Santa Llogaia d'Àlguema

Guia de Municipis
Santa Llogaia d'Àlguema és un petit municipi situat a la plana de l'Empordà, un indret fantàstic per gaudir de l'entorn i el paisatge, tant a peu com en bicicleta. Eminentment dedicat a l'agricultura, és perfecte per a uns dies de relax i tranquil·litat i per descobrir-ne els racons més apreciables, com són l'església de Santa Llogaia, un temple del segle XVIII que encara conserva algun element anterior, o l'esplanada de la font del Manol, un paratge perfecte per anar-hi de pícnic amb la família.

Imprescindibles

Cal veure l'església de Santa Llogaia, construïda durant el segle XVIII damunt d'un antic temple. També és molt aconsellable apropar-se fins a la font del Manol, que permet gaudir del paisatge i menjar alguna cosa en els espais habilitats.

Suggeriments

Passejar per les ribes del riu Manol i de la riera d'Àlguema, on es poden trobar racons d'indubtable bellesa i gaudir, alhora, del típic paisatge agrícola de la plana de l'Empordà.
 • Comarca: Alt Empordà
 • Província: Girona
 • Localitat: Santa Llogaia d'Àlguema
 • Extensió: 2
 • Habitants: 353
 • Web: http://www.santallogaia.cat

Situació geogràfica

El municipi forma part de la comarca de l'Alt Empordà. Situat dins la plana de l'Empordà, Santa Llogaia d'Àlguema és regat pel riu Manol i la riera d'Àlguema. Els límits del terme municipal són: al nord, amb Figueres i el Far d'Empordà; a l'est, amb Vilamalla; al sud, amb Borrassà i, a l'oest, amb Vilafant.

Clima

Típic clima mediterrani sec, amb els estius calorosos i els hiverns relativament suaus. La pluviometria és escassa i dispersa i és ventós, sobretot quan bufa la tramuntana.

Activitats econòmiques

Història

La primera menció que consta de l'indret és del 1105, sota el nom de Sanctae Leocadiae. Més avançat el segle XII, s'afegeix el nom de la riera d'Àlguema, que passa pel costat.

Què veure-hi

Tot i tractar-se d'un municipi molt petit, Santa Llogaia d'Àlguema té diversos punts d'interès per visitar, com l'església de Santa Llogaia, construïda al segle XVIII però que manté alguns elements d'una edificació anterior. Igualment, val la pena fixar-se en els antics rentadors, que recorden la vida temps enrere i són testimoni de l'aprofitament de les aigües pròximes del riu Manol i la riera d'Àlguema.

Què fer-hi

Per conèixer i entendre el paisatge del municipi, el millor és recórrer-lo a peu o en bicicleta, tot aprofitant que es tracta d'un terreny pla. D'aquesta manera, és possible apropar-se fins a l'esplanada de la font del Manol, on es pot descansar o menjar alguna cosa en alguna de les taules i bancs habilitats. De la mateixa manera, es poden recórrer els paratges naturals de la riera d'Àlguema o del Rissec, un afluent del Manol, que porta les seves aigües a la Muga.

Voltants

Santa Llogaia d'Àlguema és un indret perfecte per gaudir de les platges del golf de Roses, entre l'Escala i Roses, però en un entorn agrícola, tranquil i relaxat. A la mateixa zona, es troben les restes de l'assentament grec d'Empúries, així com el Parc Natural del Aiguamolls de l'Empordà, un paratge fantàstic per passejar i fer-hi observacions ornitològiques. També cal no oblidar-se del Teatre-Museu Dalí de Figueres.
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Santa Llogaia d'Àlguema
 • Santa Llogaia d'Àlguema

 • Costa Brava

 • Santa Llogaia d'Àlguema
 • Santa Llogaia d'Àlguema

 • Costa Brava

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya