Rutes per a tothom


Les rutes t'ho posen molt fàcil. Gaudir d'un ric patrimoni, viure l'art als museus o la natura que recorre les Vies Verdes està a l'abast de tothom a Catalunya gràcies a les rutes adaptades existents.

 Rutes de patrimoni
Una de les primeres rutes que et pots trobar per acostar-te al patrimoni català és la del Cister. En formen part els monestirs de Poblet i Santes Creus, que són accessibles per a persones usuàries de cadira de rodes. Al de Santes Creus també ofereixen guies en braille i maquetes tàctils.

També al llarg del Camí de Sant Jaume de Catalunya trobareu tres llocs de recolliment i espiritualitat oberts al gaudiment de tots. Els tres monestirs en qüestió: el Món Sant Benet, el de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes i el santuari de Montserrat, es presenten al pelegrí com a recursos amb facilitats per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Per descomptat, també tens recorreguts culturals per a tothom. La Ruta del Modernisme de Barcelona és un itinerari per diferents indrets units per la genialitat d'arquitectes com Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, entre d'altres. Alguns d'aquests monuments han aconseguit ser referents també com a exemples de l'accessibilitat al patrimoni cultural. No et pots perdre la visita al Palau Güell, La Pedrera o la Casa Batlló.

Les Vies Verdes
Les Vies verdes són antics trams ferroviaris convertits ara en camins accessibles i integrats en el medi natural. La Costa Brava compta amb 125 quilòmetres de vies verdes. Pots disposar de bicicletes adaptades, incloses les del tipus handbike, per pedalar amb les mans, i tres models aptes per a persones amb paràlisi cerebral o discapacitat equiparable. La Via Verda de la Terra Alta, a les Terres de l'Ebre, és un traçat de 23 quilòmetres apte per circular en handbike. El recorregut es pot fer per etapes, tot i que els més preparats el podeu fer sencer. A més, el tram de l'estació de Bot - Santuari de la Fontcalda (cinc quilòmetres) també disposa de facilitats per a persones amb discapacitat visual.

Les rutes per a tothom s'adapten a les necessitats dels visitants, amb equipaments i recursos per oferir un nivell alt d'accessibilitat per viure experiències úniques i autèntiques a Catalunya. T'esperem.

Catalunya compta amb rutes per a tothom sense barreres físiques, amb informació i senyalització adequada per a persones amb discapacitat visual i/o auditiva com són audioguies o guies en llengua de signes i informació en braille, entre altres.

Rutes per a tothom destacades

Rutes per a tothom als Parcs Naturals
Ex. Barcelona, Gelida
    Ex. Barcelona, Gelida
      Ex. Barcelona, Gelida