Serrat de Sant Roc

Etapes

Classificació de la ruta
Esport, Natura
Època
Tot l'any
Mitjà de locomoció
BTT
Nivell de dificultat
Experimentats
Distància (km)
43,62
Durada (h)
5h 30’
Desnivell positiu (m)
1400
Desnivell negatiu
1400
Senyalització
Municipis de pas
Conca de Dalt, Pobla de Segur, la, Senterada
Localitats pas
Erinyà, Toralla, Torallola, Pobla de Segur, la, Sant Joan de Vinyafrescal, Cérvoles, Naens, Senterada
Marca Turística
Pirineus
Punts d'interès
La Pobla de Segur, pantà de Sant Antoni, Sant Joan de Vinyafrescal, ermita de Sant Roc del Gos, Espai Natural de la Vall Alta de Serradell - Terreta - Serra de Sant Gervàs, Erinyà, ermita de Santa Maria de l'Obac, Senterada, ermita de Sant Miquel del Pui.
Descripció

Aquest itinerari s'inicia al punt d'acolliment del Centre BTT del Pallars Jussà, situat al Pavelló Municipal d'Esports de la Pobla de Segur. Transitem per l'antiga carretera de Sant Miquel (L-522), que passa pels peus del turó on hi ha les restes de l'ermita romànica de Sant Miquel del Pui. La mateixa via, que remunta el curs del riu Flamisell, travessa el congost d'Erinyà i ens condueix fins a Senterada.

A partir d'aquí comencem una dura pujada de 800 metres de desnivell fins arribar al serrat de Sant Roc, tot passant pels nuclis de Naens i Cérvoles. L'esforç es veu recompensat per l'espectacularitat d'un paisatge que ens portarà a l'Espai Natural Protegit de la Vall Alta de Serradell - Terreta - Serra de Sant Gervàs.

Arribats al poble d'Erinyà, hem d'enfilar l'ascens de la serra de Sant Salvador cap a Toralla. Pel camí trobem l'ermita de Santa Maria de l'Obac. Un cop a Toralla, continuem cap a la serra de Ramonic per baixar en direcció a Torallola i Sant Joan de Vinyafrescal. Vorejant l'embassament de Sant Antoni, acabem a la Pobla de Segur i el punt de sortida.

Situació

Coordenades GPS X: -3.70034930149912, Y: 40.4166907261765