperatures sota zero i estius suaus i poc calorosos. La seva ubicació destacada per damunt de la plana de Vic li proporciona un microclima diferenciat del fons de la depressió, de manera que no té tants dies de boira com la plana.

Activitats econòmiques

Taradell és un municipi principalment industrial i, malgrat que antigament el sector principal era el tèxtil, actualment el tipus d’indústria és diversa, i hi destaca la manufacturera de mobles.

D’altra banda, la transformació de les segones residències en residències permanents que s’ha produït en els darrers anys, ha incrementat l’oferta de serveis.

Què veure-hi

Dins el municipi, val la pena visitar l'església i campanar de Sant Genís, d'origen romànic, i la capella de Santa Llúcia, del segle XVI. A Taradell també s'hi pot visitar el Museu del Blat.

Què fer-hi

L'entorn boscós de Taradell fa que el senderisme i les activitats de lleure a l’aire lliure, com el golf, siguin especialment atractives. En relació a aquest últim esport s'hi troben dos establiments on poder practicar-lo com el Taradell Club de Golf o el Mas Gurumbau Golf Pitch & Putt.

A Taradell hi ha una forta tradició de festes populars que valen la pena conèixer de prop. D'una banda, les activitats organitzades per Sant Antoni Abat apleguen visitants de les contrades per la Festa d'en Toca-sons, que rememora l'activitat bandolera que tradicionalment es produïa a la zona.

Voltants

- El Parc Natural del Montseny.
- Vic.
- Sant Hilari Sacalm.
- Pantà de Sau.
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Taradell
  • Taradell

  • Taradell
  • Taradell

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya
#CatalunyaExperience nº3
Revista #CatalunyaExperience nº3
desktop_mac tablet_mac picture_as_pdf