Snowboard a l'estació d'esquí de Port Ainé (Nano Canas)Snowboard a l'estació d'esquí de Port Ainé (Nano Canas)

Snowboard

Turisme Actiu i Esportiu - .

Nom
Snowboard
Descripció

Una petita taula, unes fixacions, unes botes i adrenalina en estat pur. L’snowboard és un esport extrem que en molt poc temps s’està convertint en el rei de les pistes d’esquí. Esport olímpic des del 1998, l’snowboard garanteix velocitat, acrobàcies i salts per a tots els qui s'atreveixin a practicar-lo.

Amb una taula fixada als peus i un pendent parcialment o totalment cobert de neu, tan sols caldrà equilibri i ganes de passar-ho bé per tal de lliscar a tota velocitat.

Les modalitats més practicades són l’estil lliure (freestyle) i el descens lliure (freeride), encara que la gran quantitat i l’heterogeneïtat de practicants han fet que aquest esport tingui múltiples disciplines. Des del half-pipe (que es practica en un semitub de neu amb pendents alts i verticals per tal de fer-hi piruetes a dins) i el jibbing (o lliscar sobre baranes) fins a l’eslàlom paral•lel (on dos corredors competeixen en un recorregut on han de passar per unes portes a la pista de neu).

Per practicar-lo no és necessari saber esquiar, ja que aquesta especialitat requereix moviments diferents, més senzills i més immediats d’aprendre. No obstant això, abans d’endinsar-se en la pràctica de l’snowboard val la pena tenir una bona forma física i conèixer el món del muntanyisme, ja que aquest esport se sol practicar fora de pista. Per aquest motiu, el millor és iniciar-se en una escola on aprendre les regles bàsiques per dominar l’snowboard. En totes les pistes d’esquí catalanes s’ofereixen classes particulars i grupals.

Situació

Coordenades GPS X: 0.8409843117905149, Y: 42.52247633895202

Mapa
Fotos