El Poble Espanyol es va construir amb motiu de l'Exposició Internacional de Barcelona que va tenir lloc l'any 1929. Actualment és un dels principals atractius turístics de la ciutat i de la muntanya de Montjuïc.
Es tracta de la rèplica d'un genuí poble ibèric amb els seus carrers, les seves places, un ajuntament, un monestir, comerços artesans i restaurants. Amb la voluntat de reflectir tota la riquesa arquitectònica de la Península, cadascun dels 117 edificis del Poble és una representació de monuments i construccions singulars de tota la geografia espanyola. La idea va sorgir de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch i la van materialitzar Francesc Folguera i Ramon Reventós, amb la participació del pintor Xavier Nogués i del crític d'art Miquel Utrillo. Volien oferir una síntesi de l'arquitectura i de la manera de viure als pobles del país. Estava previst l'enderroc un cop finalitzada l'Exposició, però finalment es va optar per conservar-lo perquè van ser moltes les veus que es van alçar en contra.
En l'actualitat s'ha donat un pas més per convertir el Poble en un espai de descoberta de tradicions amb la incorporació de nous equipaments audiovisuals entre els quals destaca l'espai Fiesta, una instal·lació de 150 metres quadrats que recrea, mitjançant un mapping de set metres d'alçada, les festes populars més emblemàtiques d'arreu d'Espanya agrupades per conceptes com l'eufòria, el coratge, el foc, l'espiritualitat i el color. Un espectacular espai on tothom pot viure en primera persona l'emoció de la Patum de Berga, la Tomatina de Buñol (València), els Castells (Catalunya), la Setmana Santa andalusa, els Sanfermines (Navarra) o Es Jaleo de Menorca (Balears). També s'han incorporat els anomenats Feelings, cinc espais audiovisuals immersius que permeten al visitant descobrir els paisatges, la gastronomia i les tradicions de cinc zones emblemàtiques: el Mediterrani, el Nord, el Camí de Santiago, el Sud i els Paisatges del Quixot (zona central). Estan equipats amb pantalles d'alta definició que es combinen amb d'altres experiències sensorials, com l'olfacte.
Cal destacar també el fet que al Poble Espanyol hi treballen cada dia una vintena d'artesans que elaboren peces de cuir, vidre i joieria, entre molts altres materials. Aquest fet ha permès se'l declari com a Zona d'Interès Artesanal per part de la Generalitat de Catalunya. També s'hi organitzen tallers, activitats familiars, visites guiades i altres propostes.
Dins el recinte, tancat al trànsit, s'hi troben nombrosos restaurants i bars amb agradables terrasses, una zona infantil amb grans tobogans, una àrea de pícnic, i durant tot l'any s'hi organitzen activitats culturals dirigides a públic local i turista. A l'estiu destaquen les propostes a l'aire lliure. També disposa d'una valuosa col·lecció privada d'art contemporani, el Museu Fran Daurel, on s'hi poden admirar obres d'artistes universals com Picasso, Dalí o Miró.Poble Espanyol
Adreça:Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13
08038 Barcelona
Barcelona / Barcelona
Telèfon:935 086 315
E-mail:info@poble-espanyol.com
Poble Espanyol
Adreça: Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13
08038 Barcelona
Barcelona / Barcelona
Telèfon:935 086 315
E-mail:info@poble-espanyol.com
Web:http://www.poble-espanyol.com