Cràter del volcà Montsacopa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.  (José Luis Rodríguez)Cràter del volcà Montsacopa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. (José Luis Rodríguez)

Vies Verdes: Ruta del Carrilet I. Olot-Girona

Rutes Turístiques

Mitjà de locomoció
Amb bicicleta
Distància (km)
57
Municipis de pas
Girona
Marca Turística
Costa Brava
Mapa
Descripció

El recorregut de l’antic tren de via estreta, o carrilet, que unia Olot amb Girona ha estat remodelat i adaptat per a l’ús cicloturista. Les vies van ser substituïdes per una superfície de terra compactada. Aquest itinerari de 57 quilòmetres permet descobrir interessants paisatges i poblacions de les comarques de la Garrotxa, la Selva i el Gironès.

La ruta comença a Olot (440 metres) amb un suau ascens d’uns dotze quilòmetres fins al coll d’en Bas (620 metres), seguint la vall del riu Fluvià. A partir d’aquí, el camí, que transcorre paral·lel amb els cursos dels rius Brugent i Ter, comença a descendir fins a Girona (70 metres).

La zona volcànica de la Garrotxa, la vall del riu Ter i les deveses de Salt i de Girona són els espais naturals més destacats pels quals transcorre la Ruta del Carrilet. També sobresurten alguns nuclis urbans com els d’Anglès, Sant Feliu de Pallerols o la mateixa Girona, i elements patrimonials com el castell d’Hostoles. A més, en el tram final de la ruta es poden observar algunes de les instal·lacions hidroelèctriques del Ter.

Situació

Coordenades GPS X: 2.821, Y: 41.986
Fotos