Locomotora i vagons. Museu del joguet de Catalunya.  (Imagen M.A.S.)Locomotora i vagons. Museu del joguet de Catalunya. (Imagen M.A.S.)

Tren de vapor Martorell-Monistrol

Cultura - Monuments i llocs d'interès cultural

Lloc d'interès cultural o històric
Nom
Tren de vapor Martorell-Monistrol
Adreça
# Estació Martorell enllaç s/n
Codi postal
08760
Municipi
Martorell
Localitat
Martorell
Marca Turística
Costa Barcelona
Telèfon
933 663 170
Idiomes
Català, Castellà, Anglès
Descripció

Entre les estacions de Martorell Enllaç i Monistrol de Montserrat encara funciona un històric tren de vapor per gaudir d'un viatge ben especial.

Abans del trajecte, a l'estació de sortida de Martorell Enllaç es pot visitar l'exposició FGC, un segle i mig d'història, on s'explica l'evolució del ferrocarril al nostre país. També es projecten dos audiovisuals: Història del ferrocarril i Història de la Vap, adreçada als més petits.

Unes hostesses que guiaran els passatgers durant tot el viatge lliuren els bitllets necessaris per pujar al tren i donen a tots els nens i nenes que hi viatgen un diploma acreditatiu.

El tren disposa d'una locomotora, un cotxe saló i quatre cotxes de fusta restaurats. També hi ha un espai d'esbarjo infantil dins del tren i, fins i tot, durant el recorregut es pot assistir a una representació teatral amb històries i personatges d'època relacionats amb el tren de vapor a càrrec d'un grup d'animació.

Quan s'arriba a Monistrol de Montserrat, tots els passatgers poden observar les maniobres de canvi de sentit i l'aiguada, la càrrega d'aigua abans de començar el recorregut de tornada.

El tren s'atura a l'estació de Monistrol uns 25 minuts aproximadament. Hi ha temps, doncs, per fer una passejada pel poble, situat molt a prop del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, i conèixer la plaça porxada del Bo-bo, o bé apropar-se al Palau Prioral, amb un excel·lent claustre del gòtic civil català.

Les sortides es poden fer els diumenges d'octubre a juny, amb reserva prèvia.

L'edifici
Any de construcció segles XIX i XX
Temporades i horaris
Horari d'hivern Diumenges d'octubre a juny, amb reserva prèvia.
Situació

Coordenades GPS X: 1.918672, Y: 41.484098
Contacte
Adreça # Estació Martorell enllaç s/n
Codi postal 08760
Municipi Martorell
Localitat Martorell
Telèfon 933 663 170
Mapa
Fotos