Les platges són el gran reclam d'aquesta població: set quilòmetres de sorra que es divideixen entre la platja de Malgrat Sud, platja urbana de gran extensió; la platja de Malgrat Nord, amb unes característiques que la fan ideal per al surf de vela; la platja de l'Astillero, davant la zona hotelera, la més concorreguda a l'estiu, i la platja del Pla de Grau, molt extensa i envoltada d'espais agrícoles i naturals, que acaba a la desembocadura de la Tordera.
Però no només de mar viu Malgrat. La gastronomia de la vila, com la d'altres pobles propers, gira al voltant de la mongeta del ganxet. Les diferents varietats de mongetes (ganxet, sastre, genoll de Crist, carall, menut o bitxo) es poden tastar en unes jornades gastronòmiques que se celebren durant la tardor.
A prop de la costa hi ha el nucli antic, que acull interessants construccions dels segles XV i XVI, com l'església de Sant Nicolau; edificis de l'època medieval, com la biblioteca de la Cooperativa o l'antic hospital, i d'estil modernista, com Ca l'Arnau o la torre de l'Esquena.
Passejar pel parc de Can Campassol, considerat el pulmó de Malgrat, acosta el visitant a la vida del premi Nobel de literatura Juan Ramón Jiménez, ja que la seva dona, Zenòbia Camprubí, tenia aquí la seva casa d'estiueig.
El turó d'en Serra és una de les zones més altes dels voltants. S'hi pot accedir a peu o amb cotxe des de Sant Genís, i és un lloc des del qual s'obtenen unes bones vistes del litoral i del mar.
Destaquen com a esdeveniments populars la festa major de Sant Roc (mig juny), l'aplec de la sardana a les Jornades Internacionals Folklòriques (principis de setembre) i la festa major d'hivern per Sant Nicolau (desembre).