Aquesta cova pertany al conjunt de pintures rupestres de Tivissa. El grup inclou les coves del Pi, del Cingle i del Ramat i va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1998. Des del 1985 estava declarat Bé Cultural d'Interès Nacional-Zona Arqueològica. Es tracta d'una petita cavitat situada a la serra del Mar, a l'abric del municipi de Tivissa, orientada al sud i oberta en un front calcari d'estructura piramidal. Les pintures es localitzen a la part dreta del sostre.
Per les restes existents es pot calcular que el sostre contenia un mínim de dotze imatges, de les quals tan sols tres són identificables: un gran cérvol -el més gran documentat fins avui a Catalunya-, les restes d'una cérvola i fragments d'una possible figura humana, probablement un arquer. Les altres figures corresponen a restes de pigment i són de difícil interpretació. La figura del gran cérvol, orientat a la dreta i amb un cert moviment indicat per les potes del davant, és d'estil naturalista. La figura corresponent a la cérvola, en posició estàtica i orientada cap a l'esquerra, és d'estil naturalista estilitzat. I la figura humana sembla correspondre també al tipus naturalista-estilizat.
En la resta de figures la tècnica utilitzada és la tinta plana i els colors van del vermell-marronós i marronós-fosc al vermellós.
La cova és tancada al públic per assegurar-ne la conservació.
Cova del Taller
Adreça:Zona Afores, s/n
43746 Tivissa
Tarragona / Terres de l'Ebre
Telèfon:977 417 316
E-mail:info@turismetivissa.com
Cova del Taller
Adreça: Zona Afores, s/n
43746 Tivissa
Tarragona / Terres de l'Ebre
Telèfon:977 417 316
E-mail:info@turismetivissa.com
Web:http://www.turismetivissa.com