Interior del Museu Marítim de Barcelona.  (Imagen M.A.S.)Interior del Museu Marítim de Barcelona. (Imagen M.A.S.)

Un passeig pel gòtic. El cor medieval de Catalunya

Rutes Turístiques

Classificació de la ruta
Arquitectura, Gòtic i romànic, Itinerari cultural
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
Amb cotxe i a peu
Nivell de dificultat
Debutants
Distància (km)
233,4 km
Municipis de pas
Barcelona, Cardona, Manresa, Vic
Marca Turística
Barcelona
Punts d'interès
Vic, Manresa, Cardona, Barcelona.
Mapa
Descripció

Abans d'endinsar-se en el cor medieval de Barcelona, la catedral de Vic (segle XIV) -que conté un elegant claustre de galeria exterior oberta- i el Museu Episcopal de la ciutat són un bon punt de partida de la ruta gòtica. A poca distància, la Seu de Manresa o l'església de Sant Miquel de Cardona són icones d'aquest art.

A Barcelona, el gòtic també dóna vida als grans edificis civils de Barcelona com el Palau de la Generalitat, l'Ajuntament o les Drassanes, l'edifici medieval destinat a la construcció de vaixells més ben conservat d'Europa. De la catedral destaca la façana neogòtica, amb dues torres octogonals, la capella de Santa Llúcia, el claustre o la cripta de Santa Eulàlia. Davant de la catedral hi ha el palau gòtic de la Casa de l'Ardiaca.

A la plaça del Rei, el Palau Reial, residència de la corona catalanoaragonesa, acull la capella de Santa Àgata (1302), el saló del Tinell i la torre del Rei Martí. A la mateixa plaça hi ha la casa Padellàs, seu del Museu d'Història, i el palau del Lloctinent. I no ens hem d'oblidar dels palaus gòtics del carrer Montcada, la basílica de Santa Maria del Mar, un dels exemples més destacats del gòtic català, i la Basílica del Pi, amb una portalada majestuosa i una de les rosasses més grans del món.

Situació

Coordenades GPS X: 2.25609188660765, Y: 41.9279303161532
Fotos