Quan Antoni Gaudí va projectar la reforma integral de la casa Batlló, entre el 1904 i el 1906, ja era un arquitecte consagrat. El resultat va ser una de les seves creacions importants, amb la vistosa façana de mosaic blavós i peculiars balconades, i la teulada de ceràmica de formes ondulades que recorda algun tipus d'animal marí. La remodelació va ser absoluta: hi va afegir un cinquè pis, en va ampliar el vestíbul, va crear el soterrani i va refer els interiors dels pisos de manera que no hi quedés una sola línia recta, a més de reconstruir-ne completament la façana.
A la casa Batlló es plasma l'interès de Gaudí per totes les facetes de l'habitatge: des de la concepció general de l'edifici, on dóna molta importància a la ventilació i a la il·luminació natural amb la creació de grans patis interiors, fins a la distribució dels pisos, els detalls de la façana o els aspectes interiors, com per exemple el mobiliari. Segons una interpretació simbòlica que no ha pogut ser mai verificada, tot l'edifici evoca la llegenda de Sant Jordi.
Es troba a la famosa Illa de la Discòrdia, anomenada així pel contrast visual dels tres edificis remodelats la primera dècada del segle XX pels màxims representants del modernisme en una mateixa illa del passeig de Gràcia. En el número 35 trobem la casa Lleó Morera (1903), obra de Domènech i Montaner; en el número 41 la casa Amatller (1900), de Puig i Cadafalch, i just a continuació, en el número 43, la casa Batlló. És curiós observar com la part superior de la façana segueix les línies de l'edifici veí, la casa Amatller, i que origina unes golfes de forma molt curiosa.La casa Batlló, obra mestra de Gaudí, és més que un edifici. Punt de referència del modernisme, proposa espais extraordinaris per celebrar-hi esdeveniments exclusius. Són més de 2.000 metres quadrats en ple passeig de Gràcia.
La visita inclou l'accés a la planta noble (antiga residència de la família Batlló), les golfes, el terrat, les mítiques xemeneies (on hi ha la famosa espinada del drac vençut) i el pati de Llum, a més del vestíbul i l'entrada principal. L'edifici ofereix al visitant una audioguia per fer més completa la visita i una videoguia amb realitat augmentada i virtual ens permet acostar-nos de manera senzilla i intuïtiva a com vivia la família a la Barcelona de l'època.
Casa Batlló
Adreça:Passeig de Gràcia, 43
08007 Barcelona
Barcelona / Barcelona
Telèfon:932 160 306
Móbil:630 032 886
Casa Batlló
Adreça: Passeig de Gràcia, 43
08007 Barcelona
Barcelona / Barcelona
Telèfon:932 160 306
Móbil:630 032 886
Web:http://www.casabatllo.es