Volta al Cadí-Moixeró 2

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Primavera, Estiu, Tardor
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
222,3
Durada (h)
22h 30’
Desnivell positiu (m)
6180
Desnivell negatiu
6180
Senyalització
Municipis de pas
Bagà, Gisclareny, Guardiola de Berguedà, Saldes, Alp, Das, Ger, Urús, Alàs i Cerc, Pont de Bar, el, Arsèguel, Bellver de Cerdanya, Cava, Montellà i Martinet, Seu d'Urgell, la, Vansa i Fórnols, la, Josa i Tuixén, Riu de Cerdanya
Localitats pas
Cerc, Ges, el, Alp, Masella, Arsèguel, Bagà, Bellver de Cerdanya, Bor, Coborriu, Pedra, Santa Eugènia de Nerellà, Talló, Ansovell, Das, Gréixer, Josa i Tuixén, Martinet, Montellà, Bar, Arenys, els, Toloriu, Riu de Cerdanya, Saldes, Seu d'Urgell, la, Urús, Adraén, Cornellana, Fórnols
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
Parc Natural del Cadí-Moixeró, la Seu d'Urgell, Josa, PNIN Massís del Pedraforca, Bagà, La Molina, Masella, Alp, Pedra, Bor, Coborriu, Talló, Santa Eugènia de Nerellà, Bellver de Cerdanya.
Descripció

L'itinerari parteix del punt d'acolliment del Centre BTT de l'Alt Urgell, situat al Parc Olímpic del Segre, a la Seu d'Urgell. El recorregut està dividit en quatre etapes, cadascuna amb més de cinc hores de durada i amb desnivells de pujada molt importants. En conjunt, la ruta dona la volta completa al Parc Natural del Cadí-Moixeró i permet descobrir la varietat de paisatges que el conformen.

La primera etapa enllaça la Seu d'Urgell amb Martinet, tot passant de la comarca de l'Alt Urgell a la de la Cerdanya. Aquest tram ens proporciona les millors vistes de la paret nord de la serra del Cadí, amb dos trams forts de pujada fins al coll de Jou i el santuari del Boscal, amb un panorama sensacional.

La segona etapa ens porta a Bagà des de Martinet, que ocupa un extrem de l'Espai Natural Protegit de les Riberes de l'Alt Segre. La primera meitat de l'etapa permet contemplar diversos exemples d'encantadores esglésies romàniques del municipi de Bellver de Cerdanya. A partir d'Alp, comença la duríssima ascensió fins a coll de Pal, tot recorrent sectors de les estacions d'esquí de Masella i la Molina. Passem de la Cerdanya al Berguedà vorejant el Puigllançada i la Tosa d'Alp.

La tercera etapa ens portarà de Bagà fins a Fórnols, en el tram més llarg en distància (61 quilòmetres) i on es concentren els màxims desnivells de pujada, amb un total de 2.025 metres. Gaudirem de les espectaculars vistes del massís del Pedraforca i pujarem fins al coll del Collell, a més de visitar l'estètica vila de Josa.

La quarta i última etapa ens retorna a la Seu d'Urgell des de Fórnols, amb trams de carretera asfaltada al principi i al final i espectaculars miradors. La gairebé totalitat dels 1.220 metres de desnivell d'aquest tram corresponen al llarg ascens fins al cap de l'Orri (2.349 metres).

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765