Fira de Barcelona

Recinte firal, Espai singular
A un dels epicentres monumentals de Barcelona, la plaça d'Espanya, i a la falda de l'emblemàtica muntanya de Montjuïc, es troba el que sens dubte és el pulmó de l'activitat empresarial i el millor aparador de les darreres novetats en el món dels negocis i els serveis: la Fira de Barcelona.

A un dels epicentres monumentals de Barcelona, la plaça d'Espanya, i a la falda de l'emblemàtica muntanya de Montjuïc, es troba el que sens dubte és el pulmó de l'activitat empresarial i el millor aparador de les darreres novetats en el món dels negocis i els serveis: la Fira de Barcelona.

Aquest espai posseeix una tradició firal que es remunta a l'Exposició Universal del 1888 i que es va consolidar l'any 1929 amb la celebració de l'Exposició Internacional. D'aleshores ençà, Fira de Barcelona s'ha constituït com el que és ara: l'empresa líder en el sector de les mostres industrials i professionals a tot Espanya. El volum de negoci i les expectatives que genera s'han incrementat tant que ha estat necessari construir un segon recinte firal a l'Hospitalet del Llobregat, conegut com el recinte Gran Via.

Les seves històriques instal·lacions (presidides per les dues torres que flanquegen el passeig de Maria Cristina) despleguen anualment una vuitantena de salons professionals, dels quals una bona part consten com a referents a nivell europeu, i rep cada any més de tres milions i mig de visitants. Alguns dels salons més destacats i concorreguts són Alimentaria, Bread & Butter (dedicat a la moda més puixant) o Meeting Point (capdavanter en el mercat immobiliari).

En aquestes mateixes instal·lacions de Montjuïc es troba l'edifici del Palau de Congressos, que compta amb un gran auditori per a més de 1.600 persones, i onze sales destinades a conferències i presentacions.

Fira de Barcelona també posa a disposició del visitant una àmplia oferta de restauració, amb desenes de cafeteries i restaurants, i un complet servei de viatges i allotjaments.

La incorporació del recinte firal Gran Via al complex Fira de Barcelona l'ha situat en el primer lloc dels equipaments d'aquesta mena a Espanya i en una posició preferent en el marc de les trobades sectorials al sud d'Europa. Aquest recinte, amb més de 200.000 m², acull activitats ben diverses, com ara una bona part de la programació del Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia (Sónar).

El recinte de Gran Via també disposa del seu propi centre de convencions: un espectacular edifici polivalent amb capacitat per a 5.600 persones. Atesa la seva capacitat modular, es pot emprar com a una única planta o bé subdividir-se en fins a vint sales segons les necessitats.

L'entorn en què es troba Fira de Barcelona és sens dubte un dels més rellevants de Barcelona. Els voltants de Montjuïc allotgen espais museístics de primera categoria, com el Museu Nacional d'Art de Catalunya, situat al mateix Palau de Montjuic (on es troben les famoses fonts multicolors), el CaixaFòrum o la Fundació Miró.

La plaça d'Espanya és, a més, un dels nuclis més ben comunicats de la ciutat. Des d'ella es pot arribar en molt poca estona a l'estació de trens i autobusos de Sants i és una de les millors vies per accedir a l'aeroport del Prat.

 • Superfície: 400000
 • Com arribar-hi: 

  La Fira de Barcelona es troba al costat de la plaça Espanya que connecta amb la Gran Via de les Corts Catalanes; via ràpida de connexió amb l'Hospitalet i el seu recinte firal i sortida a la xarxa de carreteres i autopistes com la C-32B que va a l'aeroport del Prat. Hi ha estació de metro L1 o vermella, (Fondo-Hospital de Bellvitge) i L3 o verda (Zona Universitària-Canyelles) que té parades al centre de Barcelona. Hi ha diferents línies d'autobusos que van al centre i a diversos punts de la ciutat (9, 13, 27, 30, 37, 50, 56, 57, 65, 79, 91, 105, 106, 109, 153, 157, 165 i l'Aerobús que connecta amb l'aeroport internacional del Prat a uns 5 quilòmetres per via ràpida.

 • Idiomes: Català, Castellà, Anglès

Infraestructures i serveis

Accessible per a persones amb diversitat funcional

Aire condicionat

Aparcament

Bar

Calefacció

Consigna

Guarda-roba

Informació

Lavabos

Restaurant

Sala de premsa

Servei de neteja

Terrassa

Equipament tècnic

Àudio

Megafonia

Telèfon

Vídeo

Wi-Fi

QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Fira de Barcelona
 • Fira de Barcelona

 • Adreça:Avinguda Reina Maria Cristina, s/n

 • 08004 Barcelona

 • Barcelona / Barcelona

 • Fira de Barcelona
 • Fira de Barcelona

 • Adreça: Avinguda Reina Maria Cristina, s/n

 • 08004 Barcelona

 • Barcelona / Barcelona

 • Telèfon:932 332 000 / 902 233 200

 • Fax:932 332 198

 • E-mail:info@firabarcelona.com

 • Web:http://www.firabcn.es

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya