Una de les millors formes de conèixer la privilegiada ubicació de Vinebre es visitant el jaciment ibèric de Sant Miquel, que s'alça a la riba esquerra del riu Ebre, sobre el pas de l'Ase, a 1,5 quilòmetres al sud-est del poble i forma un conjunt paisatgístic de gran interès. Al jaciment es conserven les restes d'un establiment d'època ibèrica tardana, amb un conjunt d'estructures que podrien correspondre a una espècie de fortí, les funcions del qual serien de control d'aquest sector del riu. S'ha trobat ceràmiques fetes a mà, i de vernís negre amb grafits ibèrics, pesos de teler, terracotes d'un cap femení i altres figures.
A prop d'aquest establiment hi ha l'ermita de Sant Miquel, reconstruïda pels cartoixans de Scala Dei, l'any 1680, damunt d'unes ruïnes d'origen templer del segle XII. En aquest lloc trobem una zona amb taules i barbacoes per als visitants, a la vegada que es pot obtindre una magnífica vista panoràmica del riu Ebre.
Dins del nucli antic, un dels edificis més destacats és Ca Don Joan. Es tracta d'un gran casalici de quatre plantes, que data del segle XVI i combina els estils renaixentista i barroc. A l'interior conté una monumental escala de planta quadrada coronada amb un cimbori octogonal. El pati central consta de diversos elements decoratius, reixes de ferro forjat, i un pou octogonal d'una sola peça fet de pedra massissa.
També es obligada una visita a la casa natal de Sant Enric d'Ossó, nascut a Vinebre el 1840, i que, el 1876, va fundar la Companyia de Santa Teresa de Jesús. La casa pot ser visitada i constitueix una mostra antropològica de gran valor per a conèixer com es vivia al segle passat ja que, tant l'edifici com les eines, els estris i la major part dels elements s'han conservat de manera fidel a l'època.
Tampoc us heu de perdre el col·legi de les Teresianes, obra de l'arquitecte modernista Bernardí Martorell, deixeble de Gaudí, que es va acabar de construir l'any 1904.