Torallola – Rivert – Salàs de Pallars

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
29
Durada (h)
3h
Desnivell positiu (m)
680
Desnivell negatiu
680
Senyalització
Municipis de pas
Conca de Dalt, Pobla de Segur, la, Salàs de Pallars
Localitats pas
Rivert, Toralla, Torallola, Pobla de Segur, la, Sant Joan de Vinyafrescal, Salàs de Pallars
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
La Pobla de Segur, pantà de Sant Antoni, Sant Joan de Vinyafrescal, ermita de Sant Roc del Gos, Rivert, bosc de Salàs, Salàs de Pallars, pont de Solà.
Descripció

Aquesta ruta parteix des del punt d'acolliment del Centre BTT del Pallars Jussà, situat al Pavelló Municipal d'Esports de la Pobla de Segur. En l'inici, transcorre paral·lela a la carretera C-13 en direcció a Sant Joan de Vinyafrescal. Un cop arribats a aquest poble, que ofereix una magnífica panoràmica de l'embassament de Sant Antoni, enfilem cap a l'ermita de Sant Roc del Gos.

Continuem l'itinerari deixant sempre a la dreta els pobles de Torallola i Toralla, als límits de l'Espai Natural Protegit de la Vall Alta de Serradell - Terreta - Serra de Sant Gervàs. Ens dirigim a la cruïlla del camí de Rivert, on podem visitar, sense apartar-nos gaire del recorregut, la font i l'estany a la plaça de la vila.

L'itinerari continua per tot el bosc de Salàs, molt ric en bolets durant la tardor, fins arribar al poble de Salàs de Pallars, una antiga vila closa de visita obligada. Tornem a la Pobla de Segur pel camí vell, passant per sota de l'antic pont del Solà.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765