Vilafant – La Garriga – Vilanant

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Iniciats
Distància (km)
25,20
Durada (h)
2h
Desnivell positiu (m)
254
Desnivell negatiu
254
Senyalització
Municipis de pas
Avinyonet de Puigventós, Llers, Vilafant, Vilanant
Localitats pas
Vilafant, Vilanant
Marca Turística
Costa Brava
Punts d'interès
Vilafant, Espai Natural Protegit de la Garriga d'Empordà, Vilanant, Taravaus, riu Manol, alzina de la font d'en Maçanet.
Descripció

Aquesta ruta de la xarxa del Centre BTT Salines Bassegoda s'inicia i s'acaba al poble de Vilafant. L'objecte de l'itinerari és anar per camins i pistes fins a l'Espai Natural Protegit de la Garriga d'Empordà, que queda situat al nord del poble d'Avinyonet de Puigventós i és un paratge de gran valor biològic i cultural, utilitzat pels habitants de la zona des d'antic. Per arribar-hi, el traçat es decanta per fer marrada per Palol de Sabaldòria i arriba gairebé fins a Figueres.

Després de superar aquest primer tram més urbanitzat, comencen els primers desnivells, que tampoc no seran gaire importants, en direcció a la Garriga. La carretera local GIV-5105 ens allunya del poble entre antigues barraques i marges de pedra seca en uns camps que, ja abandonats, han recuperat bona part de la seva vegetació original.

Més al sud i en terreny encara més favorable, avancem per la devesa de la Cloquella fins a Vilanant. Els senyals indicadors envolten el poble, on ens espera el riu Manol i el bosc de l'Arrufat, per entrar poc després a Vilafant pels horts d'en Maçanet, on hi ha la monumental alzina de la font d'en Maçanet.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765