La història i l’economia de Sarral estan íntimament lligades a l’alabastre, una pedra natural que, un cop polida, proporciona a les peces escultòriques un acabat compacte i translúcid. Coneguda des de l’època romana, amb aquest material s’han fet veritables obres d’art, com l’altar major del monestir de Poblet.
La gran importància d’aquesta indústria és palesa en la creació del Museu de l’Alabastre, dedicat a recollir i explicar el treball tradicional de la població amb aquest material.
Al museu hi ha quatre espais definits: la reproducció d’un taller del 1917, l’evolució de l’alabastre, una sala audiovisual (que mostra tot el procés, des de l’extracció de la pedra fins a l’obtenció d’un objecte) i l’alabastre avui. També s’hi fan demostracions del treball artesanal.
Un altre punt d’interès és el santuari dels Sants Metges Cosme i Damià. El lloc fou centre de pelegrinatge a l’edat mitjana per a malalts de la pesta negra, que esperaven que els beats els guarissin.
Des de llavors, l’edifici s’ha anat remodelant fins a tenir l’aspecte actual, que va dissenyar l’arquitecte Josep Puig i Torné a la dècada dels setanta del segle XX. Aquesta darrera renovació recorda les esglésies camperoles de l’arquitecte i pintor francès Le Corbusier, i conviu amb les originals vidrieres de ferro de Josep Grau-Garriga.
Finalment, és recomanable visitar també el celler cooperatiu modernista.