Església romànica (José Luis Rodríguez)Església romànica (José Luis Rodríguez)

Un viatge en el temps. Del romànic al modernisme

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Arqueologia, Gòtic i romànic, Història, Modernisme, Itinerari cultural, Itinerari pels museus
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Durada (h)
3 dies
Municipis de pas
Capellades, Collbató, Cubelles, Gavà, Monistrol de Montserrat, Olèrdola, Sant Cugat del Vallès, Sitges, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, Vendrell, el
Marca Turística
Paisatges Barcelona
Punts d'interès
Capellades, Collbató, Cubelles, Gavà, Montserrat, Olèrdola, Sant Cugat del Vallès, Sant Salvador, Sitges, Terrassa, Vilanova i la Geltrú.
Mapa
Descripció

Dia 1

Sitges, la vila inspirada
Els luministes deien que tenia sensibilitat artística i Santiago Rusiñol la va triar com a residència. Visita els museus de llavors -el Cau Ferrat o el Romàntic i el Maricel- i segueix la ruta d'AGIS pels tallers dels pintors que avui segueixen trobant a Sitges la seva musa.

Museus per a tots
A Vilanova i la Geltrú, no et pots perdre el Centre d'Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer o el Museu Can Papiol. A Cubelles, l'exposició sobre el pallasso Charlie Rivel. I a Sant Salvador, la Vil·la Casals, dedicada a un dels músics clau del segle XX: Pau Casals.

Un passeig per Olèrdola
Restes arqueològiques dels ibers i els romans, una antiga ciutat medieval i un gran espai natural. Al jaciment i el Centre d'Interpretació d'Olèrdola tens l'oportunitat de descobrir un munt d'històries per lliure o de manera comentada o teatralitzada, amb l'empresa Tríade.

Dia 2

Petjades neandertals
Recorre el barranc del Capelló per descobrir els jaciments arqueològics del NEAN-Parc Prehistòric de Capellades. Una visita en la qual els nens emularan els caçadors de la prehistòria en un taller de tir amb propulsor i amb arc.

L'univers de Montserrat
Et sorprendrà tot el que et pot oferir. És imprescindible la visita al monestir, però tampoc et perdis el Museu, amb una gran col·lecció de pintura catalana dels segles XIX i XX. I a Collbató, és molt interessant la visita del taller d'orgues Blancafort, organitzada per l'Oficina de Turisme.

Dia 3

Romànic a Sant Cugat
El monestir de Sant Cugat del Vallès és una de les joies del romànic català. Pots visitar-lo i participar en les seves activitats per conèixer, per exemple, la vida dels monjos.

Terrassa tècnica i industrial
El Museu Tèxtil i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ens apropen a la industrialització. I també mereixen una visita la masia Freixa i el Parc Audiovisual de Catalunya, centre cinematogràfic de referència.

Gavà subterrani
Acaba en el Parc Arqueològic Mines de Gavà i visita el refugi antiaeri de la Rambla. T'hi atreveixes?

Situació

Coordenades GPS X: 1.82941907610941, Y: 41.5659635797569
Fotos