A Santa Cristina d’Aro hi ha un ampli espectre d’atractius patrimonials de totes les èpoques, com el dolmen de la cova d’en Daina (a la carretera entre Romanyà i Calonge) o el menhir neolític de Murtra. Del mateix període són les coves dels Moros i de Sa Tuna.
També val la pena visitar les esglésies de Sant Martí de Romanyà, autèntica joia preromànica, o la parroquial de Santa Cristina, amb elements compositius que van del segle XII al XVIII, amb una capella paleocristiana.
Un altre monument rellevant són les restes del castell de Solius, al sector del mateix nom, que daten del segle XV, per bé que és molt probable que ja existís algun tipus d’edificació a la mateixa zona al segle XII.
A la mateixa zona hi ha l’església de Santa Agnès. Tot i que els seus orígens es daten als segles X i XI, es va enderrocar i alçar de nou entre els anys 1773 i 1782. Al costat s’hi troba el monestir cistercenc de Solius, fundat el 1967 per quatre monjos de Poblet.
Del patrimoni recent sobresurt, pel seu caràcter entranyable, l’antiga estació del Carrilet, de finals del segle XIX, avui dia condicionada com a oficina de turisme del municipi.
Del patrimoni natural destaca especialment la zona que comprèn la font Picant (ferruginosa i gasificada) i la de Santa Maria de Ribes, poblada de frondoses arbredes i plàcides zones de descans.