Terra Alta, terra de vins i trinxeres

Propostes turístiques, Gastronomia i vi
Una escapada de dos dies per descobrir petits cellers amb cos i ànima, als indrets de la Batalla de l'Ebre.


La Terra Alta és espai obert i tancat alhora, esquerp i acollidor, terra de barreja de cultures i tradicions immemorials arrelades a cada poble, dura com el sol que hi esberla les pedres i suau com el garbí que gira cada tarda, una terra que sedueix. Passió i amor pel tros, capteniment i rauxa, silenci i sons, són paraules que escauen per definir aquests indrets. La ruta parla molt de passió; de passió personal i col·lectiva, de present, de passat i de futur.

Una escapada de dos dies, per descobrir petits cellers que estan protagonitzant en primera persona el ressorgir de la Terra Alta, posicionant els vins d'aquesta històrica DO com a una de les que tenen més projecció i futur al nostre país. I tot això té com a escenari alguns dels indrets més significatius de la Batalla de l'Ebre, una batalla que va determinar el curs final d'una guerra entre germans, que mai no havia d'haver estat.

El preu inclou una nit d'allotjament en habitació doble amb esmorzar a l'Hotel Nou Moderno, la visita a l'exposició museu La Trinxera; visita i tast als cellers Xavier Clua, Bernaví i La Fou; sopar amb vins de la Terra Alta; visita guiada a la Vila Closa de Batea; i assegurança bàsica de viatge. (Consulta les condicions generals i particulars aquí)

La primera visita és al museu La Trinxera, on s'hi troba una exposició permanent de material utilitzat durant la Guerra Civil a la Batalla de l'Ebre. Les peces exposades són el resultat de molts anys de pacient recerca als mateixos llocs on es va desenvolupar la batalla. Tot i ser una col·lecció privada, compta amb el fons documental i museogràfic més ampli, recopilat al voltant d'aquest episodi històric.

A continuació para al celler Xavier Clua. L'esforç i l'estima dipositat en la producció dels vins per part de la família Clua-Domènech ha permès la seva difusió arreu del món. El tracte personal i acurat que des del celler es dóna als seus vins també es transmet als seus clients, convertits en veritables amics i companys d'aquesta aventura enològica.

Des de fa quatre generacions, ha lligat cognom Clua al treball de la vinya i la producció de vi. La darrera generació, encapçalada per Xavier Clua, acumula l'experiència d'aquesta tradició vitivinícola amb la formació universitària que aporta la introducció de les noves tècniques i mètodes de treball de la vinya i la vinificació dels seus productes.

El següent és el celler Bernaví, nascut de la inquietut de tres joves tècnics i apassionats de la vinya i del vi: Marco Bernava, Gino Bernava i Ruth Fullat Sisteré. Al 2007 decideixen donar vida al projecte italo-català a la comarca tarragonina de la Terra Alta, apostant clarament per un caràcter personal i familiar. A partir d'aquí, la reconversió i recuperació de les vinyes, i la construcció del nou celler acabat al 2011.

En aquest racó de Catalunya, Bernaví va decidir buscar les sinèrgies entre sòl, clima, varietats i tècniques agronòmiques i enològiques per a caracteritzar la qualitat dels seus productes. La climatologia de la zona permet també una producció amb total respecte del medi ambient.

La Fou, el darrer celler que es visita en aquesta ruta, es pot definir com a tradició, autenticitat i caràcter autòcton; un entorn 100% Terra Alta. Es tracta d'una experiència única, en la qual es pot conèixer els orígens d'un poble i una terra que sempre han estat marcats per una cultura, la de la pagesia. Aquest celler troba l'essència de la Terra Alta a través de la garnatxa, i el seu objectiu és aconseguir la màxima esplendor dels seus vins a través dels processos d'elaboració que millor expressin la profunditat, identitat i expressivitat del territori.

Però, a més dels cellers, la proposta també convida a descobrir els cascs antics més ben conservats i encantadors de les Terres de l'Ebre, i les històries que s'hi amaguen, on el vi sempre hi ha tingut alguna cosa a dir. Els portals de la Vila Closa de Batea s'obren per a reviure el dia a dia dels cavallers templers i hospitalers, així com les portes de Can Figueres, una casa senyorial del segle XVIII situada a la plaça Major del poble, i seu de La Fou Celler.

Aquesta experiència està pensada per a grups d'un mínim de dues persones i tots els desplaçaments són per compte del client.

 • Entitat organitzadora: Viemocions (Sapienstravel, SL)
 • Preu: 125
Es troba adherit a: Enoturisme Catalunya
Es troba adherit a: Enoturisme Catalunya
Es troba adherit a: Enoturisme Catalunya
Es troba adherit a: Enoturisme Catalunya
QUÈ HI HA AL VOLTANT?
Terra Alta, terra de vins i trinxeres
 • Terra Alta, terra de vins i trinxeres

 • Adreça:Zona ., .

 • Vilalba dels Arcs

 • Tarragona / Terres de l'Ebre

 • Terra Alta, terra de vins i trinxeres
 • Terra Alta, terra de vins i trinxeres

 • Adreça: Zona ., .

 • Vilalba dels Arcs

 • Tarragona / Terres de l'Ebre

 • Telèfon:934 877 626

 • Móbil:673 279 235

 • E-mail:info@viemocions.com

 • Web:http://www.viemocions.com

També et pot interessar
Grand Tour de Catalunya
Grand Tour de Catalunya