El centre històric del poble gira al voltant de l'església de Sant Martí del Brull, situada als peus de les restes del castell del Brull.
El temple és un edifici romànic d'una nau i absis amb un fris de finestres cegues, lesenes i arcuacions llombardes edificat entre el 1048 i el 1062. De l’absis procedeix una decoració mural del segle XII, descoberta el 1909 i traslladada el 1935 al Museu Episcopal de Vic, on s’exhibeix.
Altres exemples d’edificis religiosos romànics que es poden visitar al municipi són Sant Jaume de Viladrover, del 1131, que conserva la nau romànica i un esvelt campanar sobre la volta i el mur de ponent, i Sant Cristòfol de la Castanya, documentada des del 1047.
El castell, refet al segle XII, aixeca encara les seves ruïnes al turó de davant l’església de Sant Martí del Brull. En resta visible la planta i conserva una cara dels murs i bona part d’una torre.
El terme compta amb antics jaciments arqueològics, entre els quals destaca el dolmen del pla del Boix i, sobretot, la gran muralla ibèrica, coneguda com el Montgròs, dels segles IV-II aC, refeta sobre bases més antigues que es poden remuntar a l’època del bronze.
També val la pena visitar la masia de Casademunt, durant un temps sanatori antituberculós i més tard casa d’espiritualitat, o a la masia Castanyera, residència estival del Cottolengo del pare Alegre de Barcelona. Aquests edificis revelen que la funció primària agrícola i ramadera es va anar substituint per noves funcions socials, benèfiques o d’atracció turística.