Rutes amb històriaDes dels últims reductes dels dinosaures fins a l'arquitectura d'avantguarda, Catalunya acumula moltes pàgines d'història. Va ser assentament dels ibers i, des d'Empúries, va obrir la porta a la cultura grega i romana cap a la península. Les seves empremtes, encara intactes, es fonen amb l'Edat Mitjana i els vestigis de monestirs i castells. Descobrir tot el passat català de cop pot ser massa: s'ha d'anar fent pàgina a pàgina. Per fer-ho, les diverses rutes històriques t'ho posen fàcil.

La memòria de la Guerra de Successió del 1714 segueix viva amb la recuperació d'espais com el gran jaciment arqueològic del Born. Tens rutes que t'aproximen al ric llegat que l'arquitectura de l'Edat Mitjana va deixar a Catalunya en forma de castells, així com al patrimoni cistercenc. I també les rutes a través dels Pirineus catalans que els exiliats de la Guerra Civil feien servir per fugir de Franco.

La història catalana omple pàgines i pàgines i dóna per a quilòmetres i quilòmetres de ruta. El punt de partida el tries tu.

Des dels últims reductes dels dinosaures fins a l’arquitectura d’avantguarda, Catalunya acumula moltes pàgines d’història.

Rutes històriques destacades
Ex. Barcelona, Gelida