Espai històric del Coll del Moro.   (COMEBE)Espai històric del Coll del Moro. (COMEBE)

Transcatalunya: Gandesa-la Fatarella

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Primavera, Estiu, Tardor
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
28
Distància (km)
28
Durada (h)
3h
Desnivell positiu (m)
470
Senyalització
No
Cobertura GSM
Parcial
Municipis de pas
Fatarella, la, Gandesa, Vilalba dels Arcs
Localitats pas
Fatarella, la, Gandesa, Vilalba dels Arcs
Marca Turística
Terres de l'Ebre
Punts d'interès
Vilalba dels Arcs.
Descarrega el mòdul GPS
Descripció

Sortim de Gandesa per la carretera TV-3531. Al cap de pocs quilòmetres ens desviem a la dreta per la pista entre vinyes fins arribar a la carretera N-420. La travessarem amb molt de compte i seguirem per l'altre cantó fins a trobar la pista del Mas d'en Jai. A partir d'aquí, agafem pistes en bon estat i de fàcil rodar, que en alguns trams coincideixen amb l'itinerari del Camí de Sant Jaume i les rutes de la Terra Alta; seguim pujant fins a carenar i trobar-nos amb un gran parc eòlic.

Des d'aquí baixarem fins al torrent de la riera del Xollat, la travessarem i iniciarem l'ascens, sempre per pistes en bon estat, cap a Vilalba dels Arcs. És un bonic poble i encara és més interessant el seu antic safareig. Seguim en pujada fins a carenar i trobar-nos de nou amb un parc eòlic, que seguirem durant una bona estona per les pistes en bon estat arranjades per a la construcció i el manteniment del parc. A partir d'aquí, les baixades i pujades són constants, circularem per pistes en bon estat entre zones boscoses, camps de vinya i construccions de pedra seca típiques de la zona, anomenades barraques.

En una d'aquestes pujades divisarem dalt d'un turó el poble de la Fatarella. Seguint per la pista, ens trobem la senyalització dels itineraris de la batalla de l'Ebre, fins que ens trobem una forta pujada d'asfalt que ens apropa a la població. La travessarem d'un costat a l'altre fins arribar a l'alberg La Casa Ecològica, punt final d'aquesta etapa.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765
Fotos