Rutes enoturístiques per CatalunyaPer on vols començar a explorar el món del vi a Catalunya? Et proposem fer una ruta enoturística de les moltes que s'hi fan. En pots trobar a les 12 Denominacions d'Origen (DO) catalanes, onze de vi i una de cava. Totes tenen una personalitat pròpia, marcada per la influència del clima i el paisatge. Algunes rutes combinen els vins amb la cultura o amb la descoberta de vestigis històrics i, també, amb activitats que t'endinsen en l'essència de l'ofici vinícola com pot ser fer la verema o l'aixafada del raïm. Per descomptat no falten les que mariden vi i gastronomia. 

  A les rutes hi són molt presents els cellers, peça imprescindible del trencaclosques vinícola. Més de 300 cellers de Catalunya t'obren les portes carregats d'experiències de tota mena per viure al voltant del vi. La cultura del vi és present a tocar del Mediterrani i arriba fins i tot als Pirineus catalans, a més de 1.000 metres d'altura.

Ja tens clara la ruta que et farà posar rumb cap a Catalunya?

Penja’t la motxilla, recorre els camins del vi i enamora’t dels paisatges espectaculars que t’ofereix Catalunya. Fes alguna de les rutes entre vinyes, respira natura, descobreix racons vinícoles que van inspirar diversos artistes o apunta’t al turisme sostenible visitant vinyes ecològiques.

Rutes enoturístiques destacades