Escales de la catedral  (Servicios Editoriales Georama)Escales de la catedral (Servicios Editoriales Georama)

Vies Verdes: Ruta del Carrilet II. Girona-Sant Feliu de Guíxols

Rutes Turístiques

Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
39
Municipis de pas
Girona
Marca Turística
Costa Brava
Mapa
Descripció

La Ruta del Carrilet entre Girona i Sant Feliu de Guíxols és un recorregut de 39,7 quilòmetres de distància amb un lleuger pendent que porta des de la capital gironina fins a les aigües de la Costa Brava. La suavitat de les baixades i revolts caracteritza aquesta via verda, que comença a 70 metres d’altitud a Girona, assoleix els 136 a Cassà de la Selva com a punt més alt i acaba a nivell de mar, a Sant Feliu de Guíxols.

L’itinerari permet conèixer paratges de dues comarques de la província de Girona: el mateix Gironès i el Baix Empordà. La primera meitat del recorregut transcorre per la depressió de la Selva, un territori pla configurat per un mosaic en què s’alternen els camps de cultiu i els boscos, mentre es travessen poblacions com Quart, Cassà de la Selva o Llagostera.

La segona part del trajecte s’endinsa en la vall del Ridaura, que separa els massissos boscosos de Cadiretes, al sud, i de les Gavarres, al nord. La vall condueix directament a Sant Feliu de Guíxols i la Costa Brava, passant per llocs emblemàtics com Santa Cristina d’Aro o Castell d’Aro.

Situació

Coordenades GPS X: 2.821, Y: 41.986
Fotos