El poblat de Burriac, una de les ruïnes ibèriques més importants de la zona, va ser la primera capital històrica del Maresme, anomenada Ituro en temps dels laietans que poblaven la zona.
De l’època romana es conserven les restes de les termes de Ca l’Arnau, a la vall de Cabrera, les més antigues de la península. L’hegemonia d’aquest poblat agrícola va durar fins al segle I aC, quan es traslladà la capital a Iluro, l’actual Mataró.
La importància d’aquestes vil·les romanes es va mantenir durant els segles següents, com demostren les restes d’un santuari a Can Modolell dedicat al déu Mitra. Les vil·les van anar deixant pas a les masies, testimoni encara viu del passat agrícola de Cabrera.
Al segle XI es va construir sobre les restes iberes i romanes el castell de Burriac, conegut fins al segle XIV amb el nom de Sant Vicenç i que va ser habitat fins al segle XVIII.
Cabrera va ser durant època medieval un terme independent dins de les Franqueses del Maresme. L’any 1480 es va alliberar de la jurisdicció feudal de la Corona i es va convertir en carrer de Barcelona.
Tradicionalment dedicada a l’agricultura, Cabrera ha viscut durant el darrer segle una forta industrialització. El tèxtil, el metal·lúrgic i la construcció són els principals sectors de dedicació d’aquestes empreses, ubicades en la seva major part al Polígon Industrial del Camí del Mig.