Una de les riqueses més importants d'Argentona són les aigües, de gran qualitat i puresa, que són filtrades per les terres de sauló de la serralada Prelitoral. La vila compta amb més de 215 fonts, la més emblemàtica de les quals rep el nom de font Picant. La seva peculiaritat recau en la naturalesa de la seva aigua mineral, que és gasificada. Al llarg del segle ha rebut centenars de visitants, que pujaven a la vila només per prendre l'aigua picant amb els seus anissos.
El cor de la vila és la plaça Nova, el punt de trobada per excel·lència. S'hi fan els principals actes de la festa major i es disposen els mercats a l'aire lliure. Tocant a la plaça hi ha l'església de Sant Julià, una construcció del segle XVI reformada anys més tard per Puig i Cadafalch.
Aquest arquitecte també va construir Can Garí, un palau modernista envoltat de jardins, amb grans dependències, un teatre i fins i tot una església i la casa on va viure durant molts anys. La ruta Puig i Cadafalch, que parteix de Mataró, s'atura també a Argentona.
Altres cases modernistes de la vila són Cal Gol, Cal Galopa i Cal Caramany.
A la plaça Nova hi ha aparcat el comboi número dos del tramvia que comunicava el poble amb Mataró, i que transportava treballadors i turistes que anaven d'excursió a la vila. Les fortes pluges de 1965 van destrossar el pont que travessava la riera i des d'aleshores aquest transport va quedar inactiu.
Prop de la plaça central, en una edificació d'estil gòtic es troba el Museu del Càntir, que acull una col·lecció de més de 1.500 exemplars. Aquí hom pot conèixer la història d'aquesta tradició dels ceramistes argentonins, que va començar el 1951 i que ja ha traspassat fronteres.